Menu
Listan

Analys från topp till tå

Du kan få reda på mycket både om dig själv och andra som du inte visste genom rätt analys. Här är fem udda saker att titta närmare på.

Handstil

HandstilAtt analysera handstil görs både på nöjesfält och inom rättsväsendet. Förespråkare menar att de genom att analysera en människas handstil kan säga mycket om den människans kön, socioekonomiska ställning och egenskaper (mycket raka och horisontella linjer tyder på stor självbehärskning). Polisen i Sverige har börjat använda handstilsanalys för att kunna straffa klottrare för fler brott som de begått.

Emoticon - avföringAvföring

Vilka nivåer av kemikalier har du i kroppen? Vad har dina arbetskamrater för matvanor? Har du en obotlig sjukdom? Genom att analysera avföring kan man få veta allt möjligt om en människa.

HårstrånHårstrån

När polisen misstänker narkotikabrott kan de genom att analysera ett hårstrå från den misstänkte få reda på vilka droger hen tagit. Spårämnen lagras längre i hårstråna än i blodet: omkring 6-8 veckor. Håranalys används också vid obduktioner och av new age-människor som vill veta vilka nivåer av vitaminer, gifter och mineraler de har i kroppen.

Flip plopsFotsulor

Moderna löpare vet redan att de bör analysera sitt löpsteg för att välja rätt skor. Genom att analysera vilken del av fotsulan som trycks ner i marken vid nedslag får man veta om fotleden tippar inåt eller utåt.

ShoppingväskaKunder

Retailvärlden blir allt bättre på att analysera konsumenterna. Så kallad kundströmsanalys, som utförs på butiksgolvet, visar exakt var kunderna rör sig, hur länge de stannar vid en viss hylla och vilka ytor i affären som är ”kalla” respektive ”heta”.

Ladda ner

Skriv ut

Läs mer om våra tjänster på www.bisnode.com Bisnode