Menu
Analys av Bisnode

Almis kundföretag växer mer

I jämförelse med andra företag utvecklas Almis kundföretag bättre. Det visar en rapport från Bisnode.

Almi Företagspartner AB gav Bisnode uppdraget att ta fram en modell, som på ett enkelt sätt ska mäta och visualisera företags ekonomiska utveckling. Syftet med modellen var att kunna följa företag som har fått lån respektive rådgivning av Almi.

Denna studie visar hur företag har utvecklats som fått någon av insatstyperna år 2009 och deras utveckling har följts åren 2010, 2011 och 2012. De parametrar som har studerats är omsättningstillväxt, förädlingsvärdestillväxt och sysselsättningstillväxt.

Almis kunder har jämförts med en kontrollgrupp som bestod av Sveriges alla aktiebolag med 0-249 anställda och som fanns 2009. Studien visar att Almis kunder växer mer än den stora kontrollgruppen under mätperioden.

Kan även ditt företag ha nytta av Bisnode analysmetod?
Bisnodes metod kan användas av alla som vill veta vad effekten blir på företag som fått en särskild behandling. Företagen man mäter kan ha fått lån, rådgivning, samarbetat i kluster, varit med i en branschorganisation, hyrt in sig i en teknikpark eller liknande.

Metoden kan undersöka företagens tillväxt och lönsamhet och jämföras med en kontrollgrupp av företag som inte har fått någon särskild behandling.

Rapporten har tagits fram med Bisnodes Simpler, läs mer om metoden här.

Läs mer om rapporten på almi.se.

Om du också har behov av att analysera dina kunder på liknande sätt är du välkommen att kontakta Anna Löfmarck på 070-685 49 09 eller anna.lofmarck@bisnode.com.

Skriv ut

FÖR MER INFORMATION, VÄNLIGEN KONTAKTA:

Anna Löfmarck
Anna Löfmarck

Kontaktperson
+46 70 685 49 09
anna.lofmarck@bisnode.com

Läs mer om våra tjänster på www.bisnode.com Bisnode