Menu
Nästa stora it-succé

Miljonregn över svenska Tictail

Har du någonsin tänkt att du ska lämna allt, lansera en it-tjänst med dina kompisar och bli nästa Mark Zuckerberg? För Carl Waldekranz är det en fullkomligt rimlig plan. Och det är förståeligt, i somras fick e-handels-plattformen Tictail som han var med och grundade in 189 miljoner kronor från investerare.

E-handelsplattformen Tictail

Det är valfri helg under vintern och våren 2011. Carl Waldekranz och två av hans vänner bollar idéer, sover i skift och lever på vitt bröd i Carls lägenhet på Stora Essingen. Veckodagarna spenderas på byråjobb, men på helgerna går trion under jorden för att utveckla sin idé. Här läggs grunden till e-handelsplattformen Tictail. Att grunda nästa stora startup och slungas in i en värld av mångmiljoninvesteringar är inte bara it-entreprenörernas dröm, det är orsaken till att så många drömmer om att bli it-entreprenörer. Och när det till och med finns en app som ersätter p-pillret kan man konstatera att konkurrensen är hård inom den digitala problemlösnings-branschen. Att slå igenom är en svårfångad dröm, men för vissa företag, som Tictail, blir den verklighet.

Carl Waldekranz– När jag stannar upp och tänker på vad det har blivit av oss på tre år känns det vansinnigt. Vi började på noll och i dag har vi 60 anställda och användare i 140 länder. Lyckligtvis går allt så fort att det inte finns tid att oroa sig, säger Carl Waldekranz som även är Tictails vd. 

Iden till Tictail 

En sammanslagning av orden boutique och retail – föddes 2010. Carl var trött på att jobba med kortsiktiga byråprojekt och hade tillsammans med vännerna Birk Nilson och Kaj Drobin börjat leta efter en idé som de kunde växa med. I samma veva grundade hans mamma, keramikern Eva Gernandt, keramikmärket By Mutti och började se sig om efter sätt att sälja sina produkter online.  

– När vi tittade på alternativen som fanns blev det tydligt att det saknades ett enkelt verktyg för aspirerande entreprenörer som mamma, som är grym på sitt hantverk men inte är någon expert på onlineförsäljning. Då bestämde vi oss för att skapa en tjänst som inte bara hjälper folk att starta en webbshop utan även att få sin första order. Det som följde var en intensiv tid då Carl, Birk och Kaj skapade ett startkapital för det nya bolaget genom att lägga undan hälften av sina löner, och samtidigt ägnade varje helg åt det nya företaget. Det här arbetet kretsade inte så mycket kring vad Tictail skulle göra, utan kring vad de inte skulle göra.

 – Det som är vackert med nystartade företag är hur jävla naiva de är. Det märkte jag häromdagen när Birk grävde fram en gammal presentation av Tictail. Visst, det vi är i dag finns där i presentationen. Men där finns också 40-50 idéer till som vi har skalat bort sedan dess, säger Carl. 

Lanseringen skedde 2012

Efter sex månader sa vännerna upp sig från sina vanliga jobb för att satsa på Tictail på heltid. De publicerade en landningssida för att se om det fanns något intresse för tjänsten – och fick sin fjärde medgrundare på köpet.

– Birk hade gömt ett litet påskägg i programkoden till landningssidan, ett meddelande som sa att man skulle höra av sig till oss om man var sugen på att programmera i Python. Siavash Ghorbani gjorde just det. Vi träffade honom på kontoret samma dag, på nationaldagen, och det kändes rätt direkt. I dag är han vår CTO. När Tictail lanserades 2012 hade de en enda användare: Carls mamma. Snart hakade ett par kompisar på och kort därefter hade de tio butiker på sin plattform. Om tiden fram till lanseringen hade handlat om vad Tictail inte skulle göra, kom jobbet härefter att kretsa kring nya funktioner.

– För varje ny användare får vi utveckla nya lösningar, och så snart vi kommer dit vi vill har vi lärt oss något nytt som förändrar målbilden. Tekniken kommer aldrig att bli färdig, det förstår jag nu, säger Carl.

Man tog in 189 miljoner kronor från investerare

Idag bor Carl i New York, där Tictail öppnade sitt andra kontor 2014.

 – Jag pendlade fram och tillbaka tills ingen förstod vad jag menade när jag sa att jag skulle ”åka hem”. Där bolaget befinner sig nu, är det bäst om jag är här, och jag trivs väldigt bra. Jag älskar att bjuda in till sena middagar hemma hos mig och min tjej eller att ta hunden till Tompkins Square Park och ha märkliga samtal med främmande människor. Flytten är en del i en internationell expansion som Tictail satsar stort på, och som har fått en skjuts efter det att företaget i somras tog in 189 miljoner kronor från investerare. 

Tictail market - ny satsning mot konsumenter

– Med de här pengarna kan vi göra Tictail till en lokal plattform på våra fyra största marknader utanför Sverige, det vill säga Frankrike, Tyskland, England och USA. Vi kommer att satsa på allt från ren språkanpassning till att hitta de bästa fraktlösningarna i varje land. På många sätt känns det som att vi är på dag ett igen och det är väldigt spännande.En annan del av investeringen kommer att gå till den fortsatta utvecklingen av Tictails nya satsning, Tictail Market. Här har man riktat sig mot konsumenterna genom att samla de 100 000 butiker som använder Tictail i en och samma app. 

– Tictail Market är en naturlig fortsättning på vår ursprungliga tjänst. Vi har så många häftiga designer och entreprenörer världen över som säljer drygt två miljoner artiklar genom Tictail – nu kan vi presentera dem alla för konsumenterna.

Fokus på tillväxt 

Trots mastodontcheckar från investmentbolag menar Carl Waldekranz att de inte simmar i pengar på Tictailkontoret. Pengarna som kommer in investeras i bolagets tillväxt och det är en strategi som de fyra grundarna planerar att hålla fast vid så länge som möjligt.

– Vårt fokus ligger på att växa, inte på att bli lönsamma snabbt. Just nu är vi otroligt hungriga och känner att vi har möjligheten att förändra världen. Vi har 189 miljoner kronor som säger att vi kan göra det.

TEXT Nanna Brickman FOTO David Bicho

LÄS ÄVEN:

Benify - Ett av sveriges snabbast växande företag >>
Automatiserade kreditbeslut - Hitta fler kunder >>

Skriv ut

Läs mer om våra tjänster på www.bisnode.com Bisnode