Menu
Tips

6 tips för en säkrare rekrytering

Det finns många sätt att ta reda på vem du är på väg att rekrytera. Christian Zittenbaum, utbildningsansvarig InfoTorg, delar med sig av sina bästa tips för hur du snabbt hittar relevant information om personer.

1. Folkbokföring/folkbokföringshistorik. Stämmer personnumret och adressen överens med det personen angivit? Har personen flyttat många gånger under de senaste tre åren? Finns det en naturlig förklaring eller vad kan det finnas för anledning till att personen haft olika adresser?

2. Uppdrag i företag. Sitter personen med i styrelsen för ett företag som konkurrerar med det personen är aktuell för? Har personen suttit med i många företag som gått i konkurs? Här visar vi alla aktiva styrelseuppdrag en person har i dag. Man ser även om personen suttit med i sista styrelsen för ett bolag innan det gick i konkurs, likvidation, fusion eller avregistrerades. 

3. Relationer. Kontrollera om eventuell make/maka inte är dömd för något brott eller att maken/makan har styrelseuppdrag i konkurrerande bolag som det personen ni anställer ska börja jobba för. 

4. Konkurs. Är personen i personlig konkurs? Ska personen ha en ekonomisk befattning bör man ställa frågan om varför.

5. Näringsförbud. Har personen näringsförbud får han eller hon inte sitta med i en styrelse eller driva ett företag. För att få näringsförbud krävs det oftast att man är dömd för grov ekonomisk brottslighet. Finns det en rimlig förklaring?

6. Juridiska sammanhang. Om personen förekommer i juridiska sammanhang kan du se det i InfoTorg Juridik. Här visar vi alla tingsrättsdomar från jan 2012 och dessutom ett urval tingsrättsdomar från 2000 fram till 2012. Från hovrätten har vi totaltäckning från 2008 och framåt och ett urval domar från 2000 till 2008.

Skriv ut

FÖR MER INFORMATION, VÄNLIGEN KONTAKTA:

Christian Zittenbaum
Christian Zittenbaum

Utbildningchef
08-555 682 20
christian.zittenbaum@bisnode.com

Läs mer om våra tjänster på www.bisnode.com Bisnode