Menu
Experten tipsar

10 smarta verktyg för marknadsföraren

Utmaningarna som marknadsförare ställs inför skiljer sig stort beroende på var du jobbar. Här är verktygen till en smidigare, hälsosammare och mer inspirerade vardag.

 Vad sägs om ditt varumärke i sociala medier? Istället för att själv försöka hålla jämna steg med flödet kan du ta hjälp av tjänster som Lissly (lissly.com), Topsy (topsy.com)och Twingly (www.twingly.com) för att hålla dig uppdaterad om vad som sägs på Facebook, Twitter och bloggar.

Vad tycker målgruppen om det du gör? Pinterest (www.pinterest.com) går att använda till annat än bildflöden och inspiration. Verktyget kan också användas till att göra marknadsundersökningar som snabbt visar marknadens reaktioner på nya produkter och kampanjer.

 För dig som tenderar att skriva för många att-göra-listor kan SaveYourDay (www.saveyourday.se) vara lösningen. Här samlar du dina listor och får hjälp att strukturera så att du lättare kan prioritera.

 Visste du att en stillasittande livsstil dubblerar risken att utveckla diabetes och hjärt-kärlsjukdomar? Ladda ner appen Stand up för att hålla koll på hur mycket du sitter ner under en arbetsdag.

 Behöver du inspiration för snygg design och typografi? Gå in på www.typographyserved.com eller http://dribbble.com

 Hur skapar man egentligen intressant, snygg visuell content som passar målgruppen? Inspiration hittar du på http://visual.ly

 Att tvinga sig att tänka utanför marknadsföringsboxen är ett bra sätt att få fart på sin kreativitet. Ta för vana att gå in på TED (www.ted.com) och låt dig inspireras av smarta människor som pratar om ämnen du inte visste att du ville veta mer om.

 Med tjänster som Mention (en.mention.com) och Google Alerts (www.google.se/alerts) låter du verktygen hålla kolla på specifika nyckelord som intresserar dig.

 Vill du hålla koll på de senaste trenderna? På feber.se får du läsa om allt från den hetaste tekniken till de nyaste vetenskapsupptäckterna.

 Behöver du idéer till en ny hemsida? Spana in http://www.awwwards.com eller www.squarespace.com för inspiration.


Läs även

Rätt, vett & etikett inom mobil marknadsföring »

Skriv ut

Läs mer om våra tjänster på www.bisnode.com Bisnode