Menu

Alla nyheter

Case SJ

Case SJ

7 dec, 2016

Varje dag gör SJ:s kontrollgrupp 1000-tals fördjupade biljettkontroller, från Narvik till Köpenhamn. Tack vare Bisnodes mobilapp InfoTorg har resekontrollanterna möjlighet att verifiera en resenärs identitet direkt via mobilen.

Kundlösningar, Offentlig sektor https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/case-sj/
Smart prospektering

Smart prospektering

29 nov, 2016

Som säljare kan du bereda dig på att ta ett ofantligt antal nej, för varje ja. Eller så rensar du prospektlistan och börjar lägga din tid på rätt kontakter.

Insikter & inspiration, Småföretagare https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/smart-prospektering/
Bisnode Score konsument

Bisnode Score konsument

11 nov, 2016

Bisnode Score Konsument är till för er som säljer via faktura till konsumenter. Vare sig ni är ett nystartat e-handelsföretag eller ett väletablerat telekombolag som vill höja effektiviteten genom att använda er egen definition av en bra kund kan våra prediktiva modeller hjälpa er. Här lyfter vi fram exempel på lösningar och hur de kan passa er för att ni ska kunna bevilja fler krediter till bibehållen eller minskad risk.

Insikter & inspiration, Bank & finans, Handelsbranschen, Telekombranschen, Energibranschen https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/bisnode-score-konsument/
Vad är ett superföretag?

Vad är ett superföretag?

11 nov, 2016

Ett Superföretag är precis vad det låter som. Ett företag som sticker ut på riktigt. Kraven är enormt högt ställda för att få detta hedersbetyg, något som bevisas av att bara 580 av runt 400 000 företag når upp till kraven i år.

Insikter & inspiration, Småföretagare https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/vad-ar-ett-superforetag/
Är det någon där?

Är det någon där?

7 nov, 2016

Vi vet att det förra året utvandrade 55 830 personer från Sverige, att 91 002 svenskar dog och att i runda slängar hela 1,5 miljoner människor flyttade inom landet. Hur många som ändrar sin e-postadress är det däremot ingen som vet. Här kommer expertens tvättips för att inte tappa kontakten med kunderna.

Insikter & inspiration, Bisnodenyheter, Småföretagare https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/tvattips-for-kundregistren/
Säkra din data

Säkra din data

2 nov, 2016

Bland många säkerhetsexperter är frågan inte längre om ett företag kommer att utsättas för ett dataintrång - utan när. Här är säkerhetsåtgärderna du bör vidta redan i dag.

Insikter & inspiration, Småföretagare https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/saker-data/
Consector ökar försäljningen med träffsäker kunddata

Consector ökar försäljningen med träffsäker kunddata

27 okt, 2016

Consectors affärsidé är att analysera privatpersoners lånebehov, för att kunna matcha med rätt långivare. Med hjälp av Bisnodes tjänst PAR Urval kan de snabbt få fram underlag för att nå nya, potentiella kunder – vilket sparar medarbetarna tid och frustration samt ökar försäljningen.

Kundlösningar, Bisnodenyheter, Bank & finans https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/consector-okar-forsaljningen-med-traffsaker-kunddata/
Juridisk utbildningsserie

Juridisk utbildningsserie

24 okt, 2016

Bisnode bjuder in dig till ett frukostseminarium på temat konkurrensaspekter i de nya upphandlingsdirektiven. Två experter från Bokwall Rislund Advokatbyrå reder ut begreppen och ger praktiska tips på hur du undviker fallgroparna. Seminariet vänder sig till yrkesverksamma inom juristbranschen.

https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/juridisk-utbildningsserie/
Starta e-handel

Starta e-handel

20 okt, 2016

Vill du testa e-handel men har ännu inte vågat ta språnget? Driver du redan i dag en liten affärsrörelse och vill komplettera med nätförsäljning? Det har aldrig varit enklare att dra i gång en webbshop än nu. Vi lär dig hur du startar e-handel på nolltid.

Insikter & inspiration, Småföretagare https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/starta-e-handel/
Dags för Detox

Dags för Detox

12 okt, 2016

Svårt att släppa skärmen med blicken? För tio år sedan hade ungefär en miljard människor tillgång till internet, i dag är det långt över tre miljarder. Många av oss lägger mer tid på att sitta framför skärmar än på att sova. Dags för en digital detox? Vi vet hur du kommer igång.

Insikter & inspiration, Småföretagare https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/dags-for-detox/
Offentlig upphandling

Offentlig upphandling

11 okt, 2016

Sugen på lite större jobb? Då kan det vara läge att börja lägga bud i offentliga upphandlingar. Vi lär dig grunderna för att ta hem myndigheternas jobb.

Insikter & inspiration, Småföretagare https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/offentliga-upphandlingar/
Ny Sverigechef

Ny Sverigechef

4 okt, 2016

Eric Wallin har blivit utsedd till ny Sverigechef på Bisnode. Han tar med sig en bred erfarenhet från både affärs- och ledarskapssidan. Han tillträder sin nya roll 10 januari 2017.

https://www.bisnode.com/sverige/press/pressmeddelanden/ny-sverigechef/
Bisnode-barometern Q2

Bisnode-barometern Q2

26 sep, 2016

Risken för att gå i konkurs ligger fortsatt på historiskt låga nivåer i Sverige, det visar Bisnodes granskning av andra kvartalet 2016. Men vill du absolut undvika konkurs skadar det inte att satsa på rätt bransch. Kolla in de säkraste och sämsta affärsområdena i årets andra upplaga av Bisnode-barometern.

Insikter & inspiration, Bisnodenyheter, Småföretagare, Offentlig sektor, Bank & finans, Mediabranschen, Handelsbranschen https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/bisnode-barometern-q2/
Så tar Dahl och Optimera upp kampen mot bedragarna

Så tar Dahl och Optimera upp kampen mot bedragarna

23 sep, 2016

Bedrägerierna ökar och utgör ett växande problem för Sveriges risk- och kreditchefer. Handelsföretagen Dahl och Optimera har tagit upp kampen mot bedragarna – genom att inkludera tjänsten Fraud Solutions i sina automatiserade kreditbeslut.

Kundlösningar, Bisnodenyheter, Handelsbranschen https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/sa-tar-dahl-och-optimera-upp-kampen-mot-bedragarna/
Så funkar PUL

Så funkar PUL

3 okt, 2016

Många tror att personuppgiftslagen bara är något som större företag behöver bekymra sig om. Men glöm det. En Excelfil med gamla kunder kan innebära ett lagbrott som snart kan leda till riktigt saftiga sanktionsavgifter.

Insikter & inspiration, Småföretagare https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/sa-funkar-pul/
Hitta din perfekta partner

Hitta din perfekta partner

29 aug, 2016

Från Apples samarbete med Nike till det mindre förutsägbara paret Playboy och Hello Kitty – många är de företag som har slagit sig ihop i jakten på nya kunder och tillskott i produktportföljen. Så här kan du också sälja mer med varumärkessamarbeten.

Insikter & inspiration, Småföretagare https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/hitta-din-perfekta-partner/
Tio mest innovativa svenska entreprenörerna

Tio mest innovativa svenska entreprenörerna

22 aug, 2016

Här listar vi tio svenska innovatörer som betytt mycket inom bland annat sjukvård och miljö. Läs och inspireras av innovation på hög nivå.

Insikter & inspiration, Småföretagare https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/tio-mest-innovativa-svenska-entreprenorerna/
Kärlek med hjälp av smart data

Kärlek med hjälp av smart data

19 aug, 2016

På 2010-talet växer nätdejtingen så att det knakar. Branschens svenska aktörer omsätter redan över 300 miljoner kronor och hälften av svenskarna har använt nätet för att hitta kärleken. Med hjälp av big data kommer framtidens nätdejting dessutom att kunna ta oanade steg framåt.

Insikter & inspiration, Småföretagare, Mediabranschen https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/karlek-med-hjalp-av-smart-data/
6 roliga kundaktiviteter

6 roliga kundaktiviteter

17 aug, 2016

Trött på golf? Utmana dina kunder på stand up paddle, boule eller löpning – eller varför inte ta med dem på safari? Här en lista på sex oväntade kundaktiviteter.

Insikter & inspiration, Småföretagare https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/6-roliga-kundaktiviteter/
Sunda mål för chefer

Sunda mål för chefer

19 aug, 2016

I samband med att sjuktalen ökar drastiskt i Sverige forskas det nu på hur ledare bör agera för att förebygga psykisk och fysisk ohälsa hos medarbetare. Men kan man lära chefer att få friska medarbetare? Ja, Susanne Tafvelin som är lektor på Umeå universitet, tror det.

Insikter & inspiration, Småföretagare https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/sunda-mal-for-chefer/
Skapa en egen app

Skapa en egen app

15 aug, 2016

Det verkar coolt att ha en app. Men det kostar. Och bara för att du tar fram en betyder inte det att användarna älskar den. Fundera på om någon behöver din app innan du utvecklar den, tycker experten Sara Cederberg Glaser.

Insikter & inspiration, Småföretagare https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/skapa-en-egen-app/
Bli din egen PR-guru

Bli din egen PR-guru

10 aug, 2016

Litet företag med begränsad marknadsföringsbudget? Då kan pr vara ett effektivt sätt att skapa nya affärer, menar experten Anna Fagerström. Läs hennes bästa råd om hur du kommer igång med de affärsskapande relationerna.

Insikter & inspiration, Småföretagare https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/bli-din-egen-pr-guru/
Hållbart företagande för alla

Hållbart företagande för alla

9 aug, 2016

Hållbarhetsarbete kan låta både dyrt, tidskrävande och komplext för mindre företag. Så behöver det inte vara. Här är tre tips som hjälper ditt företag att tänka hållbart.

Insikter & inspiration, Småföretagare https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/hallbart-foretagande-for-alla/
Så får du betalt snabbare

Så får du betalt snabbare

5 aug, 2016

Att inte få betalt i tid är vardagsmat för de flesta småföretagare. Det kanske inte känns så jobbigt att skicka en påminnelse eller att få vänta några dagar extra – men sett över ett år kostar de här förseningarna mycket tid, energi och pengar. Så här tar du kontroll över dina betalningar.

Insikter & inspiration, Småföretagare https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/sa-far-du-betalt-snabbare/
Vinnande koncept i sociala medier

Vinnande koncept i sociala medier

4 aug, 2016

Tävlingar i sociala medier kan vara ett enkelt (och billigt!) sätt att snabbt nå många nya kunder. Men se upp, majoriteten av tävlingarna bryter mot lotterilagen. Biz går igenom hur du gör en bra kampanj, helt lagligt.

Insikter & inspiration, Småföretagare https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/vinnande-koncept-i-sociala-medier/
Fyll på med solcellsenergi

Fyll på med solcellsenergi

27 jun, 2016

Vi måste sträva efter ett förnybart energisystem. Och solceller är en del av lösningen. Krångligare än så behöver man inte göra det, menar Johan Paradis på Paradisenergi.

Insikter & inspiration, Småföretagare, Energibranschen https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/fyll-pa-med-solcellsenergi/
Bisnode-barometern-Q1

Bisnode-barometern-Q1

14 jun, 2016

Inledningen av 2016 visar på en stark utveckling för Sveriges företag. Konkursrisken för svenska aktiebolag har minskat med 12,8 procent det senaste året och är nu nere på historisk låga nivåer. Samma starka utveckling syns i den samlade kreditvärdighetsstatistiken, som inte varit starkare sedan mätningarna startade 1994.

Insikter & inspiration, Bisnodenyheter, Småföretagare, Offentlig sektor, Bank & finans, Mediabranschen, Handelsbranschen https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/bisnode-barometern-q1/
Nyheter, trender och statistik

Nyheter, trender och statistik

10 jun, 2016

Förmågan att förhålla sig till teknologin blir allt viktigare och störst förändring väntas det bli för jobb inom finanssektorn. Här presenterar vi en rad tekniska nyheter som kan vara till nytta på olika sätt.

Småföretagare https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/nyheter-trender-och-statistik/
Kan Big Data hjälpa till att förutsäga vem som vinner fotbolls-EM 2016?

Kan Big Data hjälpa till att förutsäga vem som vinner fotbolls-EM 2016?

3 jun, 2016

Nu kan alla förväntansfulla fotbollsfans få uppleva fördelen med Big Data. Nyetablerade Bisnode Big Data Analytics Lab har utvecklat en webb-app som kan förutsäga fotbollsresultat genom att göra beräkningar av varje landslags styrkor när det gäller anfall och försvar. Enligt Bisnodes webb-app är det mest sannolikt att Spanien, England, Schweiz och Belgien går till semifinal. När det gäller finalen förutspår appen att den kommer att spelas mellan Belgien och Spanien.

Bisnodenyheter https://www.bisnode.com/sverige/press/pressmeddelanden/kan-big-data-hjalpa-till-att-forutsaga-vem-som-vinner-fotbolls-em-2016/
Så får Netonnet koll på kunderna

Så får Netonnet koll på kunderna

3 jun, 2016

Att lära känna sina kunder på individnivå blir allt viktigare för de företag som vill leverera en riktigt bra kundupplevelse. När Netonnet bestämde sig för att ta ett större grepp om sitt CRM-arbete så vände de sig till Bisnode – och det gav effekt direkt.

Kundlösningar, Handelsbranschen https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/sa-far-netonnet-koll-pa-kunderna/
10 kända företag och hur de fick sitt namn

10 kända företag och hur de fick sitt namn

31 maj, 2016

Att kläcka ett fiffigt företagsnamn är inte det lättaste, eller är det? Så här föddes tio kända företagsnamn som de flesta av oss känner igen.

Insikter & inspiration https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/10-kanda-foretag-och-hur-de-fick-sitt-namn/
Simpler

Simpler

26 maj, 2016

Med Bisnode Simpler tar våra erfarna analytiker fram pedagogiska bilder av tillväxt och konkurrenskraft för företag, delar av företag, branscher, kommuner och regioner – både över nutid, dåtid och framtid. Bisnode Simpler är en unik metod för näringslivsanalys som leder utvecklingsinsatserna rätt.

Offentlig sektor https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/simpler/
Att anställa nyanländ kompetens

Att anställa nyanländ kompetens

25 maj, 2016

Inom många branscher är det i dag svårt att hitta folk med rätt kompetens. Samtidigt kommer många personer till Sverige med utbildning och yrkeserfarenhet, något som kan vara lösningen på företagens rekryteringsproblem. I denna artikel från tidningen Biz tipsar vi dig om hur du hittar rätt bland de nyanlända.

Insikter & inspiration, Småföretagare https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/att-anstalla-nyanland-kompetens/
Surfa lugnt i sommar

Surfa lugnt i sommar

30 maj, 2016

I cyberrymden är det ingen som hör dig knattra på tangenterna? Jo, faktiskt är det många som vill lyssna på oss på nätet – och på publika nätverk kan någon tjuvlyssna fast du tror att du är ifred.

Insikter & inspiration, Småföretagare https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/surfa-lugnt-i-sommar/
Snabbkurs i PEP

Snabbkurs i PEP

23 maj, 2016

Penningtvättslagen har utökats till att omfatta fler branscher – det innebär nya regler för bland annat spelbolag, värdetransportörer, bilhandlare och förmedlare av lokaler. Läs vidare och gör ditt företag redo för de nya kraven.

Insikter & inspiration, Produktnyheter, Offentlig sektor, Bank & finans, Internationella affärer https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/snabbkurs-i-pep/
Sälj med Zlatan

Sälj med Zlatan

20 maj, 2016

Okej, alla kan inte knyta till sig Zlatan – men nästan alla kan rida på supersportsommaren 2016. Här är fem tips!

Insikter & inspiration, Småföretagare https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/salj-med-zlatan/
Cirkulära affärsmodeller med störst potential

Cirkulära affärsmodeller med störst potential

19 maj, 2016

Den cirkulära ekonomin växer sig allt starkare och är en vision om ett samhälle utan avfall, där det ekonomiska systemet går ut på att återskapa resurser. Max Källman masterstudent vid Sociologiska institutionen på Göteborgs universitet har intervjuat företag inom fem olika branscher som alla provar uthyrningsmodeller och försöker utmana de dominerande företagens affärsmodell.

Insikter & inspiration, Småföretagare https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/cirkulara-affarsmodeller-med-storst-potential/
Cirkulär ekonomi

Cirkulär ekonomi

16 maj, 2016

Cirkulär ekonomi är en vision om ett samhälle där avfall inte existerar. Löftet är ökad affärsnytta genom att materiella resurser används mer effektivt. Det handlar om att återvinna smartare, återanvända mer och våga prova nya affärsmodeller som bygger på att hyra ut i stället för att sälja.

Insikter & inspiration, Småföretagare https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/cirkular-ekonomi/
Delårsrapport Jan - Mars 2016

Delårsrapport Jan - Mars 2016

13 maj, 2016

Bisnode publicerar delårsrapport för första kvartalet 2016. Läs den i engelsk version.

Bisnodenyheter https://www.bisnode.com/group/press/news/interim-report-januarymarch-2016/
Compliance-världen

Compliance-världen

29 apr, 2016

Med nya, mer omfattande och ständigt föränderliga regler på marknaden är det en utmaning att identifiera och kontrollera risk på ett effektivt sätt. Men att uppnå Compliance handlar inte bara om att följa myndigheters krav. Att göra affärer med fel motpart kan innebära finansiella risker och negativ publicitet. Vi på Bisnode har ett brett utbud av lösningar som säkerställer regelefterlevnad och förhindrar penningtvätt och finansiering av terrorism oavsett om ni arbetar i Sverige, Norden, eller globalt.

Insikter & inspiration, Produktnyheter, Kundlösningar, Bisnodenyheter https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/Compliancevarlden/
Pressmeddelande Miljöfordonsdiagnos

Pressmeddelande Miljöfordonsdiagnos

21 apr, 2016

– Sveriges 10 bästa kommuner är 100 gånger bättre på batterielbilar, 60 gånger bättre på biogasbilar och 10 gånger bättre på etanolfordon än Sverige i övrigt. Detta framkommer i årets Miljöfordonsdiagnos.

Bisnodenyheter https://www.bisnode.com/sverige/press/pressmeddelanden/pressmeddelande-miljofordonsdiagnosen-2016/
Charity frukostseminarium 24 maj

Charity frukostseminarium 24 maj

20 apr, 2016

Välkommen till ett kostnadsfritt seminarium som vänder sig till dig som arbetar i insamlingsorganisationer. Vi ger dig kunskapen och verktygen du behöver för att få överblick och effektiv analys av kampanjer och givargrupper. Helt enkelt en vassare insamling som ger mer pengar till bistånd. Dessutom bjuder vi på förstklassig frukost och möjlighet att mingla med kollegor i branschen.

Seminarium https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/frukostseminarium-charity-24-maj/
Pressmeddelande Bedrägerisamverkan

Pressmeddelande Bedrägerisamverkan

20 apr, 2016

Sveriges ledande kreditupplysningsföretag, Bisnode, Creditsafe, Decidas Info, Syna och UC AB går samman i en gemensam insats för att förenkla och underlätta för den som drabbas av bedrägeri eller bedrägeriförsök.

https://www.bisnode.com/sverige/press/pressmeddelanden/pressmeddelande-bedragerisamverkan/
Vendemore utsedd till Cool Vendor 2016

Vendemore utsedd till Cool Vendor 2016

18 apr, 2016

Att bli en av det världsledande analysföretaget Gartners ”Cool Vendors” ligger högst upp på önskelistan för it-bolag världen över. I år har Bisnode-ägda ABM-bolaget Vendemore tagit hem en plats på den prestigefyllda listan.

Bisnodenyheter, Bank & finans, Internationella affärer, Mediabranschen, Handelsbranschen https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/vendemore-utsedd-till-cool-vendor-2016/
Ryska posten har gjort JA-sägandet till en konstart

Ryska posten har gjort JA-sägandet till en konstart

18 apr, 2016

Den första stora kunden fick Ryska Posten genom att oanmält köpa glass till de anställda på kundens huvudkontor. Tre gånger. 18 år senare har Ryska Posten 500 anställda som kör bud, står i baren, sätter upp tavlor och levererar mellanmål. Eller ser till att det finns kyld Risifrutti i New York om 24 timmar.

Insikter & inspiration, Småföretagare https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/ryska-posten-har-gjort-ja-sagandet-till-en-konstart/
Smart CRM ger utdelning för Läkare Utan Gränser

Smart CRM ger utdelning för Läkare Utan Gränser

11 apr, 2016

Med Bisnode Charity fick Läkare Utan Gränser ett lätthanterligt CRM-system helt anpassat till den egna ideellt drivna verksamheten. Bra överblick och enkel hantering av givare, insamling, urval och kampanjer får den rankad som marknadens bästa.

Insikter & inspiration, Kundlösningar https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/lakare-utan-granser/
Läkarmissionen väljer Bisnode Charity

Läkarmissionen väljer Bisnode Charity

12 apr, 2016

Bytet till Bisnode Charity har gett Läkarmissionen ett lättarbetat CRM-system med bra överblick och effektiv analys av kampanjer och givargrupper – helt enkelt ett vassare insamlingsverktyg som ger mer pengar till bistånd.

Kundlösningar https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/lakarmissionen-valjer-bisnode-charity/
Trendspaning för insamlingsbranschen

Trendspaning för insamlingsbranschen

8 apr, 2016

Senaste trendrapporten från FRII, Frivilligorganisationernas insamlingsråd, ger svenskarna bra betyg som givare. Men bra kan bli bättre med djupare analys, mer kunskap om givarna och målgruppsanpassad kommunikation genom rätt kanaler, säger FRIIs generalsekreterare.

Insikter & inspiration https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/trendspaning-for-insamlingsbranschen/
Ta kontroll över dina beslut

Ta kontroll över dina beslut

4 apr, 2016

Varje dag fattar du tusentals beslut. Men vad är det egentligen som styr hur du agerar? Genom att förstå hur din hjärna fungerar kan du ta kontroll över den i stället för att låta den fatta beslut per automatik.

Insikter & inspiration https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/ta-kontroll-over-dina-beslut/
Så skyddar du dig mot identitetskapning

Så skyddar du dig mot identitetskapning

30 mar, 2016

Allt fler får sin identitet kapad av bedragare som köper varor i den drabbades namn. Bisnodes produktexpert Mikael Jakobsson, förklarar varför det är viktigt att ha koll på sin identitet, både som privatperson och företagare.

Insikter & inspiration, Tidningen Brains, Småföretagare https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/sa-skyddar-du-dig-mot-identitetskapning/
Lathund till pensionärslivet du drömmer om

Lathund till pensionärslivet du drömmer om

29 mar, 2016

Prokrastinerare, risktagare eller trygghetsnarkoman, vem är du? Här får du tips och råd utifrån ditt förhållningssätt till pension. Det där ganska trista, men kanske allra viktigaste sparandet. Inte minst för dig som egenföretagare. Pensionsekonomen Mattias Munter ger dig sina bästa tips.

Insikter & inspiration, Småföretagare https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/lathund-till-pensionarslivet-du-drommer-om/
Maxa kreativiteten

Maxa kreativiteten

29 mar, 2016

Att vara kreativ är numera i det närmaste ett måste. Chefer vill ha kreativa medarbetare, kreativa lösningar efterfrågas från höger och vänster och större företag startar nu upp så kallade ”Creative-avdelningar” som ska leverera nyskapande och innovativa möjligheter till sina kunder. Men vad är egentligen kreativitet, och hur maxar du din egen? Vi bjuder på fem tips:

Insikter & inspiration, Småföretagare https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/maxa-kreativiteten/
Vilken pensionsspartyp är du?

Vilken pensionsspartyp är du?

21 mar, 2016

Prokrastinerare, risktagare eller trygghetsnarkoman, vem är du? Jobbar du som egenföretagare och drömmer om ett pensionärsliv med guldkant? Vi ger dig tips och råd utifrån ditt förhållningssätt till pension, det kanske allra viktigaste sparandet för dig som driver eget.

Insikter & inspiration https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/vilken-pensionsspartyp/
7 framsteg i företagsvärlden

7 framsteg i företagsvärlden

21 mar, 2016

Millennials väljer etiska arbetsgivare och Sveriges företag blir fler. Här är sju trender som visar på positiva strömningar i i företagsvärlden.

Insikter & inspiration, Småföretagare https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/7-framsteg-i-foretagsvarlden/
Charityvärlden

Charityvärlden

16 mar, 2016

Med Bisnode Charity får er insamlings- eller välgörenhetsorganisation en kraftfull helhetslösning för att hantera relationen med givare, gåvor och kampanjer. Få överblick på verksamheten samtidigt som ni får högre snittgåvor och fler givare som också är aktiva under en längre tid. Så ni kan ge mer till er hjärtesak.

https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/charityvarlden/
Nya Bisnode Score Konsument

Nya Bisnode Score Konsument

16 mar, 2016

Precis som tidigare är våra scorekort ett effektivt verktyg för att fatta bättre beslut, göra tryggare affärer och optimera kreditrisk vid kreditvärdering av privatpersoner. Men med nya Bisnode Score Konsument ger vi våra kunder chansen att öka beviljningsgraden med bibehållen risk.

Produktnyheter https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/nya-bisnode-score-konsument/
Digitala turister vs digitala invånare

Digitala turister vs digitala invånare

9 mar, 2016

Dagens e-shoppare beter sig inte som gårdagens. För att få återkommande kunder gäller det att veta vilka du säljer till: de digitala turisterna eller de digitala invånarna. Så här knäcker du nätshoppingens största nöt: hur du får kunderna att fylla sina digitala shoppingpåsar hos just dig – varje gång.

Insikter & inspiration, Bisnodenyheter, Mediabranschen, Handelsbranschen https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/digitala-turister-vs-digitala-invanare/
Internationella kvinnodagen

Internationella kvinnodagen

8 mar, 2016

Dagen till ära har Bisnode tagit fram en analys av kvinnors inflytande på ekonomin i sitt land.

Insikter & inspiration https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/internationella-kvinnodagen/
Seher Yilmaz viktiga uppdrag

Seher Yilmaz viktiga uppdrag

25 feb, 2016

Vad händer med affärerna om de anställda inte representerar omvärlden? Många företag fastnar i gamla mönster när de ska rekrytera. Rättviseförmedlingen visar vägen till ökad mångfald.

Insikter & inspiration, Offentlig sektor, Bank & finans, Mediabranschen https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/seher-yilmaz-viktiga-uppdrag/
CX-världen

CX-världen

22 feb, 2016

Dina kunder pratar med och om ditt företag. Men vet du egentligen vad de säger? Låt oss presentera Bisnode CX Toolbox: effektiva lösningar för att förbättra er kundupplevelse. Genom att mäta återkoppling från kunder i flera kanaler ger vi ert företag agerbara insikter.

Insikter & inspiration, Produktnyheter, Kundlösningar, Bisnodenyheter https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/cx-varlden/
6 kontrollfrågor för att undvika kreditbedrägerier

6 kontrollfrågor för att undvika kreditbedrägerier

18 feb, 2016

Med hjälp av sex enkla frågor kan du minska risken att drabbas av kreditbedrägerier när du får en ny kund. Bisnodes researchexpert Christian Zittenbaum listar frågorna och förklarar varför det är viktigt att också bevaka sina befintliga kunder.

Insikter & inspiration, Småföretagare https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/sa-undviker-du-kreditbedragerier/
Trender och nyheter för dig som driver eget

Trender och nyheter för dig som driver eget

25 feb, 2016

Det finns många bra sätt att skapa buzz kring sitt varumärke. Här får du inspiration från fyra företag som tänkte utanför boxen, tre nya appar för affärsresan och mannen bakom AirDine, en matnyttig tjänst som kopplar ihop privatpersoner för hemmamiddagar.

Insikter & inspiration https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/trender-och-nyheter-for-dig-som-driver-eget/
6 beslut som förändrade världen

6 beslut som förändrade världen

10 feb, 2016

En felsväng, en kärleksakt och en ovanligt förutseende Nasaforskare. Ofta har de små besluten varit helt avgörande för världens utveckling.

Insikter & inspiration, Tidningen Brains https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/6-beslut-som-forandrade-varlden/
Doktorns recept för succé

Doktorns recept för succé

10 feb, 2016

Ju mer vi lär oss om hur hjärnan fungerar, desto bättre samspel mellan huvud och magkänsla för att fatta rätt beslut. Britta Wallgren, vd på Capio S:t Görans sjukhus i Stockholm, menar att bra ledarskap börjar med att lära känna sig själv.

Insikter & inspiration, Tidningen Brains, Offentlig sektor https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/doktorns-recept-for-succe1/
Ledare om vikten av kunskap om hjärnan för ditt ledarskap

Ledare om vikten av kunskap om hjärnan för ditt ledarskap

10 feb, 2016

Du som får tidningen Brains fattar varje dag ett flertal beslut som påverkar både dig själv och din omvärld. Men i vilken utsträckning använder du dig av korrekt tolkad information, och hur mycket påverkas du av känslor?

Tidningen Brains https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/ledare-kunskap-om-hjarnan/
Tre vanliga CX-missar

Tre vanliga CX-missar

10 feb, 2016

Med realtidsmätning av dina kunders upplevelser kan du ligga steget före dina konkurrenter. Customer Experience-experten Mattias Handley förklarar hur ditt företag blir morgondagens vinnare med hjälp av Bisnodes tjänst CX Toolbox.

Tidningen Brains, Produktnyheter, Bank & finans, Internationella affärer, Handelsbranschen https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/tre-vanliga-cx-missar/
Entreprenörsvärldens nya superhjälte: Elon Musk

Entreprenörsvärldens nya superhjälte: Elon Musk

9 feb, 2016

Har du tröttnat på att höra historier om Apples grundare Steve Jobs eller Facebooks Mark Zuckerberg? Varsågod, här är allt du behöver veta om entreprenörsvärldens just nu största hjälte: Elon Musk.

Insikter & inspiration, Tidningen Brains https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/va/
Bisnode Brains - Elisabeth Suzuki

Bisnode Brains - Elisabeth Suzuki

9 feb, 2016

I sin roll som chef för risk- och kredittjänster på Bisnode hjälper Elisabeth Suzuki företag att koppla greppet om sina risker för att maximera sin vinst.

Tidningen Brains, Bisnodenyheter https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/bisnode-brains-elisabeth-suzuki/
Snackisar och nyheter 2016

Snackisar och nyheter 2016

9 feb, 2016

Vi lever i framtiden och det ser vi häftiga bevis på varje dag. Här är några trender och snackisar som ger dig koll på det senaste som händer inom jobb, samhälle och teknik.

Insikter & inspiration, Tidningen Brains https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/snackisar-och-nyheter-2016/
Minnestips och fördelarna med placebo

Minnestips och fördelarna med placebo

9 feb, 2016

Visste du att du tar mer genomtänkta beslut tidigt på dagen, och att du kan lura både hjärnan och resten av kroppen med placebo för att uppnå det du vill? Här har vi samlat några intressanta fakta om hjärnan.

Insikter & inspiration, Tidningen Brains https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/minnestips-och-fordelarna-med-placebo/
En beslutsfattares vardag

En beslutsfattares vardag

8 feb, 2016

Vad får dig att ta de beslut du gör? Förnuft och känsla i en härlig blandning? Här är en beslutsfattares ganska oförnuftiga dag.

Insikter & inspiration, Tidningen Brains, Bank & finans, Internationella affärer https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/en-beslutsfattares-vardag/
Analysfällorna du bör undvika

Analysfällorna du bör undvika

8 feb, 2016

När vi får tillgång till stora mängder data som stöd i vårt beslutsfattande är det lätt att tro att vi kan sluta tänka så mycket – för visst berättar väl siffrorna sanningen?

Tidningen Brains https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/analysfallorna-du-bor-undvika/
I huvudet på Alok Alström, Sverigechef på Uber

I huvudet på Alok Alström, Sverigechef på Uber

8 feb, 2016

Vi har tagit ett snack med Alok Alström som är Sverigechef på Uber sen hösten 2015. Han delar med sig av sina tankar kring allt från samhällsutveckling och algoritmer till drömutsikten från lägenheten på Danviksklippan.

Insikter & inspiration, Tidningen Brains, Internationella affärer, Mediabranschen https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/alok-alstrom-sverigechef-pa-uber/
Är du redo att bli en neuroledare?

Är du redo att bli en neuroledare?

8 feb, 2016

Aldrig förr har utvecklingen snurrat så snabbt. Samtidigt har vår hjärna inte uppdaterats på 40 000 år. Kunskap om hur hjärnan fungerar är det som kommer att avgöra vilka företag som lyckas både på kort och lång sikt. Och genom att lära känna ditt kraftfullaste verktyg kan du skaffa dig ett försprång och använda dessa insikter för att skapa ett framgångsrikt företag. Är du redo att bli en neuroledare?

Insikter & inspiration, Tidningen Brains https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/ar-du-redo-att-bli-en-neuroledare/
8 idéer som kan rädda världen

8 idéer som kan rädda världen

4 feb, 2016

Klimathotet är större än någonsin och det är mycket som inte står rätt till i världen. Men med lite tankekraft och innovationsförmåga kan det mesta lösas. Här är lösningarna som gör världen till en lite bättre plats.

Insikter & inspiration https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/8-ideer-som-kan-radda-varlden/
AML frukostseminarium

AML frukostseminarium

25 jan, 2016

Det finns ett stort intresse kring fjärde penningtvättsdirektivet och vi vill därför bjuda in till ett exklusivt AML–frukostseminarium. Vi rätar ut frågetecknen och ger dig bättre koll.

Seminarium https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/aml-frukostseminarium/
Framtidens ägande är delande

Framtidens ägande är delande

20 jan, 2016

Att dela med sig är en uråldrig företeelse, något vi människor är helt beroende av då det gör livet lättare. Idag har Sharing economy gjort det enklare än någonsin att dela med sig. Vi delar, lånar och återanvänder allt från bilar, kläder och bostäder till kunskap, tankar och idéer. Fler företag upptäcker också att delandet kan vara lönsamt, något som kan komma att förändra framtidens affärsmodeller från grunden.

Offentlig sektor, Mediabranschen https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/framtidens-agande-ar-delande/
Trendseminarier inför 2016

Trendseminarier inför 2016

18 jan, 2016

Här delar vi med oss av en kortare summering om våra trendspaningar från &Then-konferensen i Boston 2015 om datadriven marknadsföring för framtiden. Här kommer därför några korta klipp om emotionell data, engagerande varumärken och bästa konverteringsknepen inför 2016.

Insikter & inspiration, Seminarium https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/marknadsforingstrender-2016/
Boosta din hjärna till toppform

Boosta din hjärna till toppform

14 jan, 2016

I dagens snabbrörliga samhälle har neurologiska och stressrelaterade sjukdomar blivit vår tids folksjukdom. Därför är friskvård för hjärnan livsviktigt för hälsan och förmågan att hantera stress. Här är fem enkla tips på hur du kan boosta din hjärna till toppform.

Insikter & inspiration https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/boosta-din-hjarna-till-toppform/
Dags att skaffa en marknadsplan

Dags att skaffa en marknadsplan

12 jan, 2016

Hur når vi ut till våra kunder med vår produkt? Mari Lagberg, marknadschef på Bisnode, tipsar om hur du gör en marknadsplan.

https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/dags-att-skaffa-en-marknadsplan/
5 klassiska CX-misstag

5 klassiska CX-misstag

8 jan, 2016

Att satsa på Customer Experience är ingen garanti för att man använder resultaten på rätt sätt. Många företag lägger stora pengar på CX-arbetet utan att få fram information som de kan agera på. Bisnodes Mattias Handley berättar om företagens fem vanliga CX-misstag.

Insikter & inspiration https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/5-klassiska-cx-misstag/
Nästa generations CX

Nästa generations CX

8 jan, 2016

I dag kan Customer Experience Management – CX – ge dig mer än övergripande insikter om kundens köpupplevelse. Med geografisk realtidsmätning genom multipla kanaler blir era åtgärder snabbare och mer pricksäkra.

Insikter & inspiration, Produktnyheter, Bisnodenyheter, Bank & finans, Internationella affärer, Handelsbranschen https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/nasta-generations-cx/
Internet of things

Internet of things

7 jan, 2016

Sakernas internet (Internet of Things): Uppkopplade kylskåp och träningsarmband. Känns det långt från din verksamhet? Det är det inte. Så här påverkas företag av Sakernas internet.

Insikter & inspiration, Bank & finans, Mediabranschen, Handelsbranschen https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/internet-of-things/
10 fakta om bedrägerier

10 fakta om bedrägerier

7 jan, 2016

Polisen förutspår att kreditbedrägerierna mot företag kommer att öka och mörkertalet är stort. De som drabbas är ofta branscher med låga marginaler som exempelvis bygg-, vitvaru- och telekombranschen. Deras varor kan lätt säljas vidare på den svarta marknaden. Här får du tio fakta om bedrägerier.

Insikter & inspiration https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/10-fakta-om-bedragerier/
Så arbetar du smartare med InfoTorg

Så arbetar du smartare med InfoTorg

5 jan, 2016

Att hämta information från flera olika källor tar tid och man kan lätt tappa helhetsbilden. Webbtjänsten Bisnode Infotorg gör jobbet åt dig på några få sekunder. Med ett par klick får du en överskådlig företagsrapport som hämtar och samlar all den information du behöver, från flera olika källor, inom loppet av sekunder.

Insikter & inspiration, Småföretagare, Mediabranschen, Handelsbranschen, Telekombranschen, Energibranschen https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/sa-arbetar-du-smartare-med-infotorg/
Ta makten över mejlen

Ta makten över mejlen

4 jan, 2016

Mejlen kan lätt bli ett övermäktigt monster som fyller dig med stress bara vid tanken på vad, eller kanske snarare hur mycket, som kan finnas i inkorgen. Men ingen fara, det går att minska ner både på mängden mejl och den tid de tar ifrån dig med några få enkla steg.

Insikter & inspiration https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/ta-makten-over-mejlen/
Kontrollera ett företag i InfoTorg

Kontrollera ett företag i InfoTorg

22 dec, 2015

Genom att undersöka en ny samarbetspartner i Bisnodes webbtjänst Infotorg minskar riskerna för framtida kreditförluster avsevärt. Det finns vissa varningssignaler hos företag man bör vara extra vaksam på.

Insikter & inspiration https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/hall-ogonen-pa-foretagets-verksamhetsadress/
Sälj mer med Instagram

Sälj mer med Instagram

16 dec, 2015

Funderar du på att börja använda Instagram för att öka din försäljning? Med dryga 45 000 följare vet Anna Dahl, ägare till butiken Boligheter i Västervik, precis hur man gör.

Insikter & inspiration, Småföretagare https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/salj-med-instagram/
Åtta myter om försäljning

Åtta myter om försäljning

16 dec, 2015

Den där första säljkontakten kan sitta långt inne. En stoppkloss för många företagare är alla myter om försäljning. Så vi har plockat isär åtta av dem med hjälp av Jen Sundelius, försäljningschef på Bisnode och före detta frisör och småföretagare.

Insikter & inspiration https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/atta-myter-om-forsaljning/
Äldre servitut rensas ut hos Lantmäteriet

Äldre servitut rensas ut hos Lantmäteriet

15 dec, 2015

Cirka en halv miljon servitut kommer att rensas ut ur det statliga fastighetsregistret hos Lantmäteriet. Om ingen begär förnyelse kommer äldre servitut och nyttjanderätter att tas bort från registret under 2019.

Produktnyheter https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/aldre-servitut-tas-bort/
3 tips på hur du skyddar dig mot bedrägerier

3 tips på hur du skyddar dig mot bedrägerier

14 dec, 2015

Kreditbedrägerierna mot företag väntas enligt polisen öka. Många fall handlar om blufföretag som köper varor på kredit och sedan sätter sig själva i konkurs. Men för de drabbade företagen skrivs kreditförlusterna ofta av i bokslutet som konkurser, ovetandes om att de blivit utsatta för ett brott. Här är Bisnodes tre tips för att skydda ditt företag mot att drabbas av organiserade blufföretag.

Insikter & inspiration, Bisnodenyheter https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/3-tips-pa-hur-du-skyddar-dig-mot-bedragerier/
Kundcase Sveriges Domstolar

Kundcase Sveriges Domstolar

16 dec, 2015

Alla Sveriges domstolar använder Bisnodes söktjänst Infotorg. Åtta av tio söker därutöver juridisk information i tjänsten Infotorg Juridik. Vi har frågat domstolschef Robert Schött och domare Marcus Isgren varför de använder Bisnodes juridiktjänster.

Tidningen Brains, Kundlösningar, Offentlig sektor https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/sveriges-domstolar-valjer-infotorg/
Kom i gång med din webbshop

Kom i gång med din webbshop

11 dec, 2015

Funderat på att starta en webbshop? Då kan den här lathunden från Bisnodes e-handelsexperter vara knuffen som får dig att komma i gång.

Insikter & inspiration, Småföretagare https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/kom-i-gang-med-din-webbshop/
Smidig betalning på webben

Smidig betalning på webben

10 dec, 2015

Förra året e-handlade nära fem miljoner svenskar för sammanlagt 55 miljarder svenska kronor. Vill du ha en del av den kakan är det bäst att ha koll på vilken betallösning som funkar bäst för just din webbshop. Här går vi igenom vad du behöver tänka på för att välja rätt.

Insikter & inspiration, Småföretagare https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/smidig-betalning-pa-webben/
Så slipper du drabbas av bedrägerier

Så slipper du drabbas av bedrägerier

9 dec, 2015

Polisen förutspår att kreditbedrägerierna mot företag kommer att öka och mörkertalet är stort. Många företag drabbas av bedrägerier utan att någonsin få reda på det. De kreditförluster som orsakas av konkurser kan i verkligheten vara oupptäckta bedrägeribrott.

Insikter & inspiration, Bisnodenyheter https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/sa-slipper-du-drabbas-av-bedragerier/
Livet som entreprenör

Livet som entreprenör

15 dec, 2015

Livet som entreprenör är sällan en sopad bana. Vi frågar oss om entreprenörskap är något som ligger i blodet hos vissa människor eller helt enkelt ett tankesätt vi lär oss under uppväxten. Vi bjuder också på både framgångsknep och peptalk för dig som någon gång misslyckats med din idé.

Insikter & inspiration, Småföretagare, Bank & finans, Internationella affärer https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/livet-som-entreprenor/
Tictail – Nästa stora grej

Tictail – Nästa stora grej

7 dec, 2015

Har du någonsin tänkt att du ska lämna allt, lansera en it-tjänst med dina kompisar och bli nästa Mark Zuckerberg? För Carl Waldekranz är det en fullkomligt rimlig plan. Och det är förståeligt, i somras fick e-handels-plattformen Tictail som han var med och grundade in 189 miljoner kronor från investerare.

Bank & finans, Handelsbranschen https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/Tictail/
Generation Y

Generation Y

4 dec, 2015

Framtidens entreprenörer kommer från generation Y. Men hur kommer deras företag att se ut när digitalisering och robotar hotar gamla affärsmodeller?

Insikter & inspiration, Offentlig sektor, Mediabranschen, Handelsbranschen https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/generation-y/
Listan: Här växer Sverige mest och minst

Listan: Här växer Sverige mest och minst

3 dec, 2015

Här presenterar vi de län i Sverige som växer mest och minst. Intressant är att det även finns ett län vars befolkning faktiskt minskar.

Insikter & inspiration https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/har-vaxer-sverige-mest-och-minst/
Företagskalendern 2016

Företagskalendern 2016

2 dec, 2015

Här har vi samlat 2016 års alla viktiga datum och händelser för dig som egenföretagare. Kalendern listar allt från viktiga datum, röda dagar plus en hel del annat roligt och nyttigt att hålla reda på.

https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/biz-foretagskalender-2016/
Du som chef – involvera dina medarbetare

Du som chef – involvera dina medarbetare

30 nov, 2015

Bjud in medarbetarna, var tydlig och anpassa ditt ledarskap. Det är tre grundläggande tips för hur du får en bättre arbetsplats och som gynnar företagets framgång.

Insikter & inspiration, Offentlig sektor, Bank & finans, Internationella affärer, Handelsbranschen https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/involvera-dina-medarbetare/
Lansering av Bisnode Business Contacts

Lansering av Bisnode Business Contacts

23 nov, 2015

Visste du att nästan 40 procent av företags crm-system innehåller inkorrekt och bristfällig information? Nu lanseras Bisnode Business Contacts – en produkt som levererar uppdaterade kontaktuppgifter till 40 miljoner europeiska företag direkt till ditt företags crm-system.

Produktnyheter, Bisnodenyheter https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/lansering-av-bisnode-business-contacts/
Så maxar ni företagets säljkanaler

Så maxar ni företagets säljkanaler

16 nov, 2015

Ett företag har fler säljkanaler än de flesta tror. Genom att maxa upplevelsen i alla de kanaler där kunden möter ert företag gör ni fler affärer och stärker kundlojaliteten. Såhär gör ni det bästa av era digitala och fysiska säljkanaler:

Insikter & inspiration, Småföretagare https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/sa-maxar-ni-foretagets-saljkanaler/
Bisnode Betalningsindex hjälper dig att undvika kreditförluster

Bisnode Betalningsindex hjälper dig att undvika kreditförluster

16 nov, 2015

Med Bisnodes tjänst Betalningsindex kan företag följa sina kunders betalningsbeteende och på så vis förutse risken för kreditförluster långt innan de blir verklighet. Ett enkelt sätt att ta kontroll över kassaflödet och spara pengar.

Produktnyheter, Bisnodenyheter https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/mindre-kreditforluster-med-bisnode-betalningsindex/
Per Weidenman om superföretagen 2015

Per Weidenman om superföretagen 2015

5 nov, 2015

Hallå där, chefsanalytiker Per Weidenman! Nu har listan på Sveriges Superföretag 2015 kommit ut, och 496 företag kvalar in.

https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/superforetagslistan-2015/
Superföretaget Mann Tek

Superföretaget Mann Tek

5 nov, 2015

Mann Tek, ett Mariestadsbaserat företag som levererar produkter för säker hantering av farliga vätskor och gaser, har kvalat in på Superföretagslistan i nio år i sträck. Det är de helt ensamma om. De är dessutom ett av mycket få industriföretag som höll sig kvar även under börskrisen.

https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/superforetaget-mann-tek/
4 tips för att utveckla merförsäljning

4 tips för att utveckla merförsäljning

4 nov, 2015

Att öka försäljningen och omsättningen är nog något som alla företagare vill. Genom att vårda dina befintliga kunder finns det potential för merförsäljning. Men detta ställer krav på att du förstår kundbehoven, säger försäljningsexperten Patrik Nordkvist som här ger några smarta tips att tänka på.

Insikter & inspiration, Småföretagare https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/4-tips-for-att-utveckla-merforsaljning/
Kundlösningen: Socialtjänsten i Södertälje

Kundlösningen: Socialtjänsten i Södertälje

28 okt, 2015

Mellan 2013 och 2014 minskade socialtjänsten i Södertälje utbetalningarna av försörjningsstöd med 47 miljoner kronor. För att nå dit har de infört riktlinjer för försörjningsstöd och ett nydanande arbetssätt som minskar ”fusket” och ger mer tid till klienterna.

Kundlösningar https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/socialtjansten-sodertalje-kommun/
InfoTorg är Sveriges största kunskapskälla för jurister

InfoTorg är Sveriges största kunskapskälla för jurister

27 okt, 2015

49 av 50 stora svenska advokatbyråer är kunder, domstolarna och regeringskansliet likaså. Bisnodes webbtjänst Infotorg Juridik är landets största kunskapskälla för dig som arbetar med juridiska frågor. I Infotorg samlas information från över 200 källor och är landets största kunskapskälla för dig som jurist.

https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/infotorg-for-jurister/
137 450 kr insamlat till #BisnodeHelps

137 450 kr insamlat till #BisnodeHelps

21 okt, 2015

Flyktingkatastrofen som nu pågår vid medelhavets kustremsor och många andra delar av europa har lämnat få oberörda och viljan att hjälpa har varit enorm. Detta gäller även Bisnodes medarbetare som ihop med företaget dragit in hela 137 450 kronor till insamlingen #BisnodeHelps. Tillsammans gör vi skillnad!

Bisnodenyheter https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/137-450-kr-insamlat-till-bisnodehelps/
Nya regler kräver ny strategi i elbranschen

Nya regler kräver ny strategi i elbranschen

26 okt, 2015

Mycket kommer att hända i elbranschen de kommande åren. Snart kan alla svenskar vara tvungna att aktivt välja elhandelsbolag och samtidigt har allt fler utländska elleverantörer börjat konkurrera på den svenska marknaden. Det öppnar för nya aktörer – och för dem som är snabbrörliga och flexibla.

Insikter & inspiration https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/nya-regler-kraver-ny-strategi-i-elbranschen/
Så blir du en vinnare i framtidens resebransch

Så blir du en vinnare i framtidens resebransch

28 okt, 2015

Förr i tiden började de flesta svenskar sina resor med att välja resebyrå. Med uppkomsten av bokningssajter gick vi över till att välja destinationen först och flygbolaget därefter. Nu ser det ut att skifta igen; först bestämmer vi när vi vill åka, sedan vart och hur. Utvecklingen gör det svårare att veta vilka dina kunder egentligen är – men det är viktigare än någonsin.

Insikter & inspiration, Bisnodenyheter https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/sa-blir-du-en-vinnare-i-framtidens-resebransch/
Bisnode förvärvar verksamheten i AIS Nordic

Bisnode förvärvar verksamheten i AIS Nordic

15 okt, 2015

AIS Nordic erbjuder högkvalitativa tjänster inom fordonsdata som exempelvis registreringsnummer­sökning som förenklar och kvalitetssäkrar matchning av reservdelar, däck, tillbehör etcetera mot rätt fordon.

Bisnodenyheter https://www.bisnode.com/sverige/press/pressmeddelanden/bisnode-forvarvar-ais-nordic/
Du som chef: vem är bäst för jobbet

Du som chef: vem är bäst för jobbet

13 okt, 2015

Vill du ha någon du gillar, eller vill du ha den som faktiskt är bäst för jobbet? Då kan ett personlighetstest vara grejen nästa gång det är dags att rekrytera.

https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/du-som-chef-vem-ar-bast-for-jobbet/
Experten tipsar: InfoTorg ger dig rätt beslutsunderlag

Experten tipsar: InfoTorg ger dig rätt beslutsunderlag

12 okt, 2015

Oseriösa affärspartners kan vara dödsstöten för en mindre verksamhet. Att sitta på rätt affärsinformation väger med andra ord tungt. Erika Olivius, produktansvarig på Bisnode, berättar varför söktjänsten Infotorg har marknadens skarpaste beslutsunderlag för företagare.

Bisnodenyheter, Småföretagare https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/infotorg-ger-dig-ratt-beslutsunderlag/
Lönsam december

Lönsam december

2 okt, 2015

Snart börjar årets mest köpintensiva period och det mesta tyder på att julhandeln slår rekord även i år. Men det finns några saker att tänka på. Genom att anpassa ditt utbud och din kommunikation efter kundernas konsumtionsmönster ökar du chanserna för en maxad julförsäljning.

Insikter & inspiration, Småföretagare https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/julhandeln/
Omvärldsspaning

Omvärldsspaning

28 sep, 2015

Det är snart två miljarder människor uppkopplade på sociala nätverk och Google planerar att förse internet till hela världen. Här är ett axplock av trender och nyheter som ger dig försprång.

Insikter & inspiration, Tidningen Brains https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/omvarldsspaningen/
Magnus Silfverberg - Bisnode Brains

Magnus Silfverberg - Bisnode Brains

28 sep, 2015

Från koncernchef på datadrivna Betsson till vd och koncernchef på Bisnode. Med fokus på data ska Magnus Silfverberg ta Bisnode till nya nivåer.

https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/magnus-silvferberg-smart-data/
Shelly Porges – kvinnan bakom Hillary Clinton

Shelly Porges – kvinnan bakom Hillary Clinton

28 sep, 2015

Som finansieringsansvarig för Hillary Clintons kampanj Hillary for America har superstrategen Shelly Porges möjlighet att sätta den första kvinnliga amerikanska presidenten i Vita Huset.

Insikter & inspiration, Tidningen Brains, Internationella affärer, Mediabranschen https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/shelly-porges--kvinnan-bakom-hillary-clinton/
Ledare, nr 3 2015

Ledare, nr 3 2015

25 sep, 2015

Om jag hade velat sticka ut hakan hade jag kunnat säga att jag bidrar till att göra världen till en bättre plats varje dag. Genom att vara en del av den pågående datarevolutionen kan vi skapa en bredare förståelse för vår omvärld. På Bisnode har vi tillgång till massvis med affärsdata inom en mängd olika branscher.

Tidningen Brains https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/ledare-om-smart-data/
Smart data i din vardag

Smart data i din vardag

24 sep, 2015

Har du koll på vilka digitala spår du lämnar efter dig? Dina ettor och nollor säger exakt vem du är – och vad du kan lockas att köpa. När dina digitala fotavtryck omvandlas till smart data finns en grym chans för marknadsförare att få dig att öppna plånboken.

Insikter & inspiration, Tidningen Brains https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/smart-data-i-din-vardag/
Anne Årneby om Smart Data

Anne Årneby om Smart Data

28 sep, 2015

Data blir smart först när den driver bra beslut och affärer hos kunden. Det konstaterar Anne Årneby, Group CMO på Bisnode.

Tidningen Brains, Bisnodenyheter https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/ratt-analys-i-ratt-tid/
Smart data räddar liv

Smart data räddar liv

24 sep, 2015

Smart data och ny teknik kan underlätta sjukvårdens börda. Här är sex exempel på hur bättre dataanvändning och smarta apparater räddar liv.

Insikter & inspiration, Tidningen Brains, Offentlig sektor https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/smart-data-raddar-liv1/
Tema smart data

Tema smart data

29 sep, 2015

Varje dag produceras 16 000 miljarder megabyte data. För individen, samhället och näringslivet är den enorma mängden information en guldgruva – och en jätteutmaning. Framtiden tillhör den som kan förvandla och förädla big data till smart data. Bisnode har pratat med grundaren av Wayblazer och Spotifys Managing Director i Norden om vår tids hårdvaluta: Smart Data.

Insikter & inspiration, Tidningen Brains https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/smart-data/
Hans Rosling

Hans Rosling

29 sep, 2015

Hans Rosling har kallats global it-entertainer, data-rockstjärna och mannen som gav den animerade bubbelgrafen ett ansikte. Få har analyserat och visualiserat stora datamängder lika framgångsrikt som läkaren och professorn Hans Rosling. Smart data handlar om att dra slutsatser baserade på fakta istället för på förutfattade meningar, konstaterar han.

Insikter & inspiration, Tidningen Brains, Offentlig sektor, Mediabranschen https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/hans-rosling/
Nu startar insamlingen #BisnodeHelps

Nu startar insamlingen #BisnodeHelps

23 sep, 2015

Just nu pågår en flyktingkatastrof av gigantiska proportioner och läget i flyktinglägren runt Medelhavet är akut. Vi är många som vill hjälpa de medmänniskor som förlorat allt, därför har nu Bisnode tillsammans med Röda korset startat insamlingen #BisnodeHelps.

Bisnodenyheter https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/insamlingen-bisnodehelps/
Unicarriers–kundlösningen

Unicarriers–kundlösningen

26 sep, 2015

Idén att låta Unicarriers crm gifta sig med Bisnodes smarta data fick koncernens europeiska försäljningschef Bengt Kristiansson att tända till. Genom att kombinera Bisnodes redan analyserade data med trucktillverkaren Unicarriers egen skulle det ge nya insikter om kunderna.

Tidningen Brains, Kundlösningar, Internationella affärer https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/unicarrierskundlosningen/
Hjärnkoll

Hjärnkoll

25 sep, 2015

Vi bjuder på trender och inspiration till dig som vill ha hjärnkoll.

https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/hjarnkoll/
Inspiration för entreprenördar

Inspiration för entreprenördar

17 sep, 2015

Glossybox, Veganboxen, Dogbox, Groomingbox och Birchbox, vår prenumerationsglädje har kickat i gång igen och allra helst ska saker komma i boxar. Läs om företaget som startade trenden och annat matnyttig trend- och statistikspaning för dig som gillar business.

Insikter & inspiration https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/Inspiration-for-entreprenordar/
Vem får ärva företaget?

Vem får ärva företaget?

15 sep, 2015

Du äger ditt företag och har full kontroll. Men vet du egentligen vad som händer den dag du går bort?

Småföretagare https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/vem-far-arva-foretaget/
Biz i final i Svenska Publishing-priset 2015

Biz i final i Svenska Publishing-priset 2015

14 sep, 2015

Utifrån ett startfält med fler nominerade än någonsin tidigare, har juryn för Svenska Publishing-priset utsett Bisnodes kundtidning Biz som finalist i kategorin Print – Kundtidningar B2B. Vinnarna tillkännages den 9 november under en prisutdelningsgala på Musikaliska i Stockholm.

Bisnodenyheter https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/biz-finalist-i-svenska-publishingpriset-2015/
Offentlig upphandling

Offentlig upphandling

9 sep, 2015

Välkommen till höstens andra tillfälle i vår uppskattade Juridiska utbildningsserie. Kom och lyssna på docent Andrea Sundstrand om hur man behandlar möjligheten att ställa sociala krav i offentliga upphandlingar, såsom arbetsrättsliga villkor och krav att anställa långtidsarbetslösa.

https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/offentlig-upphandling/
DM Urval-tipset

DM Urval-tipset

9 sep, 2015

Affärsinformationen i företagets system är ofta den mest värdefulla tillgången. Men få företag har åtkomst till den uppdaterade information de behöver.

Insikter & inspiration, Småföretagare https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/dm-urval-tipset/
Benify – ett av Sveriges snabbast växande företag

Benify – ett av Sveriges snabbast växande företag

4 sep, 2015

Flera gånger har han varit för tidigt ute med sina affärsidéer. Men när Markus Kullendorff och två kompisar kom på hur de skulle förenkla företagsförmåner föll pusselbitarna på plats. Nu är Benify ett av Sveriges snabbast växande bolag.

Insikter & inspiration https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/idesprutan/
Seminarium om arbetsrätt

Seminarium om arbetsrätt

1 sep, 2015

Välkommen till höstens första tillfälle i vår Juridiska utbildningsserie. Kom och ta del av Nya rättsfall inom arbetsrätt med Sören Öman, expert inom arbetsrätt. Vi bjuder på frukost och ett utmärkt tillfälle att mingla med kollegor i branschen.

Seminarium https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/seminarium-om-arbetsratt/
Bisnodes tidning Brains nominerad till Svenska Designpriset

Bisnodes tidning Brains nominerad till Svenska Designpriset

1 sep, 2015

Bisnodes kundtidning Brains har nominerats till slutomröstning i Svenska Designpriset 2015. Den 7 september startar omröstningen på www.designpriset.se och även du kan gå in och rösta. Vinnaren presenteras den 8 oktober under prisutdelningen på Gothia Towers i Göteborg.

https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/bisnodes-tidning-brains-nominerad-till-svenska-designpriset/
Omvandla till aktiebolag

Omvandla till aktiebolag

27 aug, 2015

Varje år startas cirka 15 000 enskilda firmor i Sverige. Men när företaget växer vill många gå över till ett aktiebolag i stället. Frågan är bara hur man gör.

Insikter & inspiration https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/omvandla-till-aktiebolag/
Personlighetstyp: Äventyraren

Personlighetstyp: Äventyraren

24 aug, 2015

På 40-talet blev man ”vuxen” redan vid 16 år, eftersom man fick delta i familjens försörjning. I dag är läget ett annat. I Stockholm ser man inte sig själv som vuxen förrän man fyller 42 år. För Äventyrarna är det ännu senare – de väntar tills de har fyllt 67 år.

Tidningen Brains https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/aventyraren/
Så skyddar du företaget mot id-kapning

Så skyddar du företaget mot id-kapning

19 aug, 2015

Identitetsstölder blir allt vanligare när livet i allt större utsträckning flyttar ut på nätet. I takt med att problemet uppmärksammas blir vi bättre på att skydda våra digitala identiteter – men våra företag är vi inte alltid lika bra på att skydda.

Insikter & inspiration, Småföretagare https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/sa-skyddar-du-foretaget-mot-id-kapning/
Djupanalysen som värdesätter vatten

Djupanalysen som värdesätter vatten

19 aug, 2015

Vattentillgången i Sverige kanske inte brukar ses som ett problem, men det rena, kalla kranvattnet vi tar för givet i våra hem kommer från vattendrag som är mer känsliga för yttre påverkan än vad många tror. Tidigare har det varit svårt att avgöra vilket ekonomiskt värde vattnet faktiskt tillför i samhället och därför undervärderas det ofta när viktiga politiska beslut ska fattas. Men med en ny mätmetod från Bisnode går det nu att sätta en prislapp på den livsviktiga naturresursen.

Insikter & inspiration, Offentlig sektor https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/djupanalysen-som-vardesatter-vatten/
40-talisterna

40-talisterna

14 aug, 2015

De känns igen på fräscha seglarsolbrännor, sprillans nya suvar och ständigt packade Rimowaväskor i hallen. De tar hellre en lyxsafari i Tanzania än lämnar arvet till barnen. Alla vill åt de rika 40-talisternas plånböcker.

Insikter & inspiration, Handelsbranschen https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/40-talisterna/
Bröderna som har förnyat läromedelsbranschen

Bröderna som har förnyat läromedelsbranschen

14 aug, 2015

Skolböcker till ett billigare pris och med ett nytt formspråk. Bakom NA Förlag finns en affärsidé och två lärarbröder som får drakarna i förlagsbranschen att maka på sig.

https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/broderna-som-har-fornyat-laromedelsbranschen/
Branschdödarna

Branschdödarna

13 aug, 2015

En klurig innovation kan snabbt få stora jättar på fall och döda en hel marknad över en natt. Vi har pratat med Sveriges första docent i disruptiv innovation, begreppet som associeras med företag som skriver om spelreglerna för en hel bransch.

Insikter & inspiration https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/trender-och-statistik/
10 steg till en lyckad tävling i sociala medier

10 steg till en lyckad tävling i sociala medier

12 aug, 2015

Görs de på fel sätt skrämmer de kunderna. Görs de däremot rätt är det ett lysande verktyg för att driva trafik, stärka ett varumärke eller lansera nya produkter. Här är tipsen som gör att du lyckas med tävlingar i sociala medier.

Insikter & inspiration, Småföretagare https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/10-steg-till-en-lyckad-tavling-i-sociala-medier/
Framtidens färdmedel

Framtidens färdmedel

11 aug, 2015

Vi har bokstavligen talat kommit en lång bit på vägen sedan T-Forden lanserades av Henry Ford år 1908. Tekniken har gått i rasande fart och med dagens tillgång till avancerad teknologi och smart data finns det långt gångna planer på framtidens intelligenta och miljövänliga färdmedel. Eller vad sägs om att åka i höghastighetståg i ett vakuumrör eller en uppkopplad smart car som styr sig själv och kommer när du kallar? Snart kan det bli åka av!

Insikter & inspiration https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/framtidens-fardmedel/
Sveriges superorter

Sveriges superorter

13 aug, 2015

Vilken är Sveriges bästa företagarort? Klassiska Gnosjö är frånsprunget, vi besöker tre orter som genererar superföretag efter superföretag: Kungsbacka, Uppsala och Skellefteå.

Insikter & inspiration https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/sveriges-superorter/
Möt Per Selin

Möt Per Selin

7 jul, 2015

Per Selin är Analytics Manager på Bisnode. Här berättar han om kundlojalitetens död och hur du hittar kunderna som maximerar försäljningen.

https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/Kundlojaliteten-ar-dod/
I huvudet på Jacob De Geer

I huvudet på Jacob De Geer

7 jul, 2015

Sen starten 2010 har betalningslösningen iZettle gjort succé. Läs om vad som rör sig i grundaren Jacob De Geers huvud inför lanseringen på den elfte marknaden.

https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/i-huvudet-pa-jacob-de-geer/
Bisnode i Almedalen

Bisnode i Almedalen

26 jun, 2015

Digitaliseringen har urholkat tillgång till information som konkurrensfördel. Framgång grundas istället i förmågan att snabbt dra slutsatser från smart data och att omsätta insikterna i handling. Hur kan smart data ge medborgare och samhälle större konkurrenskraft än kunskap och magkänsla? Detta är frågor Bisnode kommer att diskutera under Almedagsveckan på #HejDigitalt.

Bisnodenyheter https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/bisnode-i-almedalen/
5 saker som förutspår konsumenters nästa köp

5 saker som förutspår konsumenters nästa köp

25 jun, 2015

Vill du förutspå dina kunders framtida behov? Med hjälp av data och riktigt smart analys kan du få veta vilka personer som har gått in i en ny livsfas med nya behov, vilka som sannolikt kommer att köpa ny bil och vilka som är benägna att teckna ett privatlån.

Insikter & inspiration https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/5-saker-som-forutspar-konsumenters-nasta-kop/
Förstå dina kunder på djupet med smart analys

Förstå dina kunder på djupet med smart analys

25 jun, 2015

”Göran och Eva kommer med 63 procent sannolikhet att flytta inom två månader – med 74 procent sannolikhet letar de efter en stor villa.” Med hjälp av riktigt smart dataanalys är det nu möjligt att förutse hur människor kommer att agera, och konsumera, i framtiden. Men det kräver att man gör slut på en gammal sanning – det klassiska målgruppstänket.

Insikter & inspiration https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/forsta-dina-kunder-pa-djupet-med-smart-analys/
Bisnode förvärvar SN4 International OY

Bisnode förvärvar SN4 International OY

22 jun, 2015

Bisnode har tecknat avtal med ägarna till SN4 International Oy (SN4), ledande leverantör av Customer Experience Management (CEM) och Marketing Automation-tjänster till företag i olika branscher.

Bisnodenyheter https://www.bisnode.com/sverige/press/pressmeddelanden/bisnode-forvarvar-sn4-international-oy/
Dustin kan sina kunder

Dustin kan sina kunder

28 sep, 2015

För tio år sedan gick Dustins marknadsföringsaktiviteter ut på att skicka en och samma katalog till alla kunder. Nu har kundinsikt gjort dem till en av Nordens ledande it-återförsäljare. – Att känna sina kunder är hemligheten bakom framgången, säger Dustin Groups CRM-chef Caroline Peterson-Ullstrand.

Tidningen Brains, Kundlösningar, Handelsbranschen https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/dustin-kan-sina-kunder/
Nyheter i InfoTorg

Nyheter i InfoTorg

17 jun, 2015

Bisnodes webbportal InfoTorg växer snabbt genom nyheter och utökad information. Vi är glada att kunna presentera ett antal nya funktioner i tjänsten som ger dig som användare ett bättre arbetsverktyg. Det gör din arbetsvardag lättare.

Produktnyheter https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/nyheter-i-infotorg/
Förenkla compliancearbetet med Dun & Bradstreet

Förenkla compliancearbetet med Dun & Bradstreet

16 jun, 2015

Att missköta sin compliance kan innebära lagbrott och skada ett bolags ekonomi, rykte och samvete. Nu kommer D&B Onboard som både säkrar arbetet och sparar tid. Vi har kikat närmare på den nya tjänsten – hur kan den hjälpa dig?

Produktnyheter, Internationella affärer https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/forenkla-compliancearbetet-med-db/
Svenskt TillväxtIndex finns nu i InfoTorg

Svenskt TillväxtIndex finns nu i InfoTorg

15 jun, 2015

Supernyckeltalet – STI – har kommit till InfoTorg. Nu kan du enkelt kontrollera potentiella samarbetspartners för att se hur framgångsrika de egentligen är enligt Svenskt TillväxtIndex, STI. Kan du avhålla dig från att kontrollera ditt eget företag?

Produktnyheter, Bisnodenyheter https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/sti-har-kommit-till-infotorg/
Sno knepen från Hillary Clintons presidentkampanj

Sno knepen från Hillary Clintons presidentkampanj

25 sep, 2015

Superstrategen Shelly Porges ansvarar för att dra in en miljard dollar till Hillary Clintons presidentkampanj ”Hillary for America”. Här får du hennes bästa tips på hur du bygger en kampanj som en presidentkandidat.

Insikter & inspiration https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/sno-knepen-fran-hillary-clintons-presidentkampanj/
Företagsskydd och tillväxt i ett paket

Företagsskydd och tillväxt i ett paket

12 jun, 2015

Bisnode har nu tagit fram ett paket lastat med allt det som företagare behöver för att driva en trygg och smart affär. Ni får skydd mot dåliga betalare och ID-kapningar, verktyg för att hitta nya affärer och prospekts som passar just er verksamhet. En liten investering som betalar sig många gånger om.

Produktnyheter https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/foretagsskydd-och-tillvaxt-i-ett-paket/
Bisnodes CIO går i pension

Bisnodes CIO går i pension

10 jun, 2015

Bisnodes CIO Zlatko Ninic kommer att lämna sitt uppdrag. Zlatko väljer att gå i pension och lämnar Bisnode den 30 juni 2015. Fredrik Skogby går in som tillförordnad CIO.

Bisnodenyheter https://www.bisnode.com/sverige/press/pressmeddelanden/bisnodes-cio-gar-i-pension/
Fem steg för en lyckad inkassohantering

Fem steg för en lyckad inkassohantering

10 jun, 2015

Alla företagare behöver pengar. Och när kunder inte betalar i tid blir ofta behovet extra påtagligt. Att ta hjälp av ett inkassoföretag löser ofta problemet, men är också förenat med risker om man inte tänker sig för.

Insikter & inspiration, Småföretagare https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/fem-steg-for-en-lyckad-inkassohantering/
Tekniken då, nu och i framtiden

Tekniken då, nu och i framtiden

9 jun, 2015

Om historiska tekniksatsningar som floppade totalt, ovälkomna effekter av dagens ständiga skärmtittande och jobben som i framtiden kommer ersättas av datorer.

https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/tekniken-da-nu-och-i-framtiden/
Klä dig kreditvärdigt

Klä dig kreditvärdigt

9 jun, 2015

Ett företag kan vinna mycket på att visa upp sitt kreditbetyg både för potentiella och befintliga kunder. Med Bisnodes hjälp är det lätt gjort, även för det lilla företaget med begränsad marknadsföringsbudget.

Insikter & inspiration, Småföretagare https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/kla-dig-kreditvardigt/
10 framstående nytänkare i Sverige 2015

10 framstående nytänkare i Sverige 2015

9 jun, 2015

Låt dig inspireras av tio innovativa svenskar som gjort stort avtryck med allt från intimdeodoranter och roliga strumpor till en helt digital domstol.

https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/10-framstaende-nytankare-i-sverige-2015/
Egenföretagare: coola ner inför semestern!

Egenföretagare: coola ner inför semestern!

9 jun, 2015

Att driva eget är inte alltid en dans på rosor, tvärtom kan det vara rätt ångestframkallande. Här är några av företagarens vanligaste stressmoment och tipsen som sänker temperaturen.

https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/coola-ner-infor-semestern/
Det visste du inte om pengar

Det visste du inte om pengar

3 jun, 2015

Rädslan att förlora dem är större än önskan att vinna dem. Det är därför inte hela världen står vid roulettborden och satsar på rött. Här får du några tänkvärda nyheter om pengar.

https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/det-visste-du-inte-om-pengar/
Sverige 2050

Sverige 2050

2 jun, 2015

Den digitala revolutionen har bara sett sin början. Förändringstakten ökar dramatiskt och affärsidéer som vår hjärna tidigare inte kunnat föreställa sig är plötsligt verklighet. Brains blickar in i framtiden och söker svar på vilket Sverige vi vaknar upp till år 2050.

https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/sverige-2050/
Magnus Silfverberg har utsetts till koncernchef för Bisnode

Magnus Silfverberg har utsetts till koncernchef för Bisnode

2 jun, 2015

Magnus Silfverberg har utsetts till koncernchef för Bisnode. Magnus har femton års erfarenhet av ledande befattningar i innovativa företag. Den senaste var som koncernchef för Betsson Group, som strävar efter att ge den bästa kundupplevelsen i spelindustrin. Magnus kommer att tillträda sin nya tjänst senast 1 september 2015

https://www.bisnode.com/sverige/press/pressmeddelanden/magnus-silfverberg-utsedd-till-koncernchef-for-bisnode/
Sluta stressa över framtiden

Sluta stressa över framtiden

2 jun, 2015

”Gaah! Jag pallar inte att sambon ringer på Apple-klockan och ber mig drönarleverera vår son till AFK-gympan just när jag håller på att käka insekter på virtual reality!”

https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/sluta-stressa-over-framtiden/
Ledare nr 2, 2015

Ledare nr 2, 2015

1 jun, 2015

Att människan länge närt en dröm om att förutspå framtiden kan man se i allt från Nostradamus framtidsprofetior till de otaliga framtidsscenarion som målats upp i populärkulturen.

Tidningen Brains https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/ledare-nr-2-2015/
Digital revolution

Digital revolution

29 maj, 2015

Många svenska företag måste öka tempot i sin digitala transformation för att klara sig, säger grundaren av Ziggy Creative Colony, Darja Isaksson.

Tidningen Brains https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/digital-revolution/
Smarta maskiner

Smarta maskiner

28 maj, 2015

Ett av de hetaste forskningsämnena just nu är djupinlärning. Många säger att det är vägen till en enklare framtid, medan andra varnar för konsekvenserna.

https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/smarta-maskiner/
Region Dalarna har full koll på turismen

Region Dalarna har full koll på turismen

27 maj, 2015

Nu har Region Dalarna superkoll på tillväxten och kan ta pulsen på hur tjänsteföretagen inom turismsektorn mår och utvecklas. Det kan de tacka Bisnode och verktyget Simpler för.

Kundlösningar, Offentlig sektor https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/region-dalarna-har-full-koll-pa-turismen/
Datorögon är nya folksjukdomen

Datorögon är nya folksjukdomen

27 maj, 2015

Vi spenderar alltmer tid framför dator- och telefonskärmar och det börjar påverka vår syn. Känner du att din syn blivit sämre så finns det några knep att ta till.

Tidningen Brains https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/datorogon-ar-nya-folksjukdomen/
Bäst i klassen

Bäst i klassen

27 maj, 2015

På fem år har Sodexo Sverige gått från 14 procent till 50 procent kvinnor i ledande befattningar. Azita Shariati, utsedd till näringslivets mäktigaste kvinna 2015, vet hur man gör verklighet av policydokument om mångfald och jämställdhet.

Tidningen Brains, Offentlig sektor, Internationella affärer, Handelsbranschen https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/bast-i-klassen/
Johan Anstensrud invald som ny styrelseledamot

Johan Anstensrud invald som ny styrelseledamot

11 maj, 2015

Bisnode stärker sin bolagsstyrelse ytterligare – Johan Anstensrud invald som ny styrelseledamot den 8 maj 2015.

https://www.bisnode.com/sverige/press/pressmeddelanden/ny-styrelseledamot-invald/
Delårsrapport Jan - Mars 2015

Delårsrapport Jan - Mars 2015

8 maj, 2015

Bisnodes delårsrapport för Januari - Mars 2015 är nu publicerad.

Bisnodenyheter https://www.bisnode.com/sverige/press/pressmeddelanden/delarsrapport-januari---mars-2015/
Så hittar du nya kunder

Så hittar du nya kunder

7 maj, 2015

Hur hittar man nya kunder, och när bör man överhuvudtaget leta efter dem? Vi har pratat med Nicke Rydgren som är chef för Bisnodes analys- och konsultavdelning och sitter i panelen på DI:s Gasellen.

https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/sa-hittar-du-nya-kunder/
Bisnode Charity

Bisnode Charity

6 maj, 2015

Bisnode lanserar Bisnode Charity, ett Fundraising-system som ger givarorganisationer full kontroll på relationen med och administrationen kring givarna och gåvorna. Systemet är utvecklat tillsammans med en stor givarorganisation och underlättar arbetet med att få givarna att donera mer, och att göra det under en längre tid. Johan Haglund är produktägare och kan berätta mer.

Produktnyheter https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/bisnode-charity/
Biz nominerad till Guldbladet

Biz nominerad till Guldbladet

29 apr, 2015

Den 28 maj avgörs Guldbladet – Swedish Content Agencies tävling för det bästa inom content marketing. I dag stod det klart att Bisnodes kundtidning Biz är en av de nominerade i kategorin bästa kundtidning B2B.

https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/biz-nominerad-till-guldbladet/
Så lyckades Ejendals hitta nya kunder i Europa

Så lyckades Ejendals hitta nya kunder i Europa

28 apr, 2015

Bisnode D&B´s (Dun & Bradstreet) globala företagsinformation blev jackpott för Ejendals Europaexpansion. Med tillgång till unik information om fler än 240 miljoner företag lyckades Ejendals få 44 procent fler potentiella kunder i Europa.

https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/sa-lyckades-ejendals-hitta-nya-kunder-i-europa/
Få jobbet gjort med rätt appar

Få jobbet gjort med rätt appar

27 apr, 2015

App-industrin har de senaste året slagit igenom på riktigt och drar numera in mer pengar än Hollywood. Har du missat tåget? Vi har samlat de coolaste nya apparna för en mer produktiv vardag.

https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/fa-jobbet-gjort-med-ratt-appar/
3 Framgångsfaktorer för tillväxt

3 Framgångsfaktorer för tillväxt

20 apr, 2015

Bisnodes analytiker har tagit reda på vad företag med stark tillväxt har gemensamt och har utifrån det skapat ett grundrecept för framgång. I det kommer man att få del av vilka framgångsfaktorer som är viktigast, enligt 700 företagsledare på tillväxtföretag.

https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/framgangsfaktorer-for-tillvaxt/
Så säkrar du kundens betalningsförmåga

Så säkrar du kundens betalningsförmåga

20 apr, 2015

Kreditexperten tipsar om hur du som företagare kan identifiera kunder med dålig betalningsförmåga så att du kan frigöra värdefull tid till viktigare saker.

Småföretagare https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/sa-sakrar-du-kundens-betalningsformaga/
Bisnode främjar innovation, kreativitet och ung företagsamhet

Bisnode främjar innovation, kreativitet och ung företagsamhet

10 apr, 2015

Bisnode sponsrar Handla Smart, ett UF-företag (Ung Företagsamhet) som säljer kundvagnspolletter med en smart hållare för shoppinglistan.

https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/bisnode-framjar-innovation-kreativitet-och-ung-foretagsamhet/
Fyra steg till en lyckad kampanj

Fyra steg till en lyckad kampanj

17 apr, 2015

Du behöver nå nya kunder men vet inte var du ska börja leta. Då kan direktmarknadsföring vara precis rätt verktyg att börja med.

Insikter & inspiration, Småföretagare https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/fyra-steg-till-en-lyckad-kampanj/
Tio nya företag som värderas skyhögt

Tio nya företag som värderas skyhögt

31 mar, 2015

Här ser du listan över tio nya företag som värderas till åtskilliga miljarder kronor.

https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/listan/
Di Gasell 2015

Di Gasell 2015

31 mar, 2015

Nu sätter vårens Gasellträffar igång och ger dig tillfälle att möta Gasellföretagen som är mästare både på lönsam tillväxt och på att skapa nya jobb.

https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/di-gasell-2015/
GRS seminarium 23 september

GRS seminarium 23 september

21 aug, 2015

Arbetar du med en internationell verksamhet? Då är det här seminariet för dig. Vi kommer tillsammans med våra partners att presentera och diskutera Dun & Bradstreets Global Reference Solution (GRS). Vi tittar på hur man identifierar och verifierar nya kunder, prospekts samt nya leverantörer med en kontrollerad risk.

Seminarium https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/grs-seminarium-23-september/
Lär känna dina butikskunder på riktigt

Lär känna dina butikskunder på riktigt

19 mar, 2015

”Jag är inte bara mamma, jag är tandläkare också.” Så lät det i en gammal klassisk reklamfilm och i dag kan vi lära oss något viktigt av de orden. När vi som företag ska nå våra kunder måste vi ta hänsyn till mycket mer än bara ålder och kön. Genom smarta analysverktyg kan man nu göra just det.

Insikter & inspiration, Handelsbranschen https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/lar-kanna-dina-butikskunder-pa-riktigt/
Se in i framtiden – Prediktiv marknadsföring i praktiken

Se in i framtiden – Prediktiv marknadsföring i praktiken

19 mar, 2015

Nu öppnar sig möjligheten att få koll på kundens nästa köp – redan i dag. Med prediktiv analys kan du utveckla dina affärsmöjligheter och förutspå vad kunderna vill ha och när de är mest benägna att köpa det.

Insikter & inspiration, Handelsbranschen https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/fa-en-glimt-av-framtiden--prediktiv-marknadsforing-i-praktiken/
Miljöfordonsdiagnos 2015

Miljöfordonsdiagnos 2015

19 mar, 2015

Kommuner och landsting når regeringens mål om fossiloberoende fordon först 2130. Men de bästa kommunerna når målet redan 2025.

https://www.bisnode.com/sverige/press/pressmeddelanden/miljofordonsdiagnosen-2015/
Bisnodes strategiska partner Dun & Bradstreet inleder en ny era

Bisnodes strategiska partner Dun & Bradstreet inleder en ny era

17 mar, 2015

Ett modernt varumärke som betonar vikten av data för att skapa växande affärsrelationer. Bisnodes strategiska partner Dun & Bradstreet (NYSE:DNB) presenterar ett nytt varumärkeslöfte, tagline och logotype som en del av en omfattande moderniseringsstrategi. Företagets nya kreativa uttryck och principer grundar sig i ett datainspirerat och relationsdrivet tillvägagångssätt och förstärks genom en ny tagline: ”Growing relationships through data.”

https://www.bisnode.com/sverige/press/pressmeddelanden/bisnodes-strategiska-partner-dun--bradstreet-inleder-en-ny-era/
5 teknikprylar att hålla koll på

5 teknikprylar att hålla koll på

17 mar, 2015

2015 har mycket att bjuda på när det kommer till ny teknik, eller vad sägs om transparenta mobiltelefoner och byggnader, förarlösa bilar och virtual reality i fickformat.

Insikter & inspiration https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/5-teknikprylar-att-halla-koll-pa/
Tio yngsta miljardärerna

Tio yngsta miljardärerna

16 mar, 2015

Här listar vi de tio yngsta miljardärerna i världen just nu. De är goda för åtskilliga miljarder och en av dem är endast 24 år.

Insikter & inspiration https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/listan--10-yngsta-miljardarerna/
Nyttiga tips för framgångsrikt företagande

Nyttiga tips för framgångsrikt företagande

17 mar, 2015

Läs om hur du enkelt kan bli bankdirektör på en dag, hur du sätter rätt pris på rätt vara och om tre måste-appar för företagaren.

Insikter & inspiration https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/nyttiga-tips-for-framgangsrikt-foretagande/
På andra sidan konkursen

På andra sidan konkursen

16 mar, 2015

Walt Disney har gjort det. Ett antal amerikanska presidenter likaså. Varje år går även ett tusental svenska företag samma öde till mötes. Vi tar en närmare titt på en fruktad, men inte särskilt ovanlig, situation för företagare – att gå i konkurs.

Insikter & inspiration https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/pa-andra-sidan-konkursen/
Upphandlingar

Upphandlingar

13 mar, 2015

Notan för landets upphandlingar brukar hamna på 500–700 miljarder kronor årligen. Genom att bevaka förändringar hos din valda leverantör kan du undvika många problem. Så här gör du!

https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/upphandlingar/
Det här är Account Based Marketing

Det här är Account Based Marketing

12 mar, 2015

Smala marknadsföringssatsningar på exklusivt utvalda kunder, låter det som en storslagen idé? Account Based Marketing-experten Christopher Engman förklarar hur du tjänar på att marknadsföra dig mot dina nyckelkunder.

Insikter & inspiration, Bisnodenyheter, Bank & finans, Internationella affärer, Mediabranschen, Handelsbranschen https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/account-based-marketing/
Den rätta risken

Den rätta risken

12 mar, 2015

Så hittar du nivån som ger dig både trygghet och affärsmöjligheter – och här är verktygen som gör jobbet åt dig. Bisnodes kreditexpert Lars Tingsborg lär dig allt du behöver veta om kreditrisker.

https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/den-ratta-risken/
Konsumentverket signalerar förändring av praxis

Konsumentverket signalerar förändring av praxis

6 mar, 2015

Konsumentverkets beslut i december 2014 mot H&M och La Redoute signalerar en förändring av praxis för hur konsumenter ska kreditprövas, särskilt vid mindre krediter.

https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/konsumentverket_praxis/
Vinnarna i Guldnyckeln 2015

Vinnarna i Guldnyckeln 2015

25 feb, 2015

Torsdagen den 19 mars gick årets upplaga av Guldnyckeln av stapeln, årets event för DM-branschen på Globen Annexet i Stockholm. Som sponsor fanns Bisnode med bland de som deltog under dagen. Dagen bjöd på intressanta föredrag, prisutdelning och stor fest.

Insikter & inspiration https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/guldnyckeln/
Ecoviva

Ecoviva

11 feb, 2015

Amina Ek Bergendahl och Annika Riis Kristoffersson grundade Ecoviva, Sveriges mest prisbelönta ekologiska matkassar.

Tidningen Brains https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/ecoviva/

Fördomar om chefen, socialt ansvar och en omdebatterad emoji

11 feb, 2015

Trenduppdatering: många företag saknar en policy mot barnarbete, det tror vi om våra chefer och så räddade Japanerna den omdebatterade emojin.

https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/fordomar-om-chefen-socialt-ansvar-och-en-omdebatterad-emoji/
Orka, ät och kom ihåg bättre

Orka, ät och kom ihåg bättre

10 feb, 2015

Det styr vilken tid på dygnet du arbetar mest effektivt, så äter du lugnare och så lär du dig hålla många saker i huvudet samtidigt utan problem.

Tidningen Brains https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/orka-at-och-kom-ihag-battre/

Mot ett mer medvetet företagande

10 feb, 2015

Allt fler företag satsar på hållbarhet. Men CSR är ett begrepp som kan tolkas på många olika sätt.

https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/mot-ett-mer-medvetet-foretagande/
Sex världsförbättrare

Sex världsförbättrare

5 feb, 2015

Kan tekniken rädda världen? Här är sex innovationer som kan hjälpa till att hålla jorden beboelig lite längre.

Insikter & inspiration, Tidningen Brains https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/sex-varldsforbattrare/
I huvudet på Lisa Lindström, vd på Doberman

I huvudet på Lisa Lindström, vd på Doberman

5 feb, 2015

Som vd för designbyrån Doberman har Lisa Lindström genom åren förvärvat en stor erfarenhet av hur man bäst skapar förutsättningar för kreativitet och hur man bäst tar hand om människors olika förmågor.

Tidningen Brains https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/i-huvudet-pa-lisa-lindstrom-vd-pa-doberman/
Scanias utmaning

Scanias utmaning

4 feb, 2015

Åsa Pettersson är chef för Public and Environmental Affairs på Scania. Hon började arbeta med hållbarhet på energikoncernen Vattenfall för lite mer än tio år sedan och ser en förändring i CSR-tänket.

Tidningen Brains https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/scanias-utmaning/
Tjäna pengar på att göra gott

Tjäna pengar på att göra gott

3 feb, 2015

Allt fler företag går med vinst på affärsidéer som fördjupar sig i samhällets problem och utmaningar. Socialt entreprenörskap är en framtidsnisch.

https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/tjana-pengar-pa-att-gora-gott/
Så vässar du ditt CSR-tänk

Så vässar du ditt CSR-tänk

20 jan, 2015

I början av 1970-talet valde ett av världens mest framgångsrika företag, Facit att ignorera trenden med elektroniska miniräknare. Det gick inte. Nu menar många att företag som struntar i CSR kommer att gå samma öde till mötes.

Insikter & inspiration, Tidningen Brains, Handelsbranschen https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/sa-vassar-du-ditt-csr-tank/
Experten svarar på momsfrågor

Experten svarar på momsfrågor

19 jan, 2015

”Moms är väl inte så krångligt, det är ju bara 25 procent skatt ut och in?” Den attityden möter ofta Anna Sandberg Nilsson, momsexpert på Svenskt Näringsliv. Men så enkelt är det inte. Det här är ett komplext område där det är väldigt lätt att göra fel, så se upp! Här listar vi de fem vanligaste felen och ger dig verktygen för att undvika att gå i fällan.

Småföretagare https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/experten-svarar-pa-momsfragor/
Guiden till trygga affärer

Guiden till trygga affärer

19 jan, 2015

Att våga satsa och ta risker är något som alla egenföretagare måste göra. Det välbekanta uttrycket ”för att vinna så måste man våga” stämmer bra in på entreprenörsvardagen – men med hjälp av Bisnodes kreditvärderingssystem så kan du minimera riskerna du måste ta för att skapa nya affärer.

Småföretagare https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/guiden-till-trygga-affarer/
Tio problem med kunddata

Tio problem med kunddata

19 jan, 2015

Litar du inte på informationen i din kunddatabas? Det är du inte ensam om, men lösningen finns närmare än du tror.

https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/tio-problem-med-kunddata/
Skapa mångfald, engagemang och trivsel på jobbet

Skapa mångfald, engagemang och trivsel på jobbet

19 jan, 2015

Anne-Marie Andric är Bisnodes nya HR-direktör. Här fördjupar hon sig i trender inom branschen och så ger hon sina bästa tips för hur man blir en attraktiv arbetsgivare.

https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/skapa-mangfald-engagemang-och-trivsel-pa-jobbet/
Insektslunch och botox på jobbet?

Insektslunch och botox på jobbet?

13 jan, 2015

Läs om varför insekter kan bli en viktig del av framtidens tallriksmodell, om de galna företagsförmånerna du inte trodde fanns och hur "delandets ekonomi" bidrar till en mer hållbar värld.

https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/insektslunch-och-botox-pa-jobbet/
VVS–Branschen

VVS–Branschen

12 jan, 2015

85 procent av företagen i VVS-branschen anser att det är svårt att hitta montörer med rätt kompetens. 60 procent av företagen vill anställa nya montörer. VVS-branschen har minst sagt en utmaning framför sig.

Insikter & inspiration https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/vvsbranschen/
Kometkarriär i rymdbranschen

Kometkarriär i rymdbranschen

12 jan, 2015

Få branscher har lika stor dragningskraft som rymden. I den svenska rymdbranschen samsas stora drömmar, avancerad ingenjörskonst och livsviktig rymdteknologi. Det finns omkring 35 företag i Sverige som på ett direkt sätt håller på med rymden och omsätter cirka 2,5 miljarder kronor årligen.

https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/kometkarriar-i-rymdbranschen/
Representera med stil

Representera med stil

9 jan, 2015

Det finns inga gratis luncher, men med reglerna för representation kan du i alla fall få dra av en del av kostnaden. Vi går igenom vad som gäller.

Insikter & inspiration, Småföretagare https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/representera-med-stil/
Tio svenska företag med en miljon i snittlön

Tio svenska företag med en miljon i snittlön

9 jan, 2015

Här listar vi tio företag i Sverige som har en snittlön på en miljon kronor.

Insikter & inspiration https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/tio-svenska-foretag-med-en-miljon-i-snittlon/
Fråga om framtidens konsumtion och nya målgrupper

Fråga om framtidens konsumtion och nya målgrupper

9 dec, 2014

Den 16 december kommer Per Selin, Bisnodes egen analysguru, vara inloggad på Bisnode Sveriges facebook-sida under större delen av dagen för att svara på dina frågor kring framtidens konsumtionstrender, 90-talisternas betydelse för samhället och om hur det digitala landskapet kommer förändras framöver.

Insikter & inspiration https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/fraga-om-framtidens-konsumtion-och-nya-malgrupper/
Hjärnquiz

Hjärnquiz

8 dec, 2014

Hur mycket vet du egentligen om den grå klump som styr dig och ditt liv? Här får du svaren.

https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/hjarnquiz/
Lilla logotypskolan

Lilla logotypskolan

5 dec, 2014

Vad gör dem storslagna, vilka bör vi skrota innan de nått visitkortet och när behöver vi dem överhuvudtaget? Biz har pratat loggor med grafiska formgivaren Edvard Scott.

Insikter & inspiration https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/lilla-logotypskolan/
SvD fick 136 procent fler nya kunder

SvD fick 136 procent fler nya kunder

9 dec, 2014

När Svenska Dagbladet skulle ta nya krafttag för att sänka sin CPO, kostnad per ny prenumerant, hittade de lösningen i Bisnodes tjänst Kollektion. Nu definierar de sin målgrupp utifrån olika personlighetstyper. Resultatet? 136 procent fler nyprenumerationer jämfört med en likadan kampanj ett halvår tidigare.

Kundlösningar, Mediabranschen https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/svd-fick-136-procent-fler-nya-kunder/
Instagram vs facebook

Instagram vs facebook

4 dec, 2014

Instagram växer mest – men Facebook är störst.

Insikter & inspiration https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/instagram-vs-facebook1/
Nibe tipsar: Bästa vägen till superbetyg i kreditvärdighet

Nibe tipsar: Bästa vägen till superbetyg i kreditvärdighet

4 dec, 2014

I 25 år har värmepumpsföretaget Nibe rankats till den högsta kreditvärdigheten ett företag kan få. Här tipsar de om sin strategi för att behålla sin kvalitetsstämpel.

Kundlösningar https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/nibe-tipsar-basta-vagen-till-superbetyg-i-kreditvardighet/
På spaning efter framtidens marknadsföring

På spaning efter framtidens marknadsföring

4 dec, 2014

Varje höst skickar vi våra trendspanare till den största och viktigaste globala mötesplatsen för datadriven marknadsföring, Direct Marketing Association-konferensen i USA. De återvänder med de senaste trendspaningarna i branschen. Ta del av deras insikter här.

https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/pa-spaning-efter-framtidens-marknadsforing/
God jul och goda hjärningar

God jul och goda hjärningar

3 dec, 2014

Alla människor jag mött. När året går mot sitt slut och jag ska summera vad som har gjort störst intryck under 2014 återkommer jag hela tiden till de orden: att det är människorna och mötena som har varit årets höjdpunkter, både med kollegor och med kunder. Det är människorna som har definierat mitt år och ger mig inspiration inför det kommande.

https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/god-jul-och-goda-hjarningar/
Vad är content marketing?

Vad är content marketing?

5 dec, 2014

Content marketing översatt till svenska blir ungefär ”innehållsmarknadsföring”. Det handlar om att en avsändare, ofta ett företag, marknadsför sig genom att skapa bra innehåll och ha en smart strategi för hur de når ut med det till sina kunder.

https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/vad-ar-content-marketing/
BabyBjörns segertåg över världen

BabyBjörns segertåg över världen

4 dec, 2014

I skolan skickade lärarna honom på IQ-test för att utreda om det var någon idé att han gick kvar. Dyslexi och (numera) kraftigt nedsatt hörsel hindrar inte Björn Jakobson. Nyss fyllda 80 år leder han BabyBjörns segertåg över världen.

https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/babybjorn/
Årets supergasell korad

Årets supergasell korad

2 dec, 2014

På måndagskvällen den 1 december utsåg Dagens industri 2014 års Supergasell, Sveriges snabbast växande företag, på Gasellgalan som ägde rum i ett fullsatt Stockholms konserthus. Årets vinnare blev ApoEx AB, ett företag som erbjuder tjänster och produkter för vården, som fick ta emot den prestigefyllda gasellstatyetten av prins Daniel.

https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/arets-supergasell-korad/
Fem trender att hålla koll på under 2015

Fem trender att hålla koll på under 2015

1 dec, 2014

Vissa trender är så starka att alla påverkas, oavsett vilken verksamhet du driver. Inget företag var detsamma efter att datorn, mobiltelefonen eller internet hade gjort sitt intåg, och nu kommer nya strömningar att förändra både hur vi lever och hur vi driver företag. Vi listar de viktigaste trenderna 2015.

https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/fem-trender-att-halla-koll-pa-under-2015/
90-talisterna konsumerar mest

90-talisterna konsumerar mest

28 nov, 2014

Nu börjar 90-­talisterna gå in i den livsfas då de konsumerar som allra mest – de börjar bilda familj. Deras konsumtion kommer att bidra till stark tillväxt för de företag som kan målgruppens köpbeteende. Om de svenska företagen inte ger det bästa erbjudandet i rätt tid kommer 90-talisterna att handla utomlands. Bisnode har kartlagt hur den första digitala generationen skiljer sig från tidigare generationer.

https://www.bisnode.com/sverige/press/pressmeddelanden/90-talisterna-konsumerar-mest1/
Almis kundföretag växer mer

Almis kundföretag växer mer

27 nov, 2014

I jämförelse med andra företag utvecklas Almis kundföretag bättre. Det visar en rapport från Bisnode.

https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/almis-kundforetag-vaxer-mer/
Vendemore talar på DISE i Bryssel

Vendemore talar på DISE i Bryssel

26 nov, 2014

Digital Innovation Showcase Europe (DISE) är ett forum som samlar nytänkare inom den digitala världen. Målet är att lyfta fram lyckade exempel och innovativa affärsmodeller. Bisnodeföretaget Vendemore är inbjudna för att dela med sig av sina expertkunskaper.

https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/vendemore-talar-pa-dise-i-bryssel/
Delårsrapport Q3 2014

Delårsrapport Q3 2014

10 nov, 2014

Bisnode publicerar delårsrapport för tredje kvartalet 2014. Läs den i engelsk version.

Bisnodenyheter https://www.bisnode.com/group/press/news/bisnode-interim-report-q3-2014/
Gasellgalan i Stockholm 2014

Gasellgalan i Stockholm 2014

4 nov, 2014

Den 1 december utser Dagens industri årets Supergasell – Sveriges snabbast växande företag. På den stora Gasellgalan i Stockholms Konserthus får du möta färgstarka entreprenörer och lyssna på inspiratörer. Det finns också gott om tillfällen att mingla.

https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/gasellgalan-i-stockholm/
8 måsten för marknadsföring i mobilen

8 måsten för marknadsföring i mobilen

31 okt, 2014

Erbjudanden via sms, e-post eller i appen? Här berättar experterna vad du måste veta för att lyckas med marknadsföring i mobilen.

Insikter & inspiration, Småföretagare https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/8-masten-for-marknadsforing-i-mobilen/
Konkursrisken når bottenrekord

Konkursrisken når bottenrekord

30 okt, 2014

Svenskt näringsliv mår bra. Konkursrisken har aldrig varit så låg, ej heller antalet företag med lägst kreditbetyg, kreditvärdighet C. Det indikerar att konkurserna kommer att fortsätta minska.

https://www.bisnode.com/sverige/press/pressmeddelanden/konkursrisken-nar-bottenrekord/
SOS alarm

SOS alarm

30 okt, 2014

När SOS Alarm får ett samtal kan varje sekund innebära skillnaden mellan liv och död. Med ny teknik går det att jobba ännu snabbare. Så här använder SOS Alarm information från Bisnode för att kunna agera blixtsnabbt.

Kundlösningar https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/sos-alarm/
Tio vägar till bättre likviditet

Tio vägar till bättre likviditet

16 jun, 2015

Likviditetsbrist är ett av de största problemen för små svenska företag. Löner, hyra, skatter och moms ska betalas ut varje månad – ibland till och med innan kunderna har betalt sin faktura. För inte hjälper det att kunderna kräver längre och längre fakturatider. Men det finns sätt att lösa likviditetsproblemen, på både kort och lång sikt. Här listar vi tio stycken – se vilka som passar dig bäst.

Insikter & inspiration, Småföretagare https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/tio-vagar-till-battre-likviditet/
Julas väg till framgång

Julas väg till framgång

29 okt, 2014

Jula har lyckats med något unikt – de har utnämnts till årets Superföretag av Veckans Affärer hela nio gånger. Här avslöjar Julas vd vad som ligger bakom framgången, hur man tog hjälp av Bisnode och ger sina bästa tips för att lyckas.

Kundlösningar https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/julas-vag-till-framgang/
Skydda dig mot identitetskapning

Skydda dig mot identitetskapning

29 okt, 2014

Allt som krävs för att någon ska kunna ta lån, teckna mobilabonnemang eller beställa varor i ditt namn, är många gånger bara ditt personnummer.

Insikter & inspiration, Småföretagare https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/skydda-dig-mot-identitetskapning/
Hur tar jag betalt för mina utlägg?

Hur tar jag betalt för mina utlägg?

28 okt, 2014

Om du har gjort utlägg för din kund är det kostnaden exklusive moms som du sätter upp på din faktura till kunden. Därefter lägger du på din egen moms på slutet och behåller kvittona själv.

https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/helene-svarar/
Träffsäkrare analys med ny tjänst

Träffsäkrare analys med ny tjänst

28 okt, 2014

Två potentiella kunder kan vara lika på pappret, men ha helt olika värderingar och köpmönster. Så hur får man reda på vem som gillar vad? Experten Lena Durvik tipsar om hur Bisnodes nya tjänst Kollektion hjälper dig att lära känna kunderna på djupet.

Produktnyheter https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/traffsakrare-analys-med-ny-tjanst/
Åtta sätt att få media att nappa

Åtta sätt att få media att nappa

27 okt, 2014

Syns man inte, finns man inte. Men hur får man media att nappa när man har något viktigt och stort att berätta?

Insikter & inspiration https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/atta-satt-att-fa-media-att-nappa/
Så mycket får årets julklapp kosta

Så mycket får årets julklapp kosta

24 okt, 2014

Julen närmar sig och många företagare planerar den årliga julklappen till sina anställda. Men vad får en julklapp kosta och kan man ge presentkort? Biz guidar dig bland årets regler när du planerar julklappsutdelningen till dina medarbetare.

https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/sa-mycket-far-arets-julklapp-kosta/
Beslutstrender 2014

Beslutstrender 2014

3 nov, 2014

Hur drar Spotify nytta av analysen som underlag och hur tänker Google kring globala beslut? Årets tema på Bisnodes stora höstevent var beslutstrender – trender som påverkar framtidens beslut. Dagen handlade om konsten att fatta snabba, hållbara och internationellt gångbara beslut. Vi har låtit experter komma med sina bästa tips på hur du kan göra för att få koll på området och vi ger dig handfasta råd för hur kan agera på dem.

Insikter & inspiration https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/beslutstrender/
Superföretagens framgångsrecept

Superföretagens framgångsrecept

22 okt, 2014

Idag prisas 442 Superföretag av Veckans Affärer och Bisnode. Endast 0,1 procent av Sveriges alla aktiebolag klarar kraven på långsiktig tillväxt, uthållig lönsamhet, fungerande resurshushållning och en bra finansieringsstrategi. Bisnodes analytiker har granskat affärsinformationen och identifierat deras gemensamma framgångsfaktorer.

https://www.bisnode.com/sverige/press/pressmeddelanden/superforetagens-framgangsrecept/
Gör dina kreditprövningar direkt i mobilen

Gör dina kreditprövningar direkt i mobilen

21 okt, 2014

Bisnode DS mobile är marknadens enda app för nordiska kreditbeslut.

Produktnyheter https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/kreditprovningar-direkt-i-mobilen-/
Hjärnan premierar kortsiktiga beslut

Hjärnan premierar kortsiktiga beslut

16 okt, 2014

Företag ska inte bara tjäna pengar. De ska ta ansvar för världen de verkar i också. Hållbara beslut och handlingar har aldrig varit viktigare och trenden blir starkare för var dag som går. Det gäller att balansera kortsiktiga mål med de långsiktiga.

Insikter & inspiration https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/hjarnan-premierar-kortsiktiga-beslut/
Globala beslut med världen som marknad

Globala beslut med världen som marknad

15 okt, 2014

Landsgränserna i näringslivet suddas bort allt mer och företagen exporterar som aldrig förr. Konsumenterna är globala och så även företagens erbjudanden. Det betyder att de beslut företagen tar måste vara gångbara internationellt.

https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/globala-beslut-med-varlden-som-marknad/
Analytiska beslut – företagets data visar företagets framtid

Analytiska beslut – företagets data visar företagets framtid

15 okt, 2014

Tidigare var operativ verksamhetsanalys mest ett sätt att följa upp utfall mot mål. Numera är fokus på att förutspå framtiden.

Insikter & inspiration https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/analytiska-beslut--foretagets-data-visar-foretagets-framtid/
Nya medlemmar i Bisnodes styrelse

Nya medlemmar i Bisnodes styrelse

14 okt, 2014

Bisnode har valt in två nya medlemmar i styrelsen; Sara Öhrvall och Berit Svendsen. De har båda mångårig erfarenhet från ledande positioner på innovativa företag i olika branscher och deras kompetens förstärker styrelsen ytterligare.

https://www.bisnode.com/sverige/press/pressmeddelanden/nya-medlemmar-i-bisnodes-styrelse/

Eliza Kücükaslan, utsedd till framtidens ledare

13 okt, 2014

”Mitt skissblock är fullt av uppslag som jag ska lägga tid på att utveckla under hösten.”

https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/eliza-kucukaslan-utsedd-till-framtidens-ledare/

Analys från topp till tå

13 okt, 2014

Du kan få reda på mycket både om dig själv och andra som du inte visste genom rätt analys. Här är fem udda saker att titta närmare på.

https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/analys-fran-topp-till-ta/

Mångfald på jobbet

13 okt, 2014

Att satsa på jämställdhet gynnar företaget och kan till och med ge ekonomisk vinst. Men hur ska man göra för att öka mångfalden på arbetsplatsen? Seher Yilmaz från Rättviseförmedlingen tipsar.

https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/mangfald-pa-jobbet1/
Bisnode förvärvar återstående minoritetsinnehav i norska Bisnode Matchit

Bisnode förvärvar återstående minoritetsinnehav i norska Bisnode Matchit

13 okt, 2014

Bisnode, den ledande leverantören av beslutsstöd, har förvärvat resterande aktier av Bisnode MatchIT, ett norskt företaget som erbjuder datakvalitetslösningar. Efter förvärvet kommer Bisnode att integrera all verksamhet för att uppnå ekonomiska skalfördelar och bli marknadsledande på den nordiska marknaden.

Bisnodenyheter https://www.bisnode.com/sverige/press/pressmeddelanden/bisnode-forvarvar-aterstaende-minoritetsinnehav-i-norska-bisnode-matchit/

Loggorna vi känner igen

10 okt, 2014

GB GLACE - Den klassiskt randiga GB-loggan såg vi först i början av 1960-talet och den ändrades knappt till 1998. Hjärtat i dagens logga representerar ägaren Unilever.

https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/loggorna-vi-kanner-igen/

Colin Moon tipsar om internationell affärskommunikation

9 okt, 2014

Högljudda amerikaner, artiga japaner och tystlåtna svenskar. Alla har vi en uppfattning om andra kulturer. Men hur ska du då bete dig när du gör affärer på en internationell nivå? Det vet engelsmannen Colin Moon.

https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/colin-moon/
Frukostseminarium om processrätt

Frukostseminarium om processrätt

7 okt, 2014

Välkommen till årets sista seminarium i vår juridiska utbildningsserie. Här ges en unik möjlighet till en praktisk genomgång av rättsområdet processrätt och samtidigt träffa kollegor i branschen.

Seminarium https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/frukostseminarium-om-processratt/

Trender och tips för arbetslivet

7 okt, 2014

Tips och insikter som ger dig de mest intressanta samtalsämnena till fikarasten.

https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/arbetslivstrender/

Utnyttja intuitionen till din fördel

9 okt, 2014

Det rationella tänkandet har länge hyllats men många låter sig styras av sin magkänsla när de ska fatta viktiga beslut. Och det finns fördelar med att låta intuitionen tala.

https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/utnyttja-intuitionen-till-din-fordel/
Gå på export

Gå på export

7 okt, 2014

Dags att börja sälja utomlands? Biz går igenom de viktigaste sakerna du bör tänka på om du vill exportera till kunder utanför EU.

Insikter & inspiration https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/ga-pa-export/
Så lyckas du med e-handel

Så lyckas du med e-handel

6 okt, 2014

Allt fler konsumenter och företag handlar på nätet. Men hur ska du som företagare göra för att lyckas med din e-handel? E-handelsföretaget Jetshop, med vd Christian Zanders, har hjälpt över 3 000 företag med försäljning via nätet. Här delar han med sig av sina bästa tips.

Insikter & inspiration, Småföretagare https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/sa-lyckas-du-med-e-handel/

Ledare nr 3, 2014

6 okt, 2014

Mitt namn är Per Adolfsson och jag är ny Sverigechef på Bisnode.

https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/ledare-nr-3-2014/
Bilmekanikerbranschen ”det är tufft att driva bilverkstad idag"

Bilmekanikerbranschen ”det är tufft att driva bilverkstad idag"

6 okt, 2014

”Bättre bilar är branschens utmaning”. Bättre bilar och färre krockar är en väldigt bra utveckling. Men för Sveriges bilverkstäder är det en ny verklighet att ta ställning till och långt ifrån alla klarar av övergången.

Insikter & inspiration https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/bilmekanikerbranschen-det-ar-tufft-att-driva-bilverkstad-idag/
Supertipsen för bättre målgruppsurval

Supertipsen för bättre målgruppsurval

3 okt, 2014

Verktyget Bisnode DM Urval gör det lätt att hitta rätt målgrupp. Så kommer du snabbt igång – experten ger sina fem bästa tips.

Insikter & inspiration, Produktnyheter, Småföretagare https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/supertipsen-for-battre-malgruppsurval/
Så upptäcker du ekobrottslighet

Så upptäcker du ekobrottslighet

3 feb, 2015

Hur kan man avslöja vad som finns bakom en tjusig fasad? Det finns många knep för att upptäcka ekobrottslingar. På Bisnodes webbtjänst InfoTorg kan du med några enkla klick kartlägga ett företag eller personen bakom. Vi har expertknepen för att avslöja lurendrejarna. Kom och lyssna på oss under Grävmässan så berättar vi mer. Vi finns även i monter nummer 11.

https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/sa-upptacker-du-ekobrottslighet/

Forskaren tipsar

3 okt, 2014

Det finns en yrkesgrupp som är mer beroende än någon annan av att nyttiggöra data: forskare. Maria Lexhagen har tips till den som vill jobba effektivt med analyser.

https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/forskaren-tipsar/
Loggorna vi känner igen

Loggorna vi känner igen

3 okt, 2014

Läs om Ikea, Arla och GBs logotyper – några av Sveriges mest välkända varumärken.

https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/loggorna-vi-kanner-igen/

7 dumma saker smarta människor gör

1 okt, 2014

Att vara intelligent är inte alltid en fördel. Business insider har med hjälp av entreprenörer och forskare listat sju dumma saker som klipska människor gör.

https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/7-dumma-saker-smarta-manniskor-gor/
Gustav Radell - Google Sverige

Gustav Radell - Google Sverige

2 okt, 2014

BASERAT PÅ DEN smått bombastiska idén att för det första organisera all världens information och för det andra göra den användbar har Google, bland annat, blivit världens populäraste sökmotor och ett enormt framgångsrikt företag. Inte oväntat menar Google att webbanalys, kärnan i företaget, är lika viktigt för alla andra företag som för Google.

Insikter & inspiration, Internationella affärer, Mediabranschen https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/gustav-radell-google/

Stena recycling

30 sep, 2014

Stena Recycling fyller en viktig samhällsfunktion som Sveriges ledande återvinningsföretag med över 100 anläggningar runtom i landet. Bland kunderna finns såväl den lilla näringsidkaren som multinationella företag. Att anpassa sig efter de många olika kundgruppernas skilda behov är en utmaning.

https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/stena-recycling/
Hur gör jag när kunden inte betalar?

Hur gör jag när kunden inte betalar?

30 sep, 2014

Vill du använda dig av inkasso kan du antingen skicka ett eget inkassokrav eller så vänder du dig till en etablerad inkassobyrå. Det är inte jättevanligt att göra det själv, möjligtvis så sparar du lite pengar men får å andra sidan ett stort merjobb av saker du inte är van att hantera.

https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/hur-gor-jag-nar-kunden-inte-betalar/
Möt Granits grundare Susanne Liljenberg

Möt Granits grundare Susanne Liljenberg

1 okt, 2014

Hur kan man starta jättekedjan Granit, driva och sälja den, gå vidare med flera nya stora projekt, och samtidigt ha gott om tid för familjen? Serieentreprenören Susanne Liljenberg vet.

https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/granits-grundare/
10 svenska uppfinningar som förändrat världen

10 svenska uppfinningar som förändrat världen

29 sep, 2014

Här listar vi svenska uppfinningar från olika tider som har betytt mycket för många människor. Vissa är innovationer som vi använder varje dag.

https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/10-svenska-uppfinningar-som-forandrat-varlden/
Låt känslorna styra

Låt känslorna styra

29 sep, 2014

Vare sig det gäller vilket bröd eller vilken dator vi ska köpa så handlar våra val till stor del om känslor och instinkter. Inte om garantier, tekniska specifikationer eller pris – nej, vi väljer bröd och dator med hjärtat. Med den insikten kommer ditt företag att göra mycket bättre affärer i framtiden.

Insikter & inspiration https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/lat-kanslorna-styra/
Bisnode lanserar en ny plattform för tillväxt

Bisnode lanserar en ny plattform för tillväxt

24 sep, 2014

Bisnode tar nästa steg för att bli marknadsledande på marknaden för beslutsstöd. Bisnode lanserar en stärkt organisation som kommer att addera kundvärde via central it- och produkt innovations-plattformar. Bisnodes koncernledning stärks med centrala funktioner för affärsstöd och ett ökat fokus på de nordiska länderna.

https://www.bisnode.com/sverige/press/pressmeddelanden/bisnode-lanserar-en-ny-plattform-for-tillvaxt/
Vi moderniserar vår fastighetstjänst

Vi moderniserar vår fastighetstjänst

18 sep, 2014

Bisnodes tjänst Fastighetsinformation i Infotorg.se blir snyggare, bättre och enklare att använda.

Produktnyheter https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/vi-moderniserar-var-fastighetstjanst/
Ett djupdyk i näringslivet i Örebro

Ett djupdyk i näringslivet i Örebro

16 sep, 2014

Hur går det för näringslivet i Örebro län? Det ville ledningen få en bättre bild av. Med utgångspunkt i gedigna analyser kan de numera stötta näringslivet i Örebro på ett effektivare och mer träffsäkert sätt.

Kundlösningar, Offentlig sektor https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/ett-djupdyk-i-naringslivet-i-orebro/
Möt Gasellföretagen – Sveriges  mest snabbväxande företag

Möt Gasellföretagen – Sveriges mest snabbväxande företag

16 sep, 2014

Vem vinner Gasellen 2014 i din region? På årets gasellturné får du möta färgstarka entreprenörer och lyssna till inspiratörer. Det finns också gott om tillfällen att mingla. Till varje Gasellträff ger Bisnode bort 25 stycken fribiljetter.

https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/mot-gasellforetagen--sveriges--mest-snabbvaxande-foretag/
Nu finns färska taxeringsuppgifter i Bisnodes databas

Nu finns färska taxeringsuppgifter i Bisnodes databas

12 sep, 2014

Årets tredje uppdatering av taxeringsuppgifter är nu genomförd. Den här gången har uppgifter om 800 000 personer, levererade av Skatteverket, lästs in i Bisnodes databas.

https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/nu-finns-farska-taxeringsuppgifter-i-bisnodes-databas/
Så tycker partierna i småföretagarfrågorna

Så tycker partierna i småföretagarfrågorna

8 sep, 2014

Alla partier säger att de kämpar för småföretagen, men hur står partierna egentligen i sakfrågorna? Vi har valt ut tre viktiga företagarfrågor och kollat hur partierna ställer sig. Vad tycker du?

Insikter & inspiration https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/sa-tycker-partierna-i-smaforetagarfragorna/
Så tar du bättre beslut i Norden

Så tar du bättre beslut i Norden

4 sep, 2014

I Norge, Finland och Danmark finns det över två miljoner företag i alla bolagsformer så varför avstå den affärsmöjligheten?

Seminarium https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/sa-tar-du-battre-beslut-i-norden/
Lägst risk att göra affärer i Danmark & Tyskland

Lägst risk att göra affärer i Danmark & Tyskland

2 sep, 2014

Tar ditt företag emot beställningar från utlandet? Ta då för vana att kontrollera landskoden innan du skickar varorna. Det är nämligen stor skillnad på hur väl företag uppfyller betalningsfrister runt om i världen.

https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/lagst-affarsrisk-danmark-tyskland/
Bisnode förutser näringslivets jobbtillväxt

Bisnode förutser näringslivets jobbtillväxt

1 sep, 2014

I Österåkers kommun kommer jobbtillväxten att vara störst i landet de kommande åren. I Salem arbetar 30 procent av de anställda i näringslivet på ett nystartat företag. I Älmhult jobbar 77,5 procent av de anställda i det privata näringslivet i ett utlandsägt företag. I Kiruna har näringslivet högst omsättningstillväxt och avkastning på totalt kapital. Nu släpper Bisnode analysen som visar den förväntade jobbtillväxten och hur det går för det privata näringslivet i Sveriges kommuner.

https://www.bisnode.com/sverige/press/pressmeddelanden/bisnode-forutser-naringslivets-jobbtillvaxt/
Stort intresse för seminarium om företagande hos Bisnode

Stort intresse för seminarium om företagande hos Bisnode

27 aug, 2014

Onsdagen den 27 augusti anordnades Solna Stad och Vasakronan ett frukostmingel kring framgångsrikt företagande i Bisnodes lokaler i Frösunda. Närmare 200 deltagare besökare kom för att höra talare från Spotify, Vasakronan och Bisnode.

Bisnodenyheter https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/seminarium-bisnodehuset-framgangsrikt-foretagande/
Rätt insikter förbättrar dina nordiska affärer

Rätt insikter förbättrar dina nordiska affärer

19 aug, 2014

Unika insikter om vad som styr människan i våra nordiska grannländer kan vara skillnaden mellan en lyckad och misslyckad produktlansering. Men hur hittar man nycklarna som öppnar en marknad med tjugofem miljoner konsumenter?

Insikter & inspiration https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/ratt-insikter-forbattrar-dina-nordiska-affarer/
Delårsrapport Q2 2014

Delårsrapport Q2 2014

15 aug, 2014

Bisnode publicerar delårsrapport för andra kvartalet 2014. Läs den i engelsk version.

https://www.bisnode.com/group/press/news/Interim-report-JanJune-2014/
Så bestrider du en bluffaktura

Så bestrider du en bluffaktura

9 dec, 2015

Många blir mycket oroliga när de drabbas av bluffakturor, speciellt om de blir hotade med betalningsanmärkningar, Kronofogden eller stämning till tingsrätten. Därför betalar de fakturan istället för att bestrida kraven, vilket medför att bedragarna lyckats i sitt uppsåt. I de flesta fall behöver man dock inte vara orolig om man agerar på rätt sätt.

Insikter & inspiration https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/sa-bestrider-du-en-bluffaktura/
Den produktiva tuppluren

Den produktiva tuppluren

7 aug, 2014

Gör som Dali, Edison och Clinton – ta en tupplur. Sov var du vill och när du vill med smarta Ostrich Pillow som är en blandning av kudde, säng och plagg.

Insikter & inspiration https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/den-produktiva-tuppluren/
8 steg till en bra affärsplan

8 steg till en bra affärsplan

23 jul, 2014

Står du inför att lansera en ny tjänst eller produkt och inte riktigt vet om din idé håller eller om företaget behöver finansiärer? Oavsett skäl är det alltid bra att göra en affärsplan. Vi har listat ett gäng frågor som kan vara bra att ha svar på när du snickrar ihop din affärsplan!

Småföretagare https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/8-steg-till-en-bra-affarsplan/
Vaddå Beacons?

Vaddå Beacons?

22 jul, 2014

En beacon är en liten sensor som möjliggör noggrann positionering inomhus genom en strömsnål blåtandsteknik (i stället för exempelvis GPS).

Insikter & inspiration https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/vadda-beacons/
10 sätt att engagera dina medarbetare

10 sätt att engagera dina medarbetare

21 jul, 2014

Så kan du som chef med relativt små medel bidra till att dina medarbetare känner sig mer engagerade och motiverade på jobbet.

Insikter & inspiration https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/10-satt-att-engagera-dina-medarbetare/
De 10 mäktigaste kvinnliga entreprenörerna

De 10 mäktigaste kvinnliga entreprenörerna

11 jul, 2014

Kristina Bardh, ordförande och grundare av vårdkoncernen Kosmo, Engelska skolans grundare Barbara Bergström och Collectors ordförande Lena Apler ligger i topp på listan över Sveriges mäktigaste kvinnliga entreprenörer.

https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/10-maktigaste-kvinnliga-entreprenorerna/
Skaffa en praktikant

Skaffa en praktikant

9 jul, 2014

Funderar du på att ta hjälp av en praktikant i ditt företag? Att använda sig av praktikanter innebär naturligtvis både ansvar och skyldigheter. Med rätt förutsättningar kan praktikanten bli en värdefull förstärkning i din verksamhet och på sikt till och med leda till en anställning.

https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/skaffa-en-praktikant/
Slussens pensionat - Sommaren är kort för säsongsföretagarna

Slussens pensionat - Sommaren är kort för säsongsföretagarna

8 jul, 2014

De jobbar dygnet runt och tjänar lite pengar. Hela inkomsten hänger på att solen skiner över turistorten. Är sommarföretagarna galna? Charmiga Slussens Pensionat på Orust drivs av kärlek snarare än pengadrömmar. Ägarna startade med 5 000 lånade kronor och drev det med förlust i tio år. Trots det har de aldrig ångrat sitt yrkesval.

Insikter & inspiration https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/sommaren-ar-kort/
Färgmetoden

Färgmetoden

8 jul, 2014

Annika R Malmberg är framgångsexperten som tycker att företagare ska jobba mer med färger. Med Insights Discovery-metoden, som baseras på Jungs teorier, lär hon dig att identifiera den färg din kund har mest av och anpassa din säljpitch därefter. Tänk efter – känner du igen dina kunder i någon av färgerna?

Insikter & inspiration https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/fargmetoden/
Vi vill återkoppla människan med naturen

Vi vill återkoppla människan med naturen

7 jul, 2014

Flera växt- och djurarter utrotas varje år eftersom det finns för få bin i Stockholm. Bee Urban vill lösa problemet – och få näringslivet att betala.

Insikter & inspiration https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/vi-vill-aterkoppla-manniskan-med-naturen/
Bokföring närsomhelst, varsomhelst

Bokföring närsomhelst, varsomhelst

2 jul, 2014

E-bokföring är här för att stanna – vi hjälper dig att välja rätt onlineversion.

Insikter & inspiration, Småföretagare https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/bokforing-narsomhelst-varsomhelst/
Så kommer nittiotalisterna att påverka framtidens konsumtion

Så kommer nittiotalisterna att påverka framtidens konsumtion

1 jul, 2014

Alla vet att fyrtiotalister och sextiotalister har betytt mycket både för samhället och konsumtionen. Nu gör nästa stora grupp entré – nittiotalisterna. Men hur kommer egentligen den första helt digitala generationen att påverka dina affärer?

Insikter & inspiration https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/sa-kommer-nittiotalisterna-att-paverka-framtidens-konsumtion/

Trender

19 jun, 2014

Senaste nyheterna och trendspaningar som ger dig ett försprång i ditt dagliga arbete.

https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/trender/

SevenDay

17 jun, 2014

Som uppstickare på kreditmarknaden måste SevenDay Finans tänka kreativt för att kunna ta marknadsandelar. Med smart analys kan de i dag vända kreditrisker till nya kunder.

https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/sevendays-vag-till-framgang/

"Tid är ett begrepp som skapats av människan"

17 jun, 2014

Få personer i Sverige har blivit så förknippade med resonemang om begreppet tid som den nypensionerade fysikprofessorn på Lunds tekniska högskola, Bodil Jönsson.

https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/tiden-har-skapats-av-mnniskan/

Jakten på tiden

16 jun, 2014

Vi är friskare, har lagstadgad semester och lever längre. Ändå tycks det som om vi livspusslar och stressar mer än någonsin. Johannes Cullberg, tidigare vd med en karriär som pekade spikrakt uppåt, gick in i den berömda väggen.

https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/jakten-pa-tiden/

Hur ”The worlds cutest dog” kan ge dig bättre affärer

16 jun, 2014

Förutom nätsuccén har det getts ut böcker om Boo, han finns som mjukisdjur och jobbar som modell för solglasögon.

https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/hur-the-worlds-cutest-dog-kan-ge-dig-battre-affarer/

Fem snabba om tid och stress

16 jun, 2014

Fem tänkvärda fakta om hur vi faktiskt spenderar vår tid, på gott och ont.

https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/fem-snabba-om-tid-och-stress/

Så tar du hand om din hjärna

16 jun, 2014

Så hjälper du din hjärna nå toppform med vila, dans och sockervadd.

https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/sa-tar-du-hand-om-din-hjarna/

”Vi fick telefonmeddelanden på post-It-lappar”

16 jun, 2014

Häromdagen resonerade jag och en god vän om hur det var på jobbet i mitten av 80-talet. Ja, vi är så gamla att vi minns det...

https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/vi-fick-telefonmeddelanden-pa-post-it-lappar/
Checklista inför semestern

Checklista inför semestern

12 jun, 2014

Nu befinner vi oss mitt i slutet av kvartal 2 och alla börjar planera för och längta efter den välbehövliga semestern. Vid denna tid på året är tempot extra högt precis som inför årsslutet och det gäller att vara väl rustad inför hösten. Det dagliga arbetet kan vara både slitsamt och ansvarsfullt för en CIO, CFO, CPO eller en CMO och precis som när man befinner sig i en hård träningsperiod så är vilodagar nödvändiga för att kroppen ska kunna återhämta sig och att man ska kunna prestera bra på lång sikt. Detsamma gäller för företag och dess anställda.

https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/checklista-infor-semestern/
Så lyckades Pontus spåra sin familj i Nepal

Så lyckades Pontus spåra sin familj i Nepal

11 jun, 2014

Allt går att hitta – om du vet hur du ska gå till väga. Det kan Pontus Holmberg intyga, för via nätet lyckades han spåra sina rötter i Nepal. Här delar han med sig av sin otroliga historia och avslöjar de bästa sökknepen.

https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/sa-lyckades-pontus-spara-sin-familj-i-nepal/
Hetaste trenderna i kreditbranschen

Hetaste trenderna i kreditbranschen

11 jun, 2014

Det har skett flera spännande förändringar inom kreditbranschen. Här är de hetaste sätten att arbeta med krediter just nu och vad vi kommer att se mer av i framtiden.

Insikter & inspiration, Bank & finans, Internationella affärer, Mediabranschen, Handelsbranschen https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/hetaste-trenderna-i-kreditbranschen/
Bäst kampanj för pengarna

Bäst kampanj för pengarna

11 jun, 2014

Nu kan du nå ut till potentiella kunder via en mängd olika kanaler. Men hur får man egentligen till en effektiv kampanj för pengarna? Här är Bisnodes bästa knep.

Insikter & inspiration https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/bast-kampanj-for-pengarna/
Bisnode utser Anders Borg till ny CTO

Bisnode utser Anders Borg till ny CTO

11 jun, 2014

Bisnode har gått igenom en stor förändring de senaste åren, där verksamheten fokuserats och integrerats starkare och där bolaget nu verkar under ett gemensamt varumärke – allt med syfte att hjälpa befintliga och nya kunder att fatta smarta beslut. Nu får koncernledningen en ny medlem - Anders Borg, med ansvar för utvecklingen av Bisnodes hela erbjudande och titeln Chief Technology Officer.

Bisnodenyheter https://www.bisnode.com/sverige/press/pressmeddelanden/bisnode-utser-anders-borg-till-ny-cto/

Undvik tidstjuvarna

10 jun, 2014

Varför kollar du mejlen var femte minut och zappar mellan olika arbetsuppgifter hela dagarna? Svaret finns i hjärnans kemi. Här är de värsta tidstjuvarna och hur du undviker dem.

https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/undvik-tidstjuvarna/
Skydda ditt varumärke

Skydda ditt varumärke

10 jun, 2014

Varumärkesskydd, är inte det bara för stora bjässar? Långt därifrån, det berör småföretagare mer än du tror. BIZ berättar hur du går tillväga för att skydda ditt eget namn, men också för att inte själv råka trampa in på någon annans revir.

Insikter & inspiration https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/skydda-ditt-varumarke/
Tre knep för att nå framgång

Tre knep för att nå framgång

10 jun, 2014

Varför får en del så mycket mer gjort än andra? Är svaret att deras dygn rymmer en extra timme eller har de knep att ta till när högarna växer och motivationen bara inte vill infinna sig? Karriärsnätverket LinkedIn tog fasta på det senare och frågade 60 framstående personer om hur de hinner med allt som behöver göras. Här är tre av deras hemliga knep:

https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/tre-knep-for-att-na-framgang/
Dags att uppgradera?

Dags att uppgradera?

10 jun, 2014

En vettig närvaro på nätet ger ditt företag fler affärer. Om ni inte har sett över er digitala strategi på ett par år är det dags att göra det nu – mycket har hänt sedan ni tog de första trevande stegen ut på nätet. Facebook, Twitter, Instagram och rejtingsajter som Tripadvisor, Reco och Rejta blir allt viktigare för att rätt köpare och säljare ska hitta fram till varandra. Och ingen näringsidkare har råd att strunta i den allsmäktiga sökmotorn Google.

Insikter & inspiration https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/dags-att-uppgradera/

Rätt målgrupp med Bisnode DM Urval

10 jun, 2014

Nu är det premiär för Bisnode DM Urval, som gör det enkelt att på egen hand söka efter potentiella kunder och se hur stor ens marknad är.

https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/ratt-malgrupp-med-bisnode-dm-urval/

Hjärnkoll för Hjärnfonden

10 jun, 2014

90 procent av vår kunskap om hjärnan har vi lärt oss de senaste 20 åren och det finns fortfarande mycket kvar att utforska. Därför behövs mer pengar till forskning. Här berättar Hjärnfondens insamlingschef Anna Hemlin hur bra register och smart analys gör deras insamlingsarbete träffsäkert och kostnadseffektivt.

https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/hjarnkoll1/

Klockrent

9 jun, 2014

Extremt morgontrött eller stressad av att dagen bara flyger förbi? Nuförtiden finns lösningar för allt!

https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/klockrent/

Tid & pengar

9 jun, 2014

Att ifrågasätta etablerade sanningar och avslöja oegentligheter driver ekonomijournalisten Carolina Neurath framåt i ett högt tempo. Passionen för arbetet slukar mycket tid – men hon har knep för att stanna upp och andas.

https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/tid--pengar/
Time flies and you´re the pilot

Time flies and you´re the pilot

4 jun, 2014

Den sista dagen av min praktik är här. Tiden har gått fort och för en sekund börjar jag nästan tro att min klockas sekundvisare har fått en egen vilja. Att den har börjat slå trettio slag istället för sextio. Sedan lutar jag mig tillbaka i stolen igen och låter tankarna om praktiken sjunka in. Då inser jag att klockan nog har slagit i sin vanliga takt. Det har nog bara varit en fartfylld och inspirerande månad på Bisnode som har fått tiden att kännas kortare.

https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/time-flies-and-youre-the-pilot/
Ny styrelseordförande i Bisnode

Ny styrelseordförande i Bisnode

3 jun, 2014

Jon Risfelt valdes till ny styrelseordförande i Bisnode på bolagsstämman den 3 juni.

Bisnodenyheter https://www.bisnode.com/sverige/press/pressmeddelanden/ny-styrelseordforande-i-bisnode/
Goda relationer ger goda affärer

Goda relationer ger goda affärer

3 jun, 2014

Ett företag är summan av dess relationer med medarbetare, kunder och leverantörer. Påverkas en relation, påverkas helheten. Men hur viktigt är relationer för att må bra och prestera bättre? Katarina Gospic, hjärnforskare, företagare och författare till boken ”Den sociala hjärnan” förklarar sambandet.

Insikter & inspiration https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/goda-relationer-ger-goda-affarer/
Den soldränkta veckan som gick

Den soldränkta veckan som gick

23 maj, 2014

Redaktionsråd med Spoon, intervjuer med rekryterande chefer, födelsedagsfika för Ulrika på takterrassen, en ny Sverigechef och en sommarpresent från er på Bisnode, stort tack för den säger jag!

https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/den-soldrankta-veckan-som-gick/
Per Adolfsson tillträder som Sverigechef på Bisnode

Per Adolfsson tillträder som Sverigechef på Bisnode

22 maj, 2014

Bisnode förstärker sitt fokus på sin hemmamarknad och utser Per Adolfsson till Sverigechef på Bisnode. Per kommer närmast som Sverigechef för Microsoft Sverige och har bred erfarenhet av verksamhetsutveckling i tjänsteföretag. Idag innehar Björn-Erik Karlsson både uppdraget som Sverigechef och Nordenchef, i och med att Per tillträder som Sverigechef frigörs tid för mer övergripande regionala frågor.

Bisnodenyheter https://www.bisnode.com/sverige/press/pressmeddelanden/per-adolfsson-tilltrader-som-sverigechef-pa-bisnode/
Vad vet du om dina kunder?

Vad vet du om dina kunder?

19 maj, 2014

Om du fick ringa ett säljsamtal var till 100 kunder. Vilka skulle du ringa och vad skulle du säga för att bli så framgångsrik som möjligt? Nyckeln till svaret finns förmodligen i datan om dina kunder och marknaden.

https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/vad-vet-du-om-dina-kunder/
Praktikbloggen

Praktikbloggen

16 maj, 2014

Nu sitter jag här igen. Med en kopp kaffe i handen och solkatter på skärmen (äntligen har solen visat sitt ansikte igen!). Under de senaste dagarna har jag ägnat mycket tid åt att leta efter och analysera olika trender som håller på att växa fram, främst inom employer branding.

https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/praktikbloggen-trender/
Bisnode på plats på frivilligorganisationernas årliga insamlingsforum

Bisnode på plats på frivilligorganisationernas årliga insamlingsforum

14 maj, 2014

Den 6 och 7 maj var det dags för frivilligorganisationernas årliga insamlingsforum och prisutdelning för årets insamlare. Bisnode var på plats och föreläste om de senaste trenderna inom direktmarknadsföring.

https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/bisnode-pa-frivilligorganisationernas-insamlingsforum/
Hej Bisnode-vänner!

Hej Bisnode-vänner!

13 maj, 2014

Jag heter Gustav och är en 24-årig student som läser PR & Informationsprogrammet vid Örebro universitet. Förra veckan gick jag för första gången genom svängdörrarna på bottenvåningen och inledde min praktiktjänst på marknadskommunikations-avdelningen.

https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/praktikbloggen_hej_bisnode-vanner/
Somrigt mingel när Bisnodes nya lokaler invigdes

Somrigt mingel när Bisnodes nya lokaler invigdes

8 maj, 2014

Den 7 och 8 maj var det äntligen dags för Bisnodes kunder, samarbetspartners och grannar att få hälsa på i de nya kontoren i Stockholm och Göteborg. Det bjöds på bubbel och snittar i de nya lokalerna som dekorerats somrigt med björkris och blommor.

Bisnodenyheter https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/somrigt-mingel-nar-bisnodes-nya-lokaler-invigdes/
Så triggar du mottagarens hjärna

Så triggar du mottagarens hjärna

7 maj, 2014

På under en halv sekund har hjärnan bedömt om en reklamfilm eller annons är intressant. Det sätter onekligen press på dig som marknadsförare. Här får du knepen om hur du triggar målgruppens hjärna.

Insikter & inspiration https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/sa-triggar-du-mottagarens-hjarna/
Jämställt bland Sveriges chefer år 2031

Jämställt bland Sveriges chefer år 2031

7 maj, 2014

Om jämställdhetsutvecklingen fortsätter i samma takt kommer lika många kvinnor och män att vara chefer 2031. En färsk kartläggning från affärsinformationsföretaget Bisnode visar att i de största bolagen är 9 av 10 vd:ar män. Utvecklingen går långsammare på de högsta chefsposterna – står sig trenden dröjer det ända till 2065 innan Sverige har lika många kvinnor som män på vd-nivå, visar årets jämställdhetsbarometer från Sveriges chefsorganisation Ledarna.

https://www.bisnode.com/sverige/press/pressmeddelanden/jamstalldhetsbarometern/
Så vet du att Anders inte är en Johan

Så vet du att Anders inte är en Johan

2 maj, 2014

De flesta vet att felaktiga uppgifter blir kostsamma – men långt från alla gör något åt det. Genom ett uppdaterat kundregister sparar du både tid och pengar samt säkerställer att du vet vem du gör affärer med. Vi bjuder på knepen som garanterar ordning och reda i era kundregister.

https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/sa-vet-du-att-anders-inte-ar-en-johan/
SevenDays väg till framgång

SevenDays väg till framgång

2 maj, 2014

Som uppstickare på kreditmarknaden måste SevenDay Finans tänka kreativt för att kunna ta marknadsandelar. Med smart analys kan de i dag vända kreditrisker till nya kunder.

Kundlösningar https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/sevendays-vag-till-framgang/

Bisnodeakademin - Bättre beslut genom smarta utbildningar

25 apr, 2014

Vill du bli bättre på direktmarknadsföring eller snabbt få fram information om en framtida leverantör? På Bisnodeakademin finns 18 kurser och ett antal seminarier att ta del av under året.

https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/bisnodeakademin---battre-beslut-genom-smarta-kurser/

Expertpanel 1 2014

25 apr, 2014

Idag blir det allt vanligare med kollegor som sitter spritt över hela världen. Tre experter på Bisnode delar med sig av sina erfarenheter och ger tips på hur samarbetet mellan olika nationaliteter kan bli smidigare.

https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/expertpanel-1-2014/

I huvudet på Susanna Campbell

25 apr, 2014

”Att lyckas på en internationell marknad handlar mycket om att företaget har en tydlig vision och riktning.”

https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/i-huvudet-pa-susanna-campbell/

Uppdraget: temperaturmätare

25 apr, 2014

Mår kunderna bra, mår företaget bra – så resonerar Magnus Sand på stålföretaget Ovako. Därför tar företaget dagligen tempen på sin kundbas.

https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/uppdraget-temperaturmatare/

Intervju: The web is dead

24 apr, 2014

Webben kommer att gå under. Det menar Jeff Stibel, hjärnforskare, vd och internettänkare. Inte ens jättar som Facebook och Google går säkra. – Företag kommer och går. Det viktigaste är att ha förmågan att anpassa sig och utvecklas.

https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/intervju-the-web-is-dead/

Listan: Så satsar du utomlands

24 apr, 2014

Här är fem uppvärmningsövningar som kan mjuka upp ditt företag mot en internationell satsning.

https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/listan-sa-satsar-du-utomlands/
Nu drar Gasellträffarna igång runt om i landet

Nu drar Gasellträffarna igång runt om i landet

24 apr, 2014

Dagens industri utser de mest snabbväxande företagen i landet till Gaseller. På årets Gasellträffar är Bisnode på plats som ny informationsleverantör och sponsor.

https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/nu-drar-gaselltraffarna-igang-runt-om-i-landet/

Svenska träskor tar klivet ut i världen

23 apr, 2014

Finns det något svenskare än träskor? Emy Blixt som grundade Swedish Hasbeens, gick internationellt från starten med sin ursvenska produkt.

https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/svenska-traskor-tar-klivet-ut-i-varlden/

Lösningen för lindex

23 apr, 2014

Therese Blom på Lindex var beredd på krångel när företaget själva skulle hantera sin kunddatabas men i stället blev det smidigare med det nya systemet.

https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/losningen-for-lindex/

Tänk globalt

23 apr, 2014

Världen krymper och gränser suddas ut. Hur ska man som företag förhålla sig till det? Ska man fokusera på ursprunget eller bara släppa det svenska? Brains har träffat experter och företagare som vet hur man bäst kastar sig ut.

https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/tank-globalt/
Bisnode inleder samarbete med Hjärnfonden

Bisnode inleder samarbete med Hjärnfonden

22 apr, 2014

Bisnode och Hjärnfonden inleder ett samarbete där forskning och ökad förståelse för hjärnan står i fokus. Genom att samarbeta med Hjärnfonden vill Bisnode bidra med stöd till livsviktig forskning i syfte att förbättra hälsa och välmående i en hållbar värld.

https://www.bisnode.com/sverige/press/pressmeddelanden/bisnode-inleder-samarbete-med-hjarnfonden/
Årets hetaste rättsfall - avtalsrätt med professor Christina Ramberg

Årets hetaste rättsfall - avtalsrätt med professor Christina Ramberg

25 aug, 2014

Som jurist måste man hålla sig uppdaterad kring utvecklingen av praxis, inte bara från Högsta domstolen utan även från hovrätterna.

Insikter & inspiration, Seminarium https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/arets-hetaste-rattsfall/
Detaljhandeln vänder uppåt 2014

Detaljhandeln vänder uppåt 2014

25 mar, 2014

Försäljningen i detaljhandeln började svagt under 2013, men avslutade desto starkare.

Insikter & inspiration https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/detaljhandeln-vander-uppat-2014/
Så blev Rapunzel ett succéföretag

Så blev Rapunzel ett succéföretag

25 mar, 2014

Med en snabb utveckling satsar löshårsföretaget Rapunzel of Sweden på bra samarbetspartners för att säkra kunderna och minimera kreditförlusterna. Här berättar förra årets digitala gasell Ida Backlund om sin resa till framgången.

Insikter & inspiration https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/sa-blev-rapunzel-ett-succeforetag/
10 smarta verktyg för marknadsföraren

10 smarta verktyg för marknadsföraren

24 mar, 2014

Utmaningarna som marknadsförare ställs inför skiljer sig stort beroende på var du jobbar. Här är verktygen till en smidigare, hälsosammare och mer inspirerade vardag.

Insikter & inspiration https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/10-smarta-verktyg-for-marknadsforaren/

Bisnode förvärvar spjutspetskompetens inom digital marknadsföring

20 mar, 2014

Bisnode, nordens ledande leverantör av beslutsstöd, förvärvar resterande aktier i Vendemore Nordic AB.

Bisnodenyheter https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/bisnode-forvarvar-spjutspetskompetens-inom-digital-marknadsforing/

Listan: 5 smarta knep för att få betalt snabbare

20 mar, 2014

Småföretagaren drabbas hårdast när kunderna drar ut på betalningarna. Ett resultat av sena eller till och med uteblivna betalningar är brist på likviditet, som på sikt kan hindra ditt företag att utvecklas. Att kontinuerligt följa dina kunders soliditet är ett tips i kampen med kunder som inte respekterar dina betalningsvillkor. Här är några fler knep som kan hjälpa dig att få betalt i tid.

Småföretagare https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/listan-5-smarta-knep-for-att-fa-betalt-snabbare/

Så funkar det - Påverka din pension

18 mar, 2014

Som företagare riskerar du att få en bra mycket lägre pension än om du hade varit anställd. BIZ förklarar varför – och berättar vad du kan göra åt saken.

Insikter & inspiration https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/sa-funkar-det-paverka-din-pension/

Trendspaning: den lyckliga entreprenören

18 mar, 2014

Nyheterna, trenderna och statistiken som ger småföretagaren försprång.

Insikter & inspiration https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/trendspaning-den-lyckliga-entreprenoren/

Fråga experten: Helene Bodlander

17 mar, 2014

Har du frågor som rör krediter, fakturering och cashflow? Här svarar vi på frågor som kan göra din vardag enklare.

Småföretagare https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/fraga-experten-helene-bodlander/

Hur du undviker företag med svart arbetskraft

17 mar, 2014

Vi på Bisnode bjuder in till en kostnadsfri frukostträff tillsammans med Skatteverket och Peab som riktar sig till dig som vill jobba med att motverka svart arbetskraft. Vi bjuder på frukost samtidigt som vi berättar om hur vi kan hjälpa dig att känna igen och undvika företag som fuskar, genom att tyda viktiga varningssignaler. Ta chansen att få användbara tips och råd kring hur du ska tänka i ditt arbete.

Seminarium https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/hur-du-undviker-foretag-med-svart-arbetskraft/

Tips för dig som chef: Satsa på friskvård

14 mar, 2014

Som arbetsgivare vill du såklart hjälpa din personal att hålla sig frisk och att orka med sitt jobb. Ett sätt kan vara att erbjuda friskvårdsbidrag, eller skattefri personalvårdsförmån som det egentligen heter. Det funkar så att medarbetarna väljer vad de vill göra, du står för kostnaden och de slipper betala skatt för förmånen. Resultatet blir förhoppningsvis personal som mår bättre, men det finns en del att hålla koll på. Vi listar de fem viktigaste punkterna för att få friskvårdsbidraget att funka.

Insikter & inspiration https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/satsa-pa-friskvard/

Bisnode inspireras av Chargestorm

13 mar, 2014

Chargestorm har framtiden för sig. Deras laddstationer för elbilar poppar upp på fler och fler platser i Sverige och Norge.

Insikter & inspiration https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/chargestorm/

Inspirationsseminarium: Mindboost

10 mar, 2014

Mindboost är kostnadsfria korta seminarier som riktar sig till dig som jobbar med direktmarknadsföring och kundbearbetning. Vi ger dig våra bästa experttips, du får en energikick, inspiration att tänka nytt och en god frukost.

Seminarium https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/nyhet_mindboost/

Fler kvinnliga börschefer i Sverige än i Norge

7 mar, 2014

Antalet kvinnliga börs-VD:ar har aldrig tidigare varit så stort. Vid årsskiftet styrdes nästan 7 procent av alla svenska noterade bolag av kvinnor, vilket är nästan dubbelt så mycket som i grannlandet Norge som är världsberömt för sina jämställda börsstyrelser. Det visar en kartläggning gjord av Bisnode.

https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/fler-kvinnliga-borschefer-i-sverige-an-i-norge/

Äldres betalningsanmärkningar ökar

17 feb, 2014

De unga har de senaste åren blivit allt bättre på att undvika betalningsanmärkningar medan de äldre blivit allt sämre, visar en undersökning från Bisnode. Sedan 2008 har svenskarnas betalningsanmärkningar ökat med 13 procent, medan ökningen är hela 51 procent bland dem över 60 år. Samma trend återspeglas i grannländerna Norge och Finland.

https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/aldres-betalningsanmarkningar-okar/

Bisnode öppnar kontor i Umeå

14 feb, 2014

Sveriges största affärsinformationsföretag Bisnode öppnar norrlandsfönstret genom att etablera ett umeåkontor. Företaget, som också har ett lokalkontor i Östersund, ökar sin närvaro lokalt för att på plats kunna hjälpa de norrländska företagen att öka sin konkurrenskraft med hjälp av relevant kredit-, marknads- och affärsinformation.

https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/bisnode-oppnar-kontor-i-umea/

Hur skapar man en viral succé

10 feb, 2014

Volvo fick stora framgångar med succévideon ”Epic Split” där den åldrade kampsportstjärnan Jean-Claude Van Damme går ner i split mellan två backande Volvolastbilar. Över 67 miljoner människor har sett den på Youtube. Hur skapar man då en viral succé? Marknadsföringsföretaget Vendemore, ett dotterbolag till Bisnode, analyserar – med hjälp av strategen Jesper Åström – hur Volvo lyckades. Framgångsreceptet är en trestegsraket:

https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/hur-skapar-man-en-viral-succe/

Bisnode tog silver i SM i Telefoni & Kundservice

10 feb, 2014

Torsdagen den 23 januari korades årets vinnare i den prestigefyllda tävlingen SM i Telefoni och Kundservice. I stenhård konkurrens kammade Bisnode hem silvermedaljen i klassen ”Business to business”. Andraplatsen delades med FedEx. Vann klassen gjorde DHL Express.

https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/bisnode-tog-silver-i-sm-i-telefoni--kundservice/

Ny tidning från Bisnode för dig som driver eget

5 feb, 2014

Nytt utseende, vassare innehåll, fler guider, mer inspiration. Nu lanserar Bisnode tidningen Biz, en handbok för småföretagare. Tidningen är en uppdaterad version på Justitia Magasin och fokuserar på småföretagares vardag.

Produktnyheter https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/ny-tidning-fran-bisnode-for-dig-som-driver-eget/

Året med Bisnode

6 feb, 2014

Mer kunskap, bättre insikt och vassare analyser. 2013 slogs flera stora bolag samman till Bisnode. En tuff förändringsprocess som ska bidra till bättre beslutsunderlag för dig som kund.

https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/aret-med-bisnode/
Bättre beslut genom smarta kurser

Bättre beslut genom smarta kurser

22 dec, 2014

Vill du bli vassare på kreditbedömning eller snabbt få fram information om en framtida leverantör? På Bisnodeakademin finns 16 kurser och ett antal spännande seminarier att ta del av under året. Målet är tydligt: utbildningarna ska leda till ökad lönsamhet och effektivare arbetsvardag för dig som kund.

Seminarium https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/battre-beslut-genom-smarta-kurser/

Få koll på hela Norden genom ny tjänst

3 feb, 2014

Trött på krånglig teknik och separata lösningar för att söka personinformation i olika länder? Nyligen lanserade Bisnode tjänsten nordisk personinformation. Genom en enda sökning kan du inom några sekunder få värdefull information om 25 miljoner privatpersoner i hela Norden. Nordisk Personinformation suddar ut landsgränserna i Norden och öppnar dörren till 25 miljoner konsumenter.

Insikter & inspiration, Produktnyheter https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/fa-koll-pa-hela-norden-genom-ny-tjanst/

Bisnode och D&B fördjupar sitt samarbete

28 jan, 2014

I över tio år har Bisnode samarbetat med Dun & Bradstreet (D&B), världens äldsta leverantör av beslutsstöd. Nu utökar ni samarbetet med Bisnode och byter namn till Bisnode D&B. Varför det?

Produktnyheter https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/bisnode-och-db-fordjupar-sitt-samarbete/

2 av 10 styrelseledamöter kvinnor i svenska företag

23 jan, 2014

En färsk kartläggning från Sveriges chefsorganisation Ledarna och affärsinformationsföretaget Bisnode visar att enbart 2 av 10 styrelseledamöter är kvinnor i svenska bolag. Sämst kvinnlig representation i bolagens styrelser finns i Jönköpings län, medan Gotland har högst andel.

Insikter & inspiration https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/2-av-10-styrelseledamoter-kvinnor-i-svenska-foretag/

Talkshow: Analysera mera

14 jan, 2014

En talkshow om likheter och olikheter när det gäller analys inom B2B och B2C. Men framförallt handlar det om hur marknadsanalysen kan fungera som affärsstöd och beslutsunderlag i en snabbt föränderlig värld.

https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/talkshow/

Att gå på magkänsla

14 jan, 2014

Vissa människor tror att magkänsla helt och hållet är ett påhitt. Men det är faktiskt bevisat att vår magkänsla bygger på en hel del kunskap, erfarenhet och statistik. Med dagens tekniska utveckling, blir inköp mer och mer komplexa. Mycket information måste behandlas på kort tid. Hur påverkar det vårt sätt att fatta beslut när det gäller komplex försäljning i B2B-företag? Är det möjligt att påverka magkänslan hos beslutsfattare?

https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/att-ga-pa-magkansla/

Information är den nya valutan

8 jan, 2014

"Vi konsumerar media mer och mer och betalar antigen genom att titta på reklam eller med pengar. Men det finns också en tredje valuta, information. Det stora skiftet idag är att mer och mer onlineannonsering är riktad. Det här skapar nya möjligheter, inte bara för stora nischade koncerner utan också för små och medelstora b2b företag."

Insikter & inspiration https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/information-ar-den-nya-valutan/

Globala lanseringar sker allt tidigare

3 jan, 2014

Den globala konkurrensen ökar och fler bolag väljer att lansera sig globalt i ett tidigare skede. Det här innebär enorma möjligheter men det kan och vara en utmaning. De som har den bästa marknads-mixen vinner och nya verktyg tas fram hela tiden.

Insikter & inspiration https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/globala-lanseringar-sker-allt-tidigare/

LÅT DIG INSPIRERAS PÅ SÄLJDAGEN 2014!

27 dec, 2013

Säljdagen 2014 går av stapeln på Oscarsteatern den 4 februari. Som kund till Bisnode ger vi dig möjlighet att köpa biljetter till förmånliga priser.

https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/saljdagen-2014/

Senast nytt om kreditrisken i Norden

27 nov, 2013

Bisnodes analytiker har gjort en sammanställning över kreditriskerna i Norden och dess utveckling från kvartal två till tre 2013.

https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/kreditrisken-i-norden-2013/

Två av tre styrelsemedlemmar 53 år eller äldre i kommunala bolag

19 nov, 2013

Fyra av tio chefer inom kommuner och landsting är äldre än 55 år och två tredjedelar av de kommunala styrelseledamöterna är 53 år eller äldre.

https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/aldre-chefer-kommunala-bolag/

Bisnodes marknadschef årets Ratostalang

14 nov, 2013

Bisnodes marknads- och kommunikationschef Elin Ljung tilldelas årets Ratos Talent Award. Priset, som delas ut för andra året i rad, syftar till att lyfta fram de många talanger som finns i Ratos alla innehav samt bidra till den breda kompetensutvecklingen inom dessa bolag.

https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/bisnodes-marknadschef-arets-ratos-talang/

Bisnode ändrar sin hantering av kreditupplysningskopior

31 okt, 2013

Ett beslut från Datainspektionen innebär att Bisnode från den 8 november kommer att distribuera de flesta av sina kreditupplysningskopior per brev.

https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/bisnode-andrar-sin-hantering-av-kreditupplysningskopior/

Expertpanel 2013 2

31 okt, 2013

Hur kan vi ta smartare beslut på jobbet? Tre experter på Bisnode delar med sig av sin kunskap och sina bästa knep!

https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/expertpanel-2013-2/

Listan: Beslutsångest?

29 okt, 2013

Vad är det egentligen som påverkar oss när vi fattar beslut? Brains guidar dig genom beslutsdjungeln.

https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/listan-beslutsangest/

Utblick: Grönt byggande

29 okt, 2013

Att det är lönsamt för företag att satsa på hållbarhetsfrågor är vetenskapligt bevisat. Men hur går man tillväga för att lyckas? Johan Karlström, vd för Skanska, tipsar om hur man håller rätt kurs, även när det är frestande att gena i kurvorna för att nå snabba vinster.

https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/utblick-gront-byggande/
Din hjärna är en stenålderspryl

Din hjärna är en stenålderspryl

28 okt, 2013

Din hjärna är en stenålderspryl som inte utvecklats på 40 000 år. Lite skrämmande, eller hur, med tanke på att den ska hjälpa dig att fatta tusentals beslut varje dag i en djungel av information. Men det går att hacka sig in och uppgradera den och bli en smartare beslutsfattare, säger hjärnforskaren Katarina Gospic.

Tidningen Brains https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/temahjarnan/
Lösningen för E.ON

Lösningen för E.ON

28 okt, 2013

Nu kan E.ON bevaka sin kundstock i realtid, minimera kreditförluster och ta nya kundkontakter på ett tryggt sätt. Vi berättar hur det gick till.

Energibranschen https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/losningen-for-eon/

Superföretagen 2013

24 okt, 2013

Vi kan inte längre lita på att de traditionella industriföretagen leder Sverige ut ur en lågkonjunktur.

https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/superforetagen-2013/

Kelly Tainton Prestation på topp

23 okt, 2013

Träna, så kommer flytet av sig självt och du anstränger dig mindre – det gäller både kropp och hjärna, menar Kelly Tainton. Nu vill han lära oss att nå vår prestationstopp med hjälp av neurovetenskap.

https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/kelly-tainton-prestation-pa-topp/

Ari Riabacke Vi har blivit informationsknarkare

23 okt, 2013

Varför lägger vi mer tid på att välja elleverantör än livspartner? Med den ögonöppnaren och en ny bok vill beslutsexperten Ari Riabacke få oss att börja fundera på hur vi faktiskt fattar beslut – och framför allt hur vi kan göra det bättre.

https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/vi-har-blivit-informationsknarkare/

Misstänkt kreditbedrägeri i sex procent av alla konkurser

23 okt, 2013

Av de 6 000 aktiebolag som gick i konkurs under 2012 involverade minst 350 konkurser misstanke om kreditbedrägeri, visar vår manuella kartläggning av bedrägeri kopplat till konkurser. Av de hundra största konkurserna som skedde i Sverige under föregående år var minst 13 stycken tydliga kreditbedrägerier. Anmälningarna för bedrägeri har mer än fördubblats sedan 2006 och mörkertalet är stort. Men du kan skydda dig mot bedragarna.

https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/misstankt-kreditbedrageri-i-sex-procent-av-alla-konkurser/

Ledare nr 1 2014

22 okt, 2013

När vi satte temat för detta nummer av Brains for mina tankar iväg. Så snabbt globaliseringen totalt förändrat våra liv.

https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/ledare-nr-1-2014/

Ledare nr 2 2013

22 okt, 2013

Personligen är jag stormförtjust i våra årstider. De har alla sin charm med de kontrastfulla växlingarna i naturen – platsen där jag pysslar om min beslutsfattarmotor, hjärnan. På fjället, i skogen eller snart med skridskorna på sjöis – stressen avtar och tanken klarnar. Tillbaka i vardagen är jag fylld av ny energi för sortering och problemlösning.

https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/ledare-nr-2-2013/

Direktanmälan i InfoTorg Fordon har fått nytt utseende och nya funktioner

16 okt, 2013

Direktanmälan i InfoTorg Fordon har fått ett helt nytt utseende och nya smarta funktioner som gör ditt arbete ännu enklare.

https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/direktanmalan-i-infotorg-fordon-har-fatt-nytt-utseende-och-nya-funktioner/

Branschorganisationen Swedma får ny vd

11 okt, 2013

Tore Thallaug blir ny vd för Swedma, bransch- och intresseorganisationen för företag och organisationer som arbetar med direkt eller interaktiv marknadsföring.

Insikter & inspiration https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/branschorganisationen-swedma-far-ny-vd/

Big data ur ett kreditperspektiv

8 okt, 2013

Henrik Hargéus, affärsutvecklare på Bisnode, berättar om begreppet big data ur ett kreditperspektiv och dess tre delar – volym, hastighet och variation.

Insikter & inspiration https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/big-data-ur-ett-kreditperspektiv/

10 viktiga punkter vid marknadsföring till privatpersoner via e-post

12 sep, 2013

När du skickar e-post till privatpersoner finns det några viktiga saker att känna till och ta hänsyn till. Om det finns ett ”etablerat kundförhållande” mellan ditt företag och konsumenten får du skicka e-postreklam. Och om du köper externa e-postadresser och skickar ut erbjudanden via e-post, så ska din leverantör följa de regler som finns om e-postadresser där mottagaren uttryckligen sagt Ok till att ta emot e-postreklam.

https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/10-viktiga-punkter-vid-marknadsforing-till-privatpersoner-via-e-post/

Häng med dina kunder när flyttlasset går

12 sep, 2013

Nu finns det två nya, smarta kanaler för att nå nyinflyttade: e-post och sms. Produktspecialist Kamila Engström förklarar varför Bisnode lanserar en ny flyttrutin och hur den kan hjälpa fler kunder att nå rätt målgrupp.

Produktnyheter https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/hang-med-dina-kunder-nar-flyttlasset-gar/

Nu blir det lättare att hitta rätt kunder

12 sep, 2013

Snart blir det lättare att para ihop rätt målgrupp med rätt budskap. Lena Durvik berättar om Bisnodes arbete med nya urvalsmöjligheter för konsumentregister.

Produktnyheter https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/nu-blir-det-lattare-att-hitta-ratt-kunder/

Två av D&B:s vassaste risklösningar i nya versioner

29 aug, 2013

I måndags släppte D&B nya versioner på två av sina vassaste risklösningar: D&B Portfolio Manager Risk Tracker och D&B Supplier Portfolio Manager.

Produktnyheter https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/tva-av-dbs-vassaste-risklosningar-i-nya-versioner/

Nu enklare att kontrollera företags fastighetsinnehav

28 aug, 2013

Nu har "InfoTorg Företags" fastighetsinformation utökats med ytterligare uppgifter vilket skapar mervärde för dig som kund och användare.

Produktnyheter https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/nu-enklare-att-kontrollera-foretags-fastighetsinnehav/

Säkert val i komplex organisation

27 aug, 2013

Stort, komplext och med en orubblig deadline. Så skulle projektet som leder fram till Svenska kyrkans val den 15 september kunna beskrivas. Sedan stat och kyrka gick skilda vägar har Bisnode hjälpt till att arrangera säkra val.

https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/sakert-val-i-komplex-organisation/

Utdrag ur Bisnodes fordonsstatistik 2013 - cabrioleter

11 jul, 2013

Färsk statistik från affärsinformationsföretaget Bisnode visar att antalet cabrioleter per capita är högst i den skånska kommunen Vellinge, med en cabriolet per 29 invånare. Tätt därefter följer Lomma och Båstad med 2,49 respektive 2,43 procent taklösa bilar per invånare, vilket kan jämföras med riksgenomsnittet som uppgår till 1 procent cabrioleter per capita.

https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/utdrag-ur-bisnodes-fordonsstatistik-2013---cabrioleter/

Utdrag ur Bisnodes fordonsstatistik - Husvagn

4 jul, 2013

Antalet husvagnar i Sverige är på nedgång, men ingenstans i Sverige går det så fort som i Stockholms län. Antalet husvagnar per invånare i länet uppgår idag till mindre än 5 stycken per 1000 invånare, vilket är minst i landet.

https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/utdrag-ur-bisnodes-fordonsstatistik---husvagn/

Minska dina risker med fingerfärdig affärsinformation

24 jun, 2013

Hur många IT-företag på Södermalm har 10-19 anställda och vilka är deras kontaktpersoner? Hur får jag tag på närmsta hantverkare i Linköping som har F-skattesedel? Vilka bilhandlare finns i Växjö och hur ser deras ekonomi ut? Har kunden jag ska besöka ett skuldsaldo? Vilka sitter i styrelsen för HR-konsulten jag tänker anlita i Göteborg?

Produktnyheter https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/minska-dina-risker-med-fingerfardig-affarsinformation/

Har du koll på dina kunders betalningsbeteende?

18 jun, 2013

Bisnode betalningsindex visar ett företags betalningsbeteende och bygger på ett unikt samarbete, trade, som finns i ett flertal andra länder i världen

https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/har-du-koll-pa-dina-kunders-betalningsbeteende/

Nytt lagförslag: krav på upplysningskopia även för usb-minnen

18 jun, 2013

I dag gäller grundlagarna för tryck- och yttrandefrihet även för kreditupplysningar för digitala publikationer, till exempel usb-minnen. Det innebär att kreditupplysningsföretag inte behöver skicka ut en upplysningskopia till den upplysningen berör. För att ge ett bättre skydd för den enskildes integritet föreslår regeringen nu att yttrandefrihetsgrundlagen inte längre ska vara tillämplig på kreditupplysningsverksamhet. Lagen väntas träda ikraft 1 juli 2014.

Insikter & inspiration https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/nytt-lagforslag-krav-pa-upplysningskopia-aven-for-usb-minnen/

Bisnode först med fingerfärdig affärsinformation

18 jun, 2013

Glöm komplicerade urval och avancerade adressregister. Sträck ut fingret, markera ett område på kartan i din iPad och vips ser du intressanta fakta om bolagen i området. I vår nya app Bisnode Karta ritar polygonsökning om landskapet för affärsinformation genom att koordinatsätta Sveriges alla adresser.

Produktnyheter https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/bisnode-forst-med-fingerfardig-affarsinformation/

Nya Direktanmälan

14 jun, 2013

Inom kort kommer InfoTorg Fordon få en helt ny lösning för Direktanmälan. Utseendet blir nytt och den har laddats med nya smarta funktioner som gör ditt arbete ännu enklare.

Produktnyheter https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/nya-direktanmalan/

Hallå där...

13 jun, 2013

Ditt företag Clintelica har tagit fram ett system som gör att du får tillgång till dina kollegors privata nätverk. Hur funkar det?

https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/halla-dar-andrei-postoacas/

Hallå där...

13 jun, 2013

Bisnode har valt att samla mer än 200 varumärken till ett. Vad har varit den största utmaningen med att bli ett och samma varumärke?

https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/halla-dar-elin-ljung-marknad-och-kommunikationschef-pa-bisnode/

Höj motivationen

12 jun, 2013

Här är fem motivationshöjare som kan få dig att hitta den där extra växeln du inte trodde fanns.

https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/hoj-motivationen/

Go mobile first!

12 jun, 2013

Hur reagerar du på begreppet Mobile first – totalt oförstående, med ymniga svettningar eller känner du dig taggad inför den nya tekniken? Bisnode Brains förklarar begreppet som totalt förändrat kundmötet.

https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/go-mobile-first/

Så styr Sjöfartsverket rätt på informationshavet

12 jun, 2013

Larmet går om en tom, drivande båt på öppet vatten. Ingen vet var föraren är. Och nu är det bråttom, det gäller att få fram rätt information snabbt för att söka på rätt ställe. Där kommer Bisnodes tjänst InfoTorg in i bilden.

https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/sa-styr-sjofartsverket-ratt-pa-informationshavet/

TREND-DJ

12 jun, 2013

Som futurolog på British Telecom är det Nicola Millards uppgift att se in i framtiden. Men själv kallar hon sig helst Trend-DJ.

https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/trend-dj/

Informationsfet och belåten

12 jun, 2013

Big data har blivit det magiska ordet på mångas läppar. Äntligen har vi ett verktyg för att få veta allt, om i stort sett alla. Men är överflödet av information av godo? Eller är vi på väg att drabbas av informationsfetma?

https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/informationsfet-och-belaten/

Jakten på bättre information

12 jun, 2013

När olika avdelningar köpte in samma information från olika leverantörer insåg If för ett par år sedan att de behövde samla informationen om sina kunder på ett smartare sätt.

https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/jakten-pa-battre-information/

Ledare

12 jun, 2013

Förmodligen är du liksom jag en beslutsfattare som ständigt umgås med frågeställningar som söker sina svar. Problemställningar i verksamheten där vi behöver fatta beslut och agera. Frågor som följer oss, ja, ibland till och med förföljer oss till dess att vi hittat de rätta svaren och kan komma vidare.

https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/ledare/

DAGENS INDUSTRI OCH BISNODE SKAPAR NY TJÄNST FÖR BOLAGSINFORMATION

4 jun, 2013

I dag lanseras under vinjetten Di Bolagsfakta en ny tjänst för att söka bolagsinformation på di.se. Tjänsten är ett samarbete mellan nordens största affärstidning Dagens industri och Bisnode.

https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/dagens-industri-och-bisnode-skapar-ny-tjanst-for-bolagsinformation/

Unik mix av CRM och streamad affärsdata

29 maj, 2013

Lundalogik och Bisnode lanserar LIME Go, ett webbaserat säljverktyg där streamad och obegränsad information om alla Sveriges företag ingår. ”En säljboostande och världsunik kombination”, säger Lundalogiks vice VD Lars Andersson.

Produktnyheter https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/unik-mix-av-crm-och-streamad-affarsdata/

En ny strategi för regelbunden tillväxt i en föränderlig värld

24 maj, 2013

Det flesta svenska business to business-företagen lägger ner stora resurser på att ta hand om sina key accounts, men glömmer ofta helt bort att bearbeta sina små och medelstora kunder. Detta på en marknad där små och medelstora företag i kundbasen är en förutsättning för att alls kunna ha någon marknadsandel.

Insikter & inspiration https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/en-ny-strategi-for-regelbunden-tillvaxt-i-en-foranderlig-varld/

Poängen med scoring – hitta målgruppen med hög precision

24 maj, 2013

Den amerikanske affärsmannen John Wanamaker lär en gång ha sagt att ”Hälften av all reklam är bortkastad, jag vet bara inte vilken hälft”. Allt sedan hans död på 20-talet har citatet hållit företagare vakna om nätterna. Därmed har det också kommit att utgöra en grundläggande affärsutmaning för alla som arbetar med marknadsföring.

Insikter & inspiration https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/poangen-med-scoring--hitta-malgruppen-med-hog-precision/

Bisnodes kommunranking 2013

20 maj, 2013

Storstädernas förorter och kranskommuner som Österåker, Lomma och Lerum har de bästa förutsättningarna för jobbtillväxt i privat sektor 2013. Det visar Bisnodes kommunranking 2013. Rankingens omfattande analys grundas på de faktorer som historiskt visat kunna ge jobbtillväxt, exempelvis andel anställda i lokalt förankrade företag, soliditet och omsättningstillväxt. Att ha storföretag i regionen tros också vara ett viktigt draglok för småföretagens jobbtillväxt.

https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/bisnodes-kommunranking-2013/

Social CRM

2 maj, 2013

Konsumenterna litar mer på varandra än företagen. På Internet sprids konsumenternas omdömen om företagen väldigt fort till väldigt många. 2,3 miljarder internetanvändare lever delar av sitt liv on-line, en miljard Facebook-användare har i genomsnitt 150 vänner.

Insikter & inspiration https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/social-crm/

100 % rätt – en väg till framgång

2 maj, 2013

Affärsinformationen i företagets system är ofta den mest värdefulla tillgången. Men få företag har åtkomst till den uppdaterade information de behöver.

Insikter & inspiration https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/100--ratt--en-vag-till-framgang/

Marknadsföring via den främsta hjälpredan – MOBILEN

2 maj, 2013

Mobilen ligger i fickan, mottagarna välkomnar personlig marknadsföring i den och tekniken finns. Marknadsföring i mobilen kommer starkt och ger god effekt. Lösningar som gör det lättare för konsumenterna att marknadsföra företaget, bildigenkänning och marknadsföring på Facebook är några av de bästa sätten att stärka den befintliga marknadsföringen.

Insikter & inspiration https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/trendspaning/

DET LYCKADE CRM-INFÖRANDET

2 maj, 2013

Moderna CRM-system är fyllda av smarta funktioner som kan ge företagen en klar konkurrensfördel. Att införa ett nytt CRM-system är ett förändringsprojekt där människan måste stå i fokus. Här följer Bisnode-företaget Lundalogiks tips och råd för att lyckas.

https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/det-lyckade-crm-inforandet/

Juristen hjälper dig att jobba rätt med registret

2 maj, 2013

Kund-, medlems- eller löneregister? Bolagsjuristen Kerstin Wardman tipsar om etiska och juridiska frågor som kan ställa till problem – om de hanteras fel.

https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/juristen-hjalper-dig-att--jobba-ratt-med-registret1/

Behovsbaserad segmentering ökar kundnöjdheten inom B2B

29 apr, 2013

Allt fler undersökningar visar att systematiserad kundvård och investeringar i bättre kundförståelse starkt bidrar till ökad lojalitet och högre lönsamhet. Ändå har B2B-företagen hittills haft förvånansvärt svårt att hitta bra arbetsmodeller för just detta. Behovsbaserad segmentering är ett sätt att bli effektivare både när det gäller kundvård och new business-arbete.

Insikter & inspiration https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/behovsbaserad-segmentering-okar-kundnojdheten-inom-b2b/

Cabbtätast i söder

23 apr, 2013

Skåningarna är bäst i Sverige på att köra cabrioleter, tätt följda av hallänningarna. Statistiken från informationsföretaget InfoTorg över var i Sverige det finns flest cabbar visar att de sydliga länen dominerar och att det finns få cabbar i norr. Vellinge är Sveriges cabbtätaste kommun, där finns 16 cabbar per 1 000 invånare eller fyra gånger rikssnittet (statistik per kommun och län, se länk längre ner).

https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/cabbtatast-i-soder/

Novemberbarn tjänar bäst

23 apr, 2013

Pressmeddelande: Trots att det är känt att barn födda tidigt på året presterar bättre i skolan har de som är födda i slutet av året den högsta inkomsten. Den högsta genomsnittliga årsinkomsten sorterat på födelsemånad hittar vi hos personer födda i november, följt av de födda i oktober och december. Personer födda i november tjänar i snitt 5 700 kronor mer per år än de födda i februari, visar statistik från informationsföretaget InfoTorg.

https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/novemberbarn-tjanar-bast/

Taxeringsvärdet på villor stiger med 12 %

23 apr, 2013

Villornas taxeringsvärde stiger i år med 12 % i genomsnitt, men de geografiska variationerna är stora och på många håll oväntade. Ny kommunvis statistik från informationsföretaget InfoTorg visar att både den högsta ökningen och den största minskningen finns i norra Sverige.

https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/taxeringsvardet-pa-villor-stiger-med-12-/

10 miljoner svenskar år 2020

23 apr, 2013

Sveriges befolkning ökar med 8 procent under år 2012. Anledningen är främst en ökning i antalet födslar och en ökad inflyttning till Sverige. Fortsätter utvecklingen i samma takt som de senaste åren kommer Sveriges befolkning att spräcka 10-miljonersgränsen år 2020, visar en ny befolkningsprognos från Bisnode.

https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/10-miljoner-svenskar-ar-2020/

Juristen hjälper dig att jobba rätt med registret

23 apr, 2013

Kund-, medlems- eller löneregister? InfoTorgs bolagsjurist Kerstin Wardman tipsar om etiska och juridiska frågor som kan ställa till problem – om de hanteras fel.

https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/juristen-hjalper-dig-att--jobba-ratt-med-registret/

Omvärldsbevakning är både viktigare och svårare än någonsin

22 apr, 2013

Utan omvärldsbevakning får du inte hela bilden. Men bilden har blivit svårare att skapa i och med de sociala medierna. De senaste trenderna är att fler på företagen behöver omvärldsbevakning och att de vill ha snabba uppdateringar i mobilen, enligt experten Torbjörn Johansson.

Insikter & inspiration https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/omvarldsbevakning-ar-bade-viktigare-och-svarare-an-nagonsin/

Hitta nya affärer med rätt omvärldsbevakning

22 apr, 2013

Att arbeta systematiskt med omvärldsbevakning är ett sätt för bland annat säljare att bli effektivare i sitt arbete. Och med bra verktyg är det lätt att hamna rätt när man ska navigera i havet av information.

Insikter & inspiration https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/hitta-nya-affarer-med-ratt-omvarldsbevakning/

"Utmaningen ligger i att lyckas samla in den relevanta informationen"

22 apr, 2013

Att attrahera, rekrytera och underhålla relationerna med kunder och kandidater. Så kan man beskriva målet för Adecco, världens största rekryterings- och bemanningsföretag. En arbetsbeskrivning som har hängt med länge, men förutsättningarna för arbetet har förändrats i rask takt.

Insikter & inspiration https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/utmaningen-ligger-i-att-lyckas-samla-in-den-relevanta-informationen/

6 tips för en säkrare rekrytering

22 apr, 2013

Det finns många sätt att ta reda på vem du är på väg att rekrytera. Christian Zittenbaum, utbildningsansvarig InfoTorg, delar med sig av sina bästa tips för hur du snabbt hittar relevant information om personer.

https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/6-tips-for-en-sakrare-rekrytering/

Kommuner

22 mar, 2013

Miljöfordonsdiagnos 2012 visar på en tydlig trend. För fjärde året i rad ökar andelen miljöfordon och ligger nu på över 60 procent hos svenska kommuner och 83 procent hos svenska landsting. 257 av 290 kommuner sänker sina snittutsläpp av koldioxid. Miljöfordon Syd och Bisnode, som står bakom rankingen, noterar att kommuner och landsting ligger långt före svenska företag med sina miljötänkande fordonsparker.

Insikter & inspiration https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/kommuner/

Bakgrundskontroll vid rekrytering

21 mar, 2013

Internetsökningar och att kontrollera kandidater i sociala medier som Facebook och Linkedin blir en allt viktigare källa till information för dem som anställer personal. Trenden är tydlig: 2008 gjorde ett av tio företag bakgrundskontroller i sociala medier och fem år senare hela fyra av tio företag. För femte året presenterar Stockholms Handelskammare och Bisnode en rapport om hur arbetsgivare kontrollerar kandidater som söker jobb.

Insikter & inspiration https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/2013-03-25/

Kvinnlig vd leder lönerace

21 mar, 2013

Kvinnliga vd:ar tjänar fortfarande klart mindre än manliga, men avståndet krymper. De kvinnliga vd:arna ökade sina inkomster med 4,7 procent under 2011, jämfört med 3,8 procent för männen. Mest påökt fick de unga kvinnliga vd:arna med ett inkomstlyft på hela 7 procent.

Insikter & inspiration https://www.bisnode.com/sverige/nyheter-inspiration/nyheter/ung-kvinnlig-vd-leder-loneracet/

Läs mer om våra tjänster på www.bisnode.com Bisnode