Menu
SOS Alarm

”Att få rätt information snabbt räddar liv”

När SOS Alarm får ett samtal kan varje sekund innebära skillnaden mellan liv och död. Med ny teknik går det att jobba ännu snabbare. Så här använder SOS Alarm information från Bisnode för att kunna agera blixtsnabbt.

Per MalmEn livshotande situation har uppstått och någon ringer 112. Samtalet till SOS Alarm kommer från en skärrad person som inte kan uppge en exakt adress. Därför måste personalen på SOS Alarm lokalisera dem – och det snabbt. Varje sekund kan vara livsavgörande.

– Det här är en vanlig situation för våra larmoperatörer. De som ringer har panik och kan inte uttrycka exakt var de är. Då är det upp till oss att få fram deras positioner, säger Per Palm, teknisk chef på SOS Alarm.

Måste ha exakt adress

För att kunna agera snabbt vid ett larmsamtal görs en inledande intervju av SOS-operatören. Om en åtgärd behövs kopplas ytterligare en person in i bakgrunden och kan då samtidigt larma ut en ambulans. 

– Innan intervjun är färdig har styrkorna redan börjat röra på sig, säger Per. Men för detta behövs en exakt adress för att inte förlora dyrbar tid.

Mobiler ställer till problem

Ringer någon 112 från en fast telefon får larmoperatören fram adressen med hjälp av tjänsten Katalogsök. 

– Vi skickar ett telefonnummer till Bisnode och får snabbt tillbaka en adressuppgift, förklarar Per. För några decennier sedan fanns en fast telefon i så gott som alla hem. Men i dag larmar många via sina mobiltelefoner och då får SOS Alarm i stället fram en faktureringsadress. Problemet är att den sällan stämmer med den aktuella platsen. Därför har SOS Alarm även tillgång till uppgifter från landets mobila operatörer, där man via GSM–pejling kan få fram en ungefärlig position.

– Nackdelen är att området kan variera väldigt mycket i storlek, säger Per.

Nytt system för att varna

För att kunna arbeta ännu effektivare gör SOS Alarm numera en hämtning av operatörsdata från Bisnode dagligen.

 – Vi får då tillgång till alla telefonnummer, även mobila, kopplade till en specifik adress, säger Per. Bisnode levererar även information till det nya befolkningsvarningssystemet som lanseras under hösten. Det möjliggör för SOS Alarm att nå ut till alla telefonabonnenter inom ett geografiskt koordinatsatt område.

– Vid en krissituation kan vi varna allmänheten genom ett röstmeddelande till fasta telefoner och varnings-SMS till mobiler. Per drar en parallell till den katastrofala skogsbranden i Västmanland för ett par somrar sedan.

– Med detta system kan vi nå ut snabbare med ett larm till alla berörda om något liknande inträffar. Vi kommer också att kunna rikta skräddarsydd information om exempelvis evakuering till boende i ett inringat område. Det kommer att underlätta betydligt för alla, avslutar han.

Text: Josefine Franking Foto: Erik Ardelius

Så här hjälper Bisnode SOS Alarm att få snabb information

 

Adresshämtning För att få fram rätt resurser så snabbt som möjligt behöver larmoperatören få en korrekt adress. SOS Alarm skickar telefonnumret som samtalet är ringt ifrån till Bisnode och får snabbt tillbaka en adressuppgift som operatören bara behöver verifiera.

Hemliga nummer Vanligtvis syns inte telefonnumret om abonnenten valt att ha hemligt nummer. Men vid kritiska lägen har SOS Alarm rätt att inhämta dessa uppgifter och de fås då från Bisnode.

Verifiera personuppgifter För att veta vem som ringer in och larmar så verifierar SOS Alarm personuppgifterna via Bisnode.

Ringa in ett område SOS Alarm har tagit fram ett nytt befolkningsvarningssystem. Bisnode levererar uppgifter om telefonabonnenter i ett inringat område som kontaktas om en krissituation uppstår.

Skriv ut

FÖR MER INFORMATION, VÄNLIGEN KONTAKTA:

Simon Svensson
Simon Svensson

Kontaktperson
073 359 27 33
simon.svensson@bisnode.com

Läs mer om våra tjänster på www.bisnode.com Bisnode