Menu
Lösningen för Lindex

Så fick Lindex koll på kundklubben

Therese Blom på Lindex var beredd på krångel när företaget själva skulle hantera sin kunddatabas men i stället blev det smidigare med det nya systemet.


När Lindex bestämde sig för att själva hantera sin kunddatabas stod de inför en utmaning. Fanns det en lösning som både kunde garantera kvaliteten och vara enkel att använda?


Med hjälp av tjänsten nordisk integrationslösning kan Lindex nu lätt ansluta nya kunder till sin kundklubb. De får snabbt tillgång till relevant fakta utan att behöva spilla tid på pappersansökningar och de kan känna sig trygga med att informationen uppdateras regelbundet.


Genom den här tjänsten fungerar kundklubben lika smidigt på alla huvudmarknader – oavsett om det är i Sverige, Norge eller Finland.

THERESE BLOM VÄNTADE sig krångel. Modeföretaget Lindex hade påbörjat processen med att själva hantera företagets kunddatabas och när Therese Blom började sin tjänst som CRM-ansvarig på företaget 2011 letade man efter en lösning som skulle säkerställa kvaliteten och vara lättadministrerad.

– Tidigare hade vår bankpartner kunddatabasen men eftersom vissa uppgifter inte hade med krediter att göra, och vi hade behov av att kunna göra våra egna analyser och bearbetningar, bestämde sig Lindex för att plocka hem all information. Enligt min erfarenhet är det frågor som kan vara både besvärliga och personalintensiva att lösa. Jag hade haft bra kontakt med Bisnode tidigare i mitt förra arbete på Stena Line och bestämde mig därför att ta kontakt med dem igen.

DET VISADE SIG BLI ett samtal som kom precis i rätt tid. Bisnode höll just på att utveckla en nordisk lösning och diskussionerna mynnade så småningom ut i en lösning, där man med hjälp av ett körkort eller ett mobilnummer smidigt kan hämta hem uppgifter om kunden som vill bli medlem i Lindex kundklubb, More at Lindex. Eftersom Bisnodes information är integrerad med Lindex system görs regelbundna uppdateringar, som håller registret aktuellt.

– Lindex är ett växande företag och att Bisnode erbjuder en helhetslösning passar oss. Vi finns i 16 länder, varav Sverige, Norge och Finland är huvudmarknader. För oss på Lindex är det viktigt att ha en partner som är tillräckligt stor och att kunna samarbeta med en istället för tre, är självklart enklare för oss. Att ansökningsprocessen i butiken är mycket smidigare nu än tidigare uppskattas av kunderna, säger Therese Blom.

– Det här är som en helt annan värld än hur det gick till tidigare, med manuell hantering av blanketter. Och eftersom lojalitetsprogrammet More at Lindex växer skulle ett önskescenario för framtiden vara att det fanns en europeisk lösning som kan garantera samma databaskvalitet i alla länder, menar hon. ■


Modeföretaget Lindex huvudmarknader är Sverige, Norge och Finland. 2011 påbörjade de processen med att skapa en ny lösning för hanteringen av sin kunddatabas. De kom i kontakt med Bisnode som just då utvecklade en nordisk lösning.


Genom att Bisnode kunde erbjuda en lösning för flera länder behövde Lindex bara göra en integration och skapa ett format för informationen oavsett land. Det gör det enkelt att locka nya medlemmar till lojalitetsprogrammet More at Lindex.


Kunden ansöker om att bli medlem via sitt körkort eller mobiltelefonnummer och systemet hämtar in informationen, som därefter uppdateras kontinuerligt. Att telefonnummer kan utökas med fler uppgifter är en fördel i sammanhanget.


I framtiden kan Lindex komma att lägga till fler uppgifter, till exempel om hushållet har några barn och i så fall i vilka åldrar, eller annan typ av information som är värdefull för segmentering och kommunikation.

Text: Gabriella Sköldenberg

Ladda ner

Skriv ut

Läs mer om våra tjänster på www.bisnode.com Bisnode