Menu
Kundlösningen

Bästa kundupplevelsen till Finnairs kunder

Finnair är ett av världens äldsta verksamma flygbolag med kontaktcenter i flera olika länder. Sedan man 2009 började använda sig av Bisnode CX Toolbox för kvalitetsmätning och utveckling av sin kundtjänst har man ökat kundnöjdheten med hela 129 procent.

Om Finnair

Finnair är en av världens mest innovativa, säkra och äldsta verksamma flygbolag som binder samman Europa, Asien och Nordamerika. Grunden till Finnairs tillväxtstrategi är Asiens växande marknader, snabba flygförbindelser och konkurrenskraft. Målet är att fördubbla flygtrafiken till Asien fram till 2020 från 2010 års nivåer och att erbjuda en unik kundupplevelse samt förstklassig service.

Bisnode CX Toolbox – Realtidsmätning som ger agerbara kundinsikter

Finnair har sedan 2009 använt sig av Bisnode CX Toolbox för kvalitetsmätning och utveckling av sin kundtjänst. Finnairs kontaktcenter tar emot 1 300 samtal per dag och mer än 320 000 samtal per år. Genom de agerbara kundinsikter man får genom Bisnode CX Toolbox har man kunnat identifiera utvecklingsområden och förbättrat hundratals kontaktcentrars servicenivå och kunnande i Finland, Sverige, Norge och Storbritannien. 

"Vi på Finnair vill erbjuda en bra kundupplevelse i resans alla skeden och vi har drivit detta framåt sedan 2011, tillsammans vår kundtjänstpartner RTG Sales", säger Finnairs kundtjänstchef Taina Kunelius.”

Sen man började med Bisnode CX Toolbox har Finnair förbättrat kundnöjdheten med upp till 129 procent 2012 och även fått pris i Customer Voice Award. 

Läs mer:

Så funkar Bisnode CX Toolbox »
5 klassiska CX-misstag företag gör »
Så tar ni ert CX-arbete till en ny nivå »

Skriv ut

FÖR MER INFORMATION, VÄNLIGEN KONTAKTA:

Mattias Handley
Mattias Handley

CX specialist
+46 70 988 41 51
mattias.handley@bisnode.com

Läs mer om våra tjänster på www.bisnode.com Bisnode