Menu

Vanliga frågor om säker inloggning

Tillbaka

Vad är Bisnode ID och hur skaffar jag det?

Bisnode ID är dina nya inloggningsuppgifter till tjänster för kreditinformation. Det införs successivt under januari 2016. Vi kommer att be dig uppgradera dina nuvarande inloggningsuppgifter till Bisnode ID när du loggar in på en av de berörda tjänsterna. Ditt Bisnode ID är kopplat till din e-postadress och kombineras med ett lösenord som du väljer själv.

Varför inför ni på Bisnode stark autentisering?

Vi på Bisnode förbättrar säkerheten i våra webbtjänster för kreditinformation. För oss är det viktigt och självklart att värna både om våra kunders säkerhet och att hantera känslig information på ett tryggt sätt. Även Datainspektionen ställer nya krav på oss i kreditupplysningsbranschen kring kontroll av användares identitet i samband med nyttjande av kreditinformation.

Vilka metoder kan jag använda för att logga in?

Vi har fyra olika metoder för att göra en stark autentisering: mobilappen är den smidigaste lösningen för dig som dagligen behöver åtkomst till kreditinformation; e-post som är till för dig utan tillgång till mobiltelefon; och du kan även välja SMS med engångskod samt SMS med länk. Läs mer om metoderna.

Vem ska jag kontakta om jag har problem med inloggning och Bisnode ID eller stark autentisering?

Du kan ta kontakt med oss via e-post: bisnodesverige.se@bisnode.com. Från och med 11 januari 2016 är du varmt välkommen att kontakta vår kundtjänst på tel: 08-519 013 70.

Hur påverkas jag som användare av InfoTorg?

Du som är användare på InfoTorg kommer även fortsättningsvis att kunna använda dina befintliga inloggingsuppgifter. Endast de användare som önskar åtkomst till kreditinformation som kräver omfrågandekopia behöver lägga till Bisnode ID och stark autentisering. Dina befintliga inloggningsuppgifter för InfoTorg kommer att fortsätta gälla.

Hur påverkas åtkomst till kreditupplysningar i InfoTorg-appen?

Vi tar bort möjligheten att hämta kreditinformation som kräver omfrågandekopia i mobilapparna InfoTorg och Bisnode Karta. Informationen som du inte längre har åtkomst till i appen är: betalningsanmärkningar, inkomsttaxering, rating för enskild firma och handelsbolag.

Vilka av Bisnodes tjänster berörs?

I nuläget påverkas följande tjänster: shj.se, businesscheck.se, soliditet.se och delar av infotorg.se.

Läs mer om våra tjänster på www.bisnode.com Bisnode