Menu
Stark autentisering

METODER FÖR STARK AUTENTISERING

Kreditinformation som kräver omfrågandekopia betraktas som känslig information och ska skyddas av stark autentisering. Beroende på dina egna preferenser, hur ofta du hanterar känslig information och din utrustning, kan du välja mellan flera olika metoder för stark autentisering.

Bisnode Secure-appen

Det smidigaste för dig som ofta hanterar information som kräver stark autentisering är att använda Bisnode Secure-appen. När du behöver tillgång till information som skyddas av stark autentisering anger du din personliga kod i appen som sedan sköter inloggningen åt dig. Tjänsten är kostnadsfri och finns för både Android och iPhone. Passar dig som:
1. har tillgång till en smartphone
2. hanterar känslig information dagligen

 

SMS med länk

När du behöver tillgång till information som skyddas av stark autentisering kommer du att få en länk som vi skickar till dig med SMS. Du klickar på länken i SMS:et och kommer direkt åt informationen. Att ta emot SMS är kostnadsfritt men att använda länken kräver ett dataabonnemang. Passar dig som:
1. har tillgång till en mobiltelefon som kan ta emot SMS och har dataabonnemang
2. hanterar känslig information några gånger i veckan

 

SMS med kod

När du behöver information som skyddas av stark autentisering kommer vi att skicka en engångskod till dig med SMS. Du skriver in koden och vi ger dig åtkomst till informationen. Tjänsten är kostnadsfri för dig. Passar dig som:
1. har tillgång till en mobiltelefon som kan ta emot SMS
2. hanterar känslig information några gånger i veckan

 

E-post med länk

När du behöver tillgång till information som skyddas av stark autentisering kan du välja att ta emot en länk som vi skickar till din e-post adress. Du klickar på länken och får direkt komma åt informationen. Tjänsten är kostnadsfri för dig. Passar bäst för dig som:
1. saknar tillgång till en mobiltelefon

Skriv ut

Läs mer om våra tjänster på www.bisnode.com Bisnode