Menu
Usein kysytyt kysymykset

Kuluttajat

Miten teen osoitelähdemerkinnät, kun käytän Bisnode-dataa markkinointiviestinnässä?

Katso ohjeet osoitelähdemerkinnöistä tästä »

Miten voin tarkistaa henkilöluottotiedot heti?

Jos tarvitset henkilöluottotietoja vain satunnaisesti saat ne vaikka heti verkkopalvelustamme »

Unohditko salasanasi Bisnode-luottotietopalveluun?

Mikäli muistat kuusinumeroisen käyttäjätunnuksesi (user-ID) eikä sähköpostiosoitteesi (e-mail) ole muuttunut ensirekisteröintisi jälkeen, voit itse luoda uuden salasanan tästä. Uuden salasanan saat sähköpostiisi tuossa tuokiossa. Voit toki pyytää uutta salasanaa myös osoitteesta asiakaspalvelu@bisnode.com

Mikä on Bisnoden henkilömarkkinointirekisteri?

Bisnoden henkilömarkkinointirekisteri on perustettu henkilötietolain 19§:n nojalla ja sitä käytetään yksilöityyn ja kestoltaan lyhytaikaiseen markkinointitoimeen. Tietoa rekisterin tietolähteistä, sisällöstä ja rekisteröidyn oikeuksista saat lisää tästä »

Onko minusta tietoja henkilöluottotietorekisterissä?

Bisnoden henkilöluottotietorekisteri palvelee lähinnä luotonantajia tarjoamalla tietoa luottopäätösten tueksi. Rekisteriin kerätään luottotietolain 13§:n mukaisia tietoja maksun tai suorituksen laiminlyönneistä.  Tietoa rekisteristä ja rekisteröidyn oikeuksista saat lisää tästä »

Sain ilmoituksen rekisteröinnistä luottotietorekisteriin. Mitä minun tulee tehdä?

Ilmoituskirje on luottotietolain mukainen ilmoitus rekisteröinnistä eikä edellytä toimenpiteitä. Kirjeessä ohjeistetaan kuinka toimia mahdollisen oikaisuvaatimuksen tai suoritustiedon osalta.

Millaisia maksuhäiriömerkintöjä on olemassa?

Luottotietorekisteriin kerätään luottotietolain mukaisia tietoja maksuhäiriöistä ja muista julkisista merkinnöistä.  Lista niistä löytyy tästä »

Kauanko maksuhäiriöt näkyvät luottotiedoissa?

Maksuhäiriöiden ja muiden luottotietomerkintöjen säilyttämisajat on määritelty luottotietolaissa (18§). Tallennusajat vaihtelevat merkintätyypistä riippuen ja ovat pääsääntöisesti 2 - 4 vuotta.

Henkilötietojani väärinkäytetään. Mitä voin tehdä?

Väärinkäyttääkö joku henkilötietojasi? Omaehtoinen Luottokielto-merkintä (OLK) vähentää tätä riskiä. Henkilöluottotietorekisteriä käyttävät luotonantajat näkevät OLK-merkinnän luottotiedoissasi ja se on heille impulssi varmistaa luotonhakijan henkilöllisyys. Lue lisää tästä »

Mitä tietoja luottotietoraportti sisältää?

Bisnoden luottotietoraportteja on eri laajuisia. Tietoa löydät kuluttajista kaikista Pohjoismaista.  Malliraportit löydät tästä »

Voiko henkilötietoja saada integroidusti?

Valmiiden rajapintaratkaisujen avulla voit hakea haluamiasi tietokokonaisuuksia automaattisesti Bisnoden tietokannasta ja viedä ne suoraan omaan tietojärjestelmääsi. Rajapintojen kuvaukset löydät tästä »

Millaisia tietosisältöjä rajapintaratkaisut tarjoavat?

Tietoa erilaisista henkilötietopaketeista löydät tästä »

Läs mer om våra tjänster på www.bisnode.com Bisnode