Menu
Artikkeli 30.1.2015 (katso myös video)

Vertailu: Autoalalla halpamerkit jyräävät merkkiuskollisuudessa - Mersu ja Volvo kärkikymmenikön hännillä

Autovalmistajat laitettiin jälleen järjestykseen luotto- ja markkinatietoyhtiö Bisnoden vuotuisessa merkkiuskollisuusvertailussa. Viime vuonna halpamerkit menestyivät paitsi hinnalla myös merkkiuskollisuudessa. Tulosten mukaan uskollisimmat kuskit ovat myös tyypillisesti automerkkiä vaihtaneita ikääntyneempiä.

Kaaviosta käy ilmi automerkkien merkkiuskollisuus ja merkin vetovoima

Vuonna 2014 merkkiuskollisuudessa selkeäksi voittajaksi kaasutti romanialaisperäinen yllättäjä, Renault-ryhmään kuuluva Dacia, joka nousi vertailussa voittajapallille sijalta 14. Hinta-laatusuhteeltaan kelpo menopeleinä pidetyt Kia ja Subaru löytyivät merkkiuskollisuusvertailussa sijoilta neljä ja viisi, vaikka kummakin tulos oli tippunut useamman prosenttiyksikön verran.

– Vallitseva taantuma voi hyvinkin näkyä autonostajien merkkiuskollisuudessa. Esimerkiksi voitokas Dacia on ensin valloittanut suomalaisten sydämet pienellä hinnallaan ja sen jälkeen voittanut myös asiakkaiden luottamuksen, Bisnoden toimitusjohtaja Juha Airaksinen pohtii.

Vertailun kymmenen kärjen perää pitää sangen nimekäs joukko. Kärkikymmenikön vähiten merkkiuskolliset kuskit löytyvät Mercedes Benzin, Volvon ja Audin ratista.

Bisnoden autoalan Loyalty Awards -merkkiuskollisuuspalkintoja on jaettu jo vuodesta 2006 lähtien. Kattavassa numeerisessa analyysissa olivat mukana uuden auton yksityiskäyttöön vuonna 2014 ostaneet auton haltijat, jotka ovat omistaneet auton myös aikaisemmin.

Nuoret ja koulutetut ostajat ovat autokaupan uskottomimpia

Vertailussa tarkasteltiin merkkiuskollisuutta myös autonostajien kuluttajaprofiilin kautta. Tulosten mukaan automerkille uskolliset ovat tyypillisesti automerkkiä vaihtaneita ikääntyneempiä. Ikäluokissa 56–75-vuotiaat on suhteellisesti eniten merkille uskollisia autonostajia. Automerkkiä vaihtavat puolestaan ovat iältään nuorempia, tyypillisesti lapsiperheitä, joilla on korkeakoulutus, korkeat tulot ja paljon velkaa.

Asiakassegmentoinnin näkökulmasta tarkasteltuna merkkiuskollisimpia olivat suurten perheautojen ja edustusautojen ostajat. Vähiten merkille lojaalia ostajakuntaa olivat puolestaan pienien perhe- ja premium-autojen metsästäjät. Maantieteellisessä vertailussa Uusimaa erottui selkeästi muusta Suomesta, sillä alueella huristelee suhteellisesti eniten automerkkiä vaihtaneita kuskeja.

Katso video: Bisnode Loyalty Awards 2014http://video.bisnode.fi/a05az0uy

Videolla Nordic Automotive Service Oy:n myyntijohtaja Kai Katavisto ja Bisnode Finland Oy:n analyytikko Ella Asikainen kertovat merkkiuskollisuusvertailusta, ja siitä kuinka Dacia keräsi merkkiuskollisimmat autonomistajat taakseen vuonna 2014.

Markkina- ja luottotietoyhtiö Bisnode kerää ja jalostaa tietoja ihmisistä, yrityksistä, ajoneuvoista, kiinteistöistä ja rakennuksista. Tietoja käytetään mm. asiakasrekisterien päivityksiin, markkinoinnin kohdentamiseen ja riskienhallintaan.

Lisätietoja:

Pär Österlund
Marketing Director
BISNODE
Puh: +358 9 7511 9100
Sähköposti: par.osterlund@bisnode.fi

Tulosta

Läs mer om våra tjänster på www.bisnode.com Bisnode