Menu
Lehdistötiedote 9.6.2014

Suomalaiset kiertävät liiketoimintakieltoja virolaisyhtiöiden kautta

Suomalaisten liiketoimintakielloilla ja maksuhäiriöillä on linkki virolaisiin yrityksiin. Tuhansilla suomalaisilla on yhteys Suomenlahden taakse virolaiseen yritykseen ja näistä henkilöistä lähes joka viidennellä on merkintä maksuhäiriöstä. Kymmenet liiketoimintakiellossa olevat suomalaiset tekevät bisnestä virolaisyhtiöiden kautta.

Markkina- ja luottotietoyhtiö Bisnoden tilastojen mukaan yhteensä yli 8 300 suomalaisella on yhteys virolaiseen yritykseen ja heistä lähes 20 prosentilla on maksuhäiriömerkintä.

– Tyypillisesti henkilöllä on yksi tai kaksi yhteyttä virolaiseen yritykseen. Tilastoissa yhdellä henkilöllä löytyy jopa yli 30 yhteyttä Viroon, kertoo toimitusjohtaja Juha Airaksinen Bisnodelta.

Eniten maksuhäiriömerkintöjä on henkilöillä, joilla on kaksi yhteyttä virolaiseen yritykseen.

– Yhteydet virolaisiin firmoihin linkittyvät maksuhäiriömerkintöihin ja tämän luulisi kiinnostavan myös näiden yritysten asiakkaita ja yhteistyökumppaneita.

Kymmenillä liiketoimintakiellossa olevilla virolaisyhteyksiä

Virolaisyhteydet kielivät maksuhäiriöiden lisäksi myös liiketoimintakielloista. Reilusta 8 300 suomalaisesta, joilla on yhteyksiä virolaisiin yrityksiin, yli 50 henkilöllä on voimassa oleva merkintä liiketoimintakiellosta henkilöluottotietorekisterissä.

– Onhan se huolestuttavaa, jos liiketoimintakiellossa olevat suomalaiset pyörittävät bisnestä virolaisten firmojen kautta, Airaksinen sanoo.

Henkilöluottotietorekisteristä löytyy noin 1900 suomalaista, joilla on merkintä liiketoimintakiellosta, ja heistä noin neljällä prosentilla on yhteys Suomenlahden toiselle puolelle.

Tiedot selviävät markkina- ja luottotietoyhtiö Bisnoden tilastoista.

Lisätietoja:

Pär Österlund
markkinointijohtaja
Bisnode Finland Oy
P. 0400 525 966
S-posti: par.osterlund@bisnode.com

Tulosta

Läs mer om våra tjänster på www.bisnode.com Bisnode