Menu
Tapahtuma

Mikä yhdistää vakuutusetsivää ja myynnin kasvattamista?

Järjestimme 14.2.2013 seminaarin Pörssisalissa aiheena ”Hallitse luottoriskit, kasvata liiketoimintaasi”. Aamutilaisuudessa saimme runsaan aamiaisen lisäksi nauttia taitavien puhujien esityksistä. Seminaarissa pääohjelmanumerona olivat Christian Rönnbackan sekä Miika Engströmin puheenvuorot.

Christian Rönnbacka toimii vakuutusetsivänä Aktia Vahinkovakuutus Oy:ssa, jossa hänen missionaan on totuuden etsiminen. Totuus ei aina kuitenkaan ole se helpoimmin löytyvä palanen vakuutusmaailman kiemuroissa.

Rönnbacka kertoi värikkäästi, kuinka luottamusta koetellaan, kun vakuutuksenottaja onkin kuollut henkilö tai vakuutusta tarvitaan yht`äkkiä yrityksessä, jonka toiminta on jo lakannut. Kaiken lisäksi vakuutuksen saa käyttönsä heti, kun henkilö on sopimuksen allekirjoittanut, vaikka vakuutuslasku kopsahtaakin postiluukusta useita kuukausia myöhässä. Kaikki tämä tapahtuu ilman varmuutta siitä, maksetaanko laskua koskaan.

Miika Engström, toimitusjohtaja Collector Finland Oy:stä, keskittyi puheenvuorossaan reseptiin, jolla myyntiä on mahdollista kasvattaa. Hänen ohjeensa on hyvin yksinkertainen – myy enemmän ja älä anna menestyksen hidastaa vauhtiasi. Miksi yritys ei sitten myy enemmän? Engströmin mukaan yritys tasapainoilee luottotappioiden ja lisämyynnin välillä. Asiakkaiden tunteminen on tärkeää.

Luottoriskit ja niiden hallinta yhdistävät niin vakuutusetsivän kuin lisämyyntiä yritykselleen kartoittavan ammattilaisen. Lääkkeeksi riskienhallintaan molemmat puhujat suosittelivat luottoriskien tunnistamista ja minimoimista Bisnoden tapaan. Unohtamatta myöskään valtaa, joka oikealla tiedolla on.

All your need is – information.

Tulosta

Läs mer om våra tjänster på www.bisnode.com Bisnode