Menu
Tiedote 14.5.2014: Maksuhäiriötilastojen ykkönen tehtaili yli tuhat maksuhäiriömerkintää

Yksityishenkilöillä jopa kymmenien miljoonien perittävät

Holtittomimmat velkojensa hoitajat löytyvät Suomessa työikäisten miesten joukosta. Seurauksena voi olla huikea määrä maksuhäiriömerkintöjä ja karhuttavia euroja. Maksamatta jätetään erityisesti ajoneuvoveroja, sakkoja ja rikoshyötyä. Suurin yksityishenkilöltä perittävä summa on lähes 120 miljoonaa euroa. Tiedot selvisivät markkina- ja luottotietoyhtiö Bisnoden maksuhäiriötilastoista.

Suomalaisten kontolla on yllättävän räikeitä maksuhäiriömerkintöjä. Markkina- ja luottotietoyhtiö Bisnoden tilastojen mukaan ahkerimmat maksuhäiriömerkintöjen keräilijät ovat onnistuneet kerryttämään saldoaan sekä valtavilla velkasummilla että uskomattomilla määrillä yksittäisiä merkintöjä.  

– Määrällisesti eniten merkintöjä on kerännyt henkilö, jonka kontolla on yhteensä yli 1100 maksuhäiriömerkintää. Tämä vaatii jo tietynlaista taitoa ja tahtoa, sillä luottoja tai osamaksusopimuksia ei luonnollisestikaan myönnetä henkilöille, joiden maksuhistoriassa on epäselvyyksiä, sanoo toimitusjohtaja Juha Airaksinen Bisnode Finland Oy:stä.

Kakkossijalle kiipineellä henkilöllä maksuhäiriömerkintöjä on yli 1000 kappaletta ja kolmas jää hieman alle tuhannen merkinnän. Koko kärkikolmikko on haalinut luottotietoihinsa lovia pääasiassa jättämällä ajoneuvoverot maksamatta.

– Maksuhäiriöennätysten top 10:ssä pyöritään viidensadan ja tuhannen merkinnän välillä. Ajoneuvoverojen lisäksi maksamatta on jätetty sakkoja ja tarkastusmaksuja.

Suurimmat summat liittyvät rikoksiin

Suurin yhteenlaskettu luottotietorekisteriin merkitty velka, jonka yksityishenkilö on kerännyt, on lähes 120 miljoonaa euroa. Listan kakkonen tulee perässä lähes 44,5 miljoonan euron saatavillaan. Listan kolmas on kerännyt lähes 44 miljoonaan euron velat.

– Suurimpien maksuhäiriösummien listalla puhutaan poikkeuksetta miljoonasummista. Listaykkösen velkasumma on omaa luokkaansa, mutta loputkin ovat haalineet itselleen kymmenien miljoonien maksuhäiriöt. Kuudella kymmenestä velka liittyy rikoksiin, neljällä kyse on ulosmittauksesta, Airaksinen sanoo.

Maksuhäiriömerkintöjä on tällä hetkellä 360 000 suomalaisella. Näyttää siltä, että luku tulee kuluvana vuonna kasvamaan entisestään.

Lisätietoja:
Pär Österlund
Markkinointijohtaja
Bisnode Finland Oy
p. 0400 525 966
www.bisnode.com

Tulosta

Läs mer om våra tjänster på www.bisnode.com Bisnode