Menu
Case: Credit Solutions

AS LHV Pank, Suomen sivuliike

AS LHV Pank aloitti toimintansa Suomessa keväällä 2010. Bisnoden tarjoamia palveluita LHV Pank on käyttänyt koko Suomessa toimimisensa ajan.

Kulutusluotolla toimintansa Suomessa aloittanut pankki seuraa tarkasti kansainvälistä taloustilannetta ja sen heijastumista suomalaisten rahantarpeeseen ja takaisinmaksukykyyn.

"Koimme alusta asti tärkeäksi asiakkaan antaman tiedon oikeellisuuden todentamisen", kertoo markkinointi- ja myyntipäällikkö Kati Niemelä. Rahamarkkinoiden uuden tulokkaan on tärkeää luoda heti vakuuttava maine. Se vähentää mm. maksukyvyttömien asiakkaiden luottokyselyjä.

Historia kertoo tulevaisuudesta

LHV pankki kartoittaa asiakkaidensa maksukykyä Soliditetin palvelujen avulla. ”Vertaamme asiakkaan maksukykyä luoton kuukausierän suuruuteen”, kertoo Niemelä. Myös maksuhäiriömerkinnät kertovat paljon asiakkaan käyttäytymisestä sekä siitä, millä todennäköisyydellä hän maksaa velvoitteensa. Ihminen on usein tapojensa orja ja vanhat merkinnät kertovat usein myös tavasta toimia jatkossa.

Sopivia ratkaisuita

”Alkukesästä 2011 ryhdyimme käyttämään Soliditetin integroitua järjestelmää”, kertoo Niemelä. Se helpottaa ja nopeuttaa toimintaamme. LHV-pankin virkailijat pääsevät tarkastamaan asiakastiedot sekä mahdolliset luottohäiriömerkinnät suoraan Soliditetin tietokannasta. Päivästä riippuen hakuja suoritetaan useista kymmenistä jopa useisiin satoihin.

”Yhteistyö Soliditetin kanssa on sujunut alusta asti mukavasti. Olemme tyytyväisiä rekistereistä saamiemme tietojen paikkansapitävyyteen ja saamamme palvelun monipuolisuuteen”, kertoo Niemelä. Luottorekisterien lisäksi LHV-pankki on saanut Soliditetin kautta käyttöönsä markkinointitoimenpiteissä tarvitsemaansa informaatiota. ”Olemme saaneet apua mm. ihanneasiakkaidemme profilointiin ja heidän tavoittamiseensa”, kertoo Niemelä. Teemme jatkuvasti parempaa tulosta. Se osoittaa, että ratkaisumme ovat olleet oikeita.

Tulosta

Läs mer om våra tjänster på www.bisnode.com Bisnode