Menu
Blogi: Sonja Lipponen

Yritykset tarvitsevat huligaaneja

Yritykset ovat erilaisia, samoin ihmiset. Sydämen paloa on monenlaista sekä sitä, mikä palon sytyttää.

Kuten aikaisemmassa blogitekstissäni kirjoitin - ihmiset toimivat eri lähtökohdista. Se pitäisi ottaa huomioon kaikessa toiminnassa, olipa kyse esim. nykyisten asiakkaiden sitouttamisesta, uuden asiakkaan hankkimisesta tai tuotekehityksestä. Kaunis ja lempeä olkoon se päivä, kun toiminta on kaikkialla oikeasti ihmislähtöistä.  

Markkinoinnin uutiset huutavat yhä enemmän sitä, että kaikki muuttuu: Ihmiset (kaupan kielelle suom. kuluttajat) käyttäytyvät eri tavalla kuin ennen ja vaativat enemmän. Yhteiskunta ja yrityselämä muuttuvat. Digitaalisuus vaikuttaa markkinointiin. Markkinoinnin lainalaisuudet eivät ole enää pysyviä.

Mutta hohoi – ihmiset ne maailmaa muuttavat. Ihmiset tekevät ja puhuvat - edistävät asioita, kehittävät yrityksiä ja vaikuttavat asioihin. Tai ovat muuttamatta. 

Yritykset tarvitsevat huligaaneja

 

Joskus yksi ihminen riittää 

Greenpeace on hyötynyt rohkeudesta. Arktisen alueen öljynporaus ja ilmastonmuutos on saanut laajaa huomiota ympäri maailmaa, kiitos Greenpeacen aktivismin Venäjällä. Rohkeutta ei puuttunut Sini Saarelalta. Hän lähti puolustamaan edustamiaan arvoja. Kuvittele – taustalla lauloi konekivääri varoituslaukaisuja. Uhkarohkeaa, ehkä jopa hullua. Mutta ei hänelle. 

Tekoja Saarelalla on takana useita, mutta vasta kiinnijääminen sai aikaan mediamylläkän. On Sini Saarelan ja muiden vangittujen aktivistien ansiota, että ihmiset puhuvat yhä enemmän öljynporauksen vaikutuksesta maapallomme toimintaan ja tulevaisuuteen. Minun mielestäni on käsittämättömän rohkeaa lähteä pelastamaan maailmaa vankeudenkin uhalla. 

Valitse tiesi.

Maailma on niin erilainen riippuen siitä, minkälaisessa yrityksessä toimii. Kun kyseessä on yrittäjän yksin pyörittämä yritys, kaikki on kiinni hänestä itsestään. Itseään tsempatessa voi katsoa peiliin ja läiskiä (itseään) poskille tai sivistyneemmin antaa palautetta. He ovat oman yrityksensä Sini Saareloita, jotka ovat valmiita ripustautumaan vaikka arktisiin aluksiin intohimonsa vuoksi. Kun tarkastellaan yrityksiä, joissa on useampi työntekijä, tilanne eroaa kuin etelänapa Toijalasta. Toimintaympäristö on erilainen ja muuttuvia palikoita on enemmän. Asioiden johtaminen on yhä suuremmassa merkityksessä.  

Hyvää johtamista tai markkinoinnin viisautta ei opeteta koulussa. Menestyksekkään yrityksen salaisuutta ei voi ostaa. Se opetellaan kantapään kautta työssä ja toiminnassa.

Asiakkaat vaikuttavat yrityksen menestymiseen. Viisaat ihmiset (työntekijät tai asiakkaat) näkevät niin suuria kokonaisuuksia kuin on tarpeen ja osaavat hankkia oikeat tiedot. Ja, jos ei heti onnistu, niin he uskaltavat korjata virheensä tai muuttaa suuntaa. Tarvittaessa he osaavat etsiä apua. Yritys on yhtä hyvä kuin siellä olevat ihmiset.  

Rohkeat ihmiset (työntekijät tai asiakkaat) tekevät muutoksia. He uskaltavat kokeilla ensimmäisenä asioita ja olla mukana muutoksessa. Rohkeat ihmiset uskaltavat astua esiin ja kertoa asioita. Hiljaa tai kovaan ääneen huutaen. Nykyään siihen on kaikki keinot, sillä maailma on lähellä.

Yritykset ja markkinointi tarvitsevat omia aktivistejaan, jotka ovat valmiita, jos nyt ei ripustautumaan, niin ainakin huutamaan yrityksen puolesta.

Minkä asian takia sinä itse olisit valmis kiipeämään öljynporauslautalle?

 


Sonja Lipponen Sonja Lipponen toimii Bisnodella avainasiakaspäällikkönä ja erityisesti asiakkuusmarkkinointi on lähellä Sonjan sydäntä.
Lue lisää »

Tulosta

Läs mer om våra tjänster på www.bisnode.com Bisnode