Menu
Blogi: Lauri Mähönen

Yhdellä pinssillä uskollisia asiakkaita

Eräässä autoalan seminaarissamme puhuja kertoi yrittäjyydestä ja yrittämisen arjesta. Siitä, kuinka yrittäjä käyttää aikansa, rahansa ja elämänsä yrityksen hyväksi sekä, kuinka yrittäjän tuloja ja varallisuutta paheksutaan.

Puhuja kertoi unelmiensa toteutumisesta, kuinka hänellä eräänä päivänä oli mahdollisuus hankkia haluamansa automerkki ja kuinka hän oli hankkinut samanmerkkisen takavetoisen auton useasti - aina uutena. Ainut asia, minkä hän yrittäjänä olisi halunnut, oli muistaminen – yksi kultainen pinssi pikkutakin pieleen muistoksi uskollisuudesta.

Nykyään markkinoidaan palveluja mitä erilaisimmilla kylkiäisillä. Itse sain ties monettako kertaa tarjouksen tilata julkaisu, jonka kylkiäisenä olisi toimitettu hieno kello. Miten se sitten eroaa pinssistä? Ei ainakaan merkittävästi taloudellisessa mielessä.

Hiljattain toteutimme tutkimuksen autonhaltijoille, jotka olivat hankkineet samanmerkkisen uuden auton yli viisi kertaa peräkkäin. Yllätys, yllätys! Siellä vapaan tekstin osuudessa oli kaino toive – olen pyytänyt jo kymmenen vuotta lisävarusteena lämmitintä rattiin.

Olisiko liikaa pyydetty kysyä uskollisilta asiakkailta tärkeimpiä toiveita, puhumattakaan niiden toteuttamisesta? Joillekin palkinto uskollisuudesta on pinssi, toisille lisävaruste tai jollekin jokin muu.

Samassa tutkimuksessa eräs asiakas toteaa: ”Yritys X on ottanut meidät perheenjäsenikseen, kiitos!” Voiko tämän parempaa kiitosta uskolliselta asiakkaalta saada, ja voiko sitä olla huomioimatta.

Kerran asiakas, aina asiakas?


Lauri Mähönen Lauri Mähönen on asiakkuudenhallinnan moniottelija. Hän on toiminut DirektMedian ja sen edeltäjien palveluksessa kuutisen vuotta vuotta vastaten palveluiden kehittämisestä ja nykyään myynnistä.
Lue lisää »

Tulosta

Läs mer om våra tjänster på www.bisnode.com Bisnode