Menu
Blogi: Johanna Suomela

Vesi nousee

On vappu 2001. Koko Suomi juhlii vappua kuohuviinipäissään. Hannu Hanhen tuurilla aurinko hellii, onnettomampien tähtien alla tuulee, sataa tai vihmoo räntää.

Olen kaukana Kaivopuistosta, ronskin merenkäynnin säälimättömästi keikuttaman kantosiipialuksen tuomana Jerseyn saarella. Kävelen merenpohjaan valettua betonipolkua, määränpäänä 1874 rakennettu Corbièren majakka. Kallioinen merenpohja on paljas ja kuiva, rakkolevät viruvat orpoina kivien koloissa. Portinpielessa hiljennyn lukemaan. Kiveen hakattu tarina kertoo majakanvartijan hukkuneen toukokuussa 1946 yrittäessään pelastaa kaltaistani laskuvesituristia. Ei kuluisi kauaa, kun vesi alkaisi taas nousta. Majakanvartijaa ei enää ole, joten joudun pitämään varani, että ehdin mantereelle ajoissa.

Jalat turvallisesti mantereen kamaralla ymmärrän, että tulen muistamaan tämän vapun aina. Sireeni soi ja varoittaa tulevasta nousuvedestä. Jään paikalleni seisomaan tuttavallisen lokin viereen ja annan ajan kulua. Aika ei kulu vaan tuntuu pysähtyvän. Seison tyynenä kalliorannalla ja katson kuinka vesi nousee. Hämmästyttävän nopeasti ja vääjäämättä meri nielaisee kylmään syleilyynsä polun, jolla hetki sitten kävelin.

Vaikka majankanvartijaa ei enää ollut, piti varoitussireeni huolen siitä, että kukaan ei epähuomiossa jäänyt nousuveden huuhtomaksi. Tässä stoorissa ei ole aasinsiltaa, vaan merenpohjaan valettu polku.

Talousmerellä myrskyää taas ja vesi nousee. Kiitetyintä ydinosaamistamme on valvoa majankanvartijana asiakkaidemme asiakkaita. Tarjoamme valvontapalveluillamme mielenrauhaa auttamalla tunnistamaan liiketoimintaympäristön riskit ennakolta, ja käynnistämällä sireenin, silloin kun on varoituksen aika. Vaarallisissakin paikoissa voi vaeltaa – kunhan tunnistaa ottamansa riskin ja tietää milloin on aika hakeutua vesirajan yläpuolelle – tai antaa tarkoituksella jalkojensa kastua. Mutta se onkin kokonaan toinen tarina.

Puuduttavan pitkän talven jälkeen pukeudumme kevääseen ja keskitymme ansaitun vapun vastaanottoon. Hauskaa vappua niin Kaivopuistoon, Corbièren majakkapolulle ja kaikkialle sillä välillä!

Tervetuloa kesä!

Conewood Lodge


Johanna Suomela Johanna Suomela toimii Bisnode Finlandissa avainasiakaspäällikkönä. Hän tuli Dun & Bradstreet Finlandiin suoraan Italiasta vuonna 2004 myytyään sitä ennen toimistotekniikkaa ja telekommunikaation yritysratkaisuja.
Lue lisää »

Tulosta

Läs mer om våra tjänster på www.bisnode.com Bisnode