Menu
Blogi: Sonja Lipponen

Uskottomuuteni tarjoaisi mehevän oppitunnin autokauppiaille

Minulla on kova autokuume. Allani on vuoden 03 Ford, oma punainen salamani, jonka helmat alkavat jo iloisesti vaihtaa väriä ruosteenpunaiseen. Meillä on ollut hyvä suhde, mutta nyt huomaan, että parhaat yhteiset vuotemme ovat ohi.

Taustastani kerrottakoon, että ensimmäinen ihan oma autoni oli uusi keltainen riemurasia Citroen Saxo, toinen oli jo perheelle sopiva uusi farmari golf ja kolmas käytetty Audi – farmarimallia sekin. Sinne mahtui hyvin lastenvaunut ja systeemit. Neljäs auto oli Hyundai ja sitten hankimme lisäksi tämän punaisen paholaisen.

Olen siis kerrassaan uskoton automarkkinoilla. Mikään auto, autokauppias tai merkki ei ole jättänyt lähtemätöntä vaikutusta ja nyt olen jälleen siinä pisteessä, että minun pitäisi hankkia itselleni uusi kulkupeli.

Tilanteeni takia olen erityisen tarkasti ja innolla seurannut autokauppiaiden markkinointia. Olen monesti miettinyt, kuka markkinoi minulle? Kuka heistä oikeasti tietää, mitä minä haluan ja mikä vaikuttaa ostopäätökseeni? Arvostan pieniä päästöjä, pientä kulutusta, mutta en voi kieltää, ettei ulkonäölläkin olisi vaikutusta. Sen lisäksi arvostan hyvää palvelua. Muistan Golfin oston jälkeen myyjän soittaneen minulle kerran – tiedättehän näitä huoltosoittoja. Toista kertaa ei huolta minusta ollut.

Lisäksi arvostan oikeaan aikaan tulevaa markkinointia. Kun taas väärään aikaan ja tuplana tulevat markkinointipostit saavat minun karvani pystyyn. Johtunee työstäni kun tiedän, miten järkevämpi markkinointi olisi mahdollista.

Mutta nyt ei tule hyvää eikä huonoa markkinointia. Kukaan ei lähesty minua, vaikka olen todella autonosto ikkunassa.

Yksi pyyntö – markkinoikaa minulle, uskottomalle ryökäleelle, joka ei vielä ole tehnyt päätöstä. Ostaako uuden vai käytetyn, punaisen vai mustan, ison vai pienen… Ja markkinoikaa minulle, älkää autolleni – se ei tietääkseni ole ostanut vielä yhtään autoa.

Sitä odotellessa jään listaamaan hyviä puolia: Ford on ollut kestävin, Hyundai on neliveto ja Audilla oli ihana ajaa…


Sonja Lipponen Sonja Lipponen on 33-vuotias, ruuhkavuosiaan elävä, kuluttajamarkkinoinnista innostunut bisnodelainen.
Lue lisää täältä »

Tulosta

Läs mer om våra tjänster på www.bisnode.com Bisnode