Menu
Blogi: Johanna Suomela

Unohda riskit – rakastu ruotsalaiseen!

Aivan ensimmäiseksi haluan kiittää pääjohtajaamme Ruotsissa ja toimitusjohtajaamme Kumpulantien kulmahuoneessa. Kiitos, että olemme tähän asti maksaneet veromme Suomeen.

Osa maassamme toimivista yrityksistä on päättänyt toisin. Moni on juoksuttanut porsaan palmun alle eli verosuunnitellut itselleen holdingyhtiökuvion eteläisemmille leveyspiireille. Laitontahan verojalanjäljen minimointi ei ole, mutta kestävyysvajeen yhä kasvaessa tuntuu etuoikeudelta työskennellä yrityksessä, joka on toiminut toisin.

Muistattehan käyttäytymistieteilijä Maslow´n motivaatioteorian yksilön tarpeista: kolmion, jonka kivijalan muodostavat psykofysiologiset tarpeet ja pyramidin huipulla ovat eettiset tavoitteet. Vasta, kun pöydässä on soppaa ja kylpyhuoneessa saippuaa, voi edetä kohti jalompia tavoitteita. Maslow´n tarvehierarkiaa sovelletaan myös työelämässä ”Työhyvinvoinnin portaat”-mallissa (Otala & Ahonen 2005), jolloin alatasojen tarpeiden täyttäminen auttaa työhyvinvoinnin saavuttamisessa.

Alimman tason muodostavat terveys, fyysinen kunto ja jaksaminen. Kakkosportaalta löytyvät työpaikan henkinen ja fyysinen turvallisuus. Kolmosportaan muodostaa työyhteisön yhteisöllisyys. Neljänneltä portaalta löytyvät arvostuksen tarpeet kuten oma osaaminen ja ammattitaidon sekä työn arvostus.

Viidennen portaan täyttävät itsensä toteuttamisen tarpeet: oman työn ja osaamisen jatkuva kehittäminen. Ylimmällä portaalla on henkinen hyvinvointi, eli omat arvot ja ihanteet. Monen suomalaisen työnantajaansa sitoutuneen työntekijän ylimmältä portaalta löytynee arvopuolelta myös – talousmedian tutkivan journalismin nostaman savun hälvettyä – yhteiskuntavastuu.

Ymmärrämme, että paremminvointivaltio toimii mikäli eettinen selkäranka kestää, mutta rapautuu, jos pummilla matkustavia on enemmän kuin kuukausikorttilaisia. Tähän on lisättävä huomautus, joka on tuttu pankkien rahastomainosten pienellä präntätyistä ehdoista: historialliset tapahtumat eivät ole tae tulevasta kehityksestä. Vain suuret johtajamme – jos hekään vielä – voivat tietää onko näin myös jatkossa. Voi vain toivoa, että toimimme vastuullisesti myös tulevaisuudessa.

Olemme pieni ja joustava ruotsalaisomisteinen informaatioalan yritys, työllistämme 117 suomalaista. Istumme valtavan tietomäärän päällä. Palvelemme yrityksiä tarjoamalla vastauksia yrityksiä ja kuluttajia koskeviin kysymyksiin. Autamme tekemään parempia päätöksiä.

Olemme altavastaaja, mutta valmiina astumaan suurempiin saappaisiin. Avaa mielesi ja optimoi luottoriskit opettelemalla uusi tapa toimia. Haasta ja kokeile, anna meidän näyttää mistä tietokantamme on tehty.

Rakastu ruotsalaiseen.


Johanna Suomela Johanna Suomela toimii Bisnode Finlandissa avainasiakaspäällikkönä. Hän tuli Dun & Bradstreet Finlandiin suoraan Italiasta vuonna 2004 myytyään sitä ennen toimistotekniikkaa ja telekommunikaation yritysratkaisuja.
Lue lisää »

Tulosta

Läs mer om våra tjänster på www.bisnode.com Bisnode