Menu
Blogi: Anttoni Wikström

Toisenlaisia työtehtäviä

”Isät, jotka ovat lapsensa kanssa kotona yli kaksi kuukautta, ovat vallankumouksen etujoukko”, totesi Anu Silfverberg Hesarin kirjoituksessaan taannoin. Tätä vallankumousta voin juuri rintamalta palanneena ruotia tässä hieman.

Kaksikuinen vaipanvaihtojen, rattaiden työnnön, leikkipuistossa seisoskelun ja muutenkin mukava sekä kokonaisvaltainen tyttären kanssa hengailu päätyy nyt. Paluu töihin on tosiasia.

Hoitovapaan kokeneet faijat varmaan naureskelevat tälle lyhyelle bootcampilleni, mutta kovin opettavainen ja mainio jakso oli.

Pohdimme asiaa alun perin vaimoni kanssa viime syksynä 2012, kun äitiyteen liittyvät vapaat olivat loppusuoralla. Vielä, kun verottaja palautti huonolla korolla lainaamiani käteisvaroja, muuttui homma yhtäkkisesti …mielenkiintoiseksi haasteeksi, johon heittäydyin projektihallintatyyppisin odotuksin.

Jokainen varmaan löytää oman tapansa kotona olemiseen, ja tässä ei nyt kannattane mennä yksityiskohtiin sen kummemmin. Sanotaan nyt vaikka tässä yleisesti, että työelämän projektinhallinta ei ehkä sitten kuitenkaan ole juurikaan tekemisissä kotona tapahtuvan projektihallinnan kanssa.

Noh, vaikka perusprojektointisuunnitelmat kenties menivätkin hieman uusiksi, ei kotona vietetty aika kuitenkaan ihan hukkaan mennyt työnantajan ja virkatyön kannalta.

Aika monessa taidossa sai huomattavan hyvää opetusta:

Tilanteiden ennakoiminen – kauppaan ennen kuin lapsi nukahtaa vaunuihin tai helvetti pääsee valloilleen tai muista lounas ennen päikkäreitä, puheäänen sujuvuuden kehittyminen – saman kirjallisuuden lukeminen ääneen 1-60 kertaa saman päivän aikana, moniosaaminen – vaatteet ja kengät sekä itselle että lapselle yhtaikaisesti sekä yleinen priorisointi: otatko parsinneulat tai muut vaarallisluontoiset asiat kädestä pois vahinkojen estämiseksi vai sammutatko samaan aikaan yli kiehuvan keittolevyn – ovat tällä hetkellä melko timanttiseksi hiotut.

Seuraavasssa vielä muutamia keskeisiä eroja virkatyöhöni:

Työpäivät alkavat kirotun aikaisin. Ja töihintuloajoista ei keskustella. Tasalyömällä ollaan ilman liukumia.

Kotitöissä pomo saattaa olla pilaantuneen tuoksuinen aika ajoin. Ja äkkipikainen. Myös melko äkilliset mielenliikkeet luodun strategian suhteen saattavat olla yleisiä.

Hyviäkin puolia oli monia ja ihan kaikkein parasta antia oli varmaankin se, kun alle metrinen asiakas oppi viimeinkin sanomaan hoitovapaan aikana: ”Iti”.


Anttoni Wikström Anttoni Wikström toimii Bisnodella asiakkuuspäällikkönä markkinointi- luottotieto- ja kohderyhmäinstrumenttien parissa.
Lue lisää »

Tulosta

Läs mer om våra tjänster på www.bisnode.com Bisnode