Menu
Blogi: Lauri Sipilä

Strategiasta tuloksen tekoon

Jos yrityksen strategia on pölyyntyvä asiakirja tarkasti varjellussa paikassa muiden ulottumattomissa kuin johdon, se ei ole strategia.

Jos strategia on vaikeaselkoinen kokoelma sivistyssanoja, joita on vaikea ymmärtää, mutta helppo selittää miten päin vain, se ei ole strategia.

Jos strategiasta ei henkilökunta ole kuullut mitään, se ei ole strategia.

Oikea strategia kertoo, mihin yritys on menossa ja millä keinoin. Se kertoo valinnoista. Se kertoo, mitä EI aiota tehdä. Mitä ollaan, mitä ei olla. Yksinkertaisesti. Selkeäkielisesti. Innostavasti.

Lainaan Jack Welchiä (joka muuten tulee syyskuussa Jyväskylään Nordic Business Summitiin): ”For me strategy means picking up a general direction and executing like hell. That’s what all winning teams do.” Welchillä on krediittiä kertoa noin, tuolla legendaarisella General Electricin pääjohtajalla, jota koko maailma kuunteli/kuuntelee edelleenkin. Minuun vetoaa hänen mainitsemansa general direction eli suurin piirtein oikea suunta ja sitten executing like hell eli toimeenpano sellaisella vimmalla, että oksat pois!

Oikea strategia on kuin johtajan sormi, joka osoittaa, että tuonne! Ja se on esitetty tavalla, joka saa joukot ryntäämään sormen osoittamaan suuntaan sellaisella innolla, että todellista tulosta alkaa syntyä.

Eikös sellainen kuulosta vähän paremmalta tuloksen tekemiseltä kuin puisevat powerpointit exeleillä höystettyinä?

Tulosta

Läs mer om våra tjänster på www.bisnode.com Bisnode