Menu
Blogi: Maarit Pirinen

Miten asiakasvalintaa kannattaa tehdä datan avulla Facebookin aikakaudella?

Datasta on tullut nykypäivänä enemmän kiinnostavaa kuin muutamia vuosia sitten. Data mielletiin lähinnä ERP projektiin liittyväksi välttämättömäksi pahaksi, joka kaadettiin jonkun niskaan.

Markkinoinnissa mainostamiseen aiemmin käytettyjä kanavia olivat oikeastaan printtimainonta, suoramainonta, tv, radio sekä sähköiset kanavat kuten sähköposti ja bannerinäkyvyys. Nykypäivänä kanavia onkin sitten aika kirjo digitaalisella puolella.

Yksi markkinoinnin merkittävimmistä muutoksista on sisällöntuotanto, jota käytännössä kaikki tekevät. Omaa sisältöä digitaalisiin kanaviin luodaan valtavasti usein koko organisaation voimin eikä sitä enää tee vain koulutettu copy.

Miten sitten löydän ne haluamani asiakkaat, jotka nykyään liikkuvat eri kanavissa? Entä miten voin sisällöilläni tavoittaa oikeat ihmiset, jotka voisivat olla niistä kiinnostuneita ja joille sisällöistä olisi hyötyä? Vastaus ei ole yksinkertainen, koska kanavia on tusina tarjolla ja harvalla on miljoonien budjettia haulikolla ammuntaan.

Yksinkertaisesti tärkein asia on tehdä asiakasvalintaa:

- minkä näköinen on hyvän asiakkaan profiili?
- kohdistanko markkinointitoimenpiteeni oikeaan asiakkaaseen?

Oikean tyyppisen asiakkaan tunnistaminen ja rohkeus tähdätä tähän ryhmään on ensi askel targetoidumpaan tekemiseen. Datan avulla on mahdollista tunnistaa demografisten tekijöiden lisäksi pehmeämpiä arvoja ja asenteita sekä liuta muita määreitä. Data kertoo faktan ja luo pohjan sille, ketä tavoitellaan ja missä kanavassa he liikkuvat.


Maarit Pirinen

Maarit Pirinen vastaa Bisnode Marketing Oy:ssä nimetyistä asiakkuuksista. 
Lue lisää Maaritista täältä »

Analysoi asiakkaita itse Bisnode-ihmiset -palvelun avulla. Lue lisää »

Tulosta

Läs mer om våra tjänster på www.bisnode.com Bisnode