Menu

Miten yritys voisi hyödyntää paremmin oman organisaation sisällä olevaa asiakasdataa? Olemassa oleva asiakasdata kertoo yleensä siitä, mitä asiakkaat ovat tehneet aiemmin. Sen avulla kyllä voidaan ennustaa tulevaa, mutta ennustamiseen liittyy kaksi ongelmaa. Koska kyse on ainoastaan omista asiakkaista, ei tiedetä miten asiakkaat eroavat muista. Ei tiedetä minkälaisia asiakkaat oikeasti ovat. Toiseksi, kun kyse on ns. transaktiodatasta ei tiedetä miksi asiakas on käyttäytynyt niin tai kuka muu tulee käyttäytymään samalla tavalla.

Liittämällä omaan transaktiodataan taustadataa ja -muuttujia löydetään selittäviä tekijöitä, mitkä tekevät omasta asiakasdatasta käyttökelpoisempaa ja helpommin hyödynnettävää. Pystytään paremmin ennustamaan muiden asiakkaiden käyttäytymistä ja sitä kautta saavuttamaan parempia tuloksia.


Pär Österlund

Pär Österlund vastaa Bisnodella tuotteista ja palveluista. Päivät kuluvat siis analytiikan, tuotekehityksen, IT:n ja asiakaspalvelun parissa.
Lue lisää Päristä täältä »

Analysoimalla nykyisiä asiakkaitasi pystymme profiloimaan liiketoimintasi kannalta parhaat asiakassegmentit. Lue lisää analyyseistä ja ennusteista »

Tulosta

Läs mer om våra tjänster på www.bisnode.com Bisnode