Menu
Blogi: Johanna Suomela

Me, Myself, I and My Dog

Juuri nyt ulkona liikkuessa tuntuu vaikealta uskoa, että kaupungissani Kauniaisissa asuu maan koulutetuin väestö. Uskottava on, sillä myös Tilastokeskuksen tarkkaan 250 x 250 metrin ruututietokantaan perustuva kuluttajaluokituksemme vahvistaa ja tarkentaa koulutustilaston lahjomattomasti, korttelitasolle porautuen. 

Bric-kuluttajaluokituksen mukaan asun tilastollisesti omistamassani pientalossa pääkaupunkiseudulla, korttelissa, jossa asuu ostovoimaltaan ylimmän luokan korkeakoulutettuja lapsiperheitä, joiden maksuhäiriöriski on pieni. Kuulostaa kerrassaan mainiolta, mutta onko tähän koira haudattuna? Ottamatta kantaa kaupunkini asuntojen ja tonttien hintoihin, alhaiseen kunnallisveroprosenttiin tai vaanivaan kuntauudistukseen, on todettava, että väestö lienee koulutetuin, mutta sivistyneisyydessä on vielä toivomisen varaa. Monivuotisiin havaintoihini perustuen väitän, että siinä on koiran – monissa perheissä jopa useamman – mentävä aukko.

Me, myself, I and My dog

Viimeksi tänä aamuna verenpaineeni pompsahti, kun yritin luotsata omat koirani kenkiäni ja tassujamme sotkematta läheiseen metsään. Vedin voimasanojen maustaman vesiperän. Jokakeväinen mielipidepalstojen kestoaihe, ympäristöstään piittaamattomat ja lähimmäisistään välittämättömät koiranomistajat jumittavat herneet tukevasti sieraimiini. Kuinka vaikeaa se voikaan olla – pieni huomaavaisuus, joka tekee ympäristömme viihtyisämmäksi? Ihan meidän kaikkien.

Kritiikkiä ei saa esittää ehdottamatta ongelmaan ratkaisua, mutta mikä onkaan tämän helpompaa: Jokainen korjatkoon oman ”personal trainerinsa” ja ulkoilukonsulttinsa jäljet, kuten järjestyslain neljännessätoista pykälässä koirakurista säädetään. Jotta energia ei menisi tyhjän räksyttämiseen tartuin itse toimeen. Tarkemmin määriteltynä pitkävartiseen pistolapioon. Kävelin läpi koko neljän kilometrin rutiinilenkkimme ja siivosin myös metsäpolun. Tehkää perässä!

Siivousretkelläni ”housut kintuissa” kiinni jääneltä, päiväkodin oven eteen espanjanvesikoiraa kakattaneelta nuorelta mieheltä on vastaavaa turha toivoa. Kunpa muistaisi ensi kerralla ottaa edes oman pussin mukaansa.

Huomaavaisuus on pieniä ruohonjuuritason tekoja. Ihan joka päivä.


Johanna Suomela Johanna Suomela toimii Bisnode Finlandissa avainasiakaspäällikkönä. Hän tuli Dun & Bradstreet Finlandiin suoraan Italiasta vuonna 2004 myytyään sitä ennen toimistotekniikkaa ja telekommunikaation yritysratkaisuja.
Lue lisää »

Tulosta

Läs mer om våra tjänster på www.bisnode.com Bisnode