Menu
Blogi: Johanna Suomela

Lukeminen kannattaa aina

Aivan ensimmäiseksi pyydän anteeksi. Jotkut blogimme lukijoista pahoittivat mielensä edellisen kirjoitukseni luettuaan. Pohdintani yrityksen eettisen vastuunkannon ja työhyvinvoinnin potentiaalisesta korrelaatiosta, on edelleen luettavissa täällä, eikä sitä ole hienovaraisesta toivomuksesta huolimatta poistettu. Tämäkin kirjoitukseni saattaa sisältää mielipahaa edistäviä elementtejä. Jatkamalla lukemista hyväksyt seuraukset.

Kesälomalla kuuluu rötköttää riippumatossa koivun katveessa ja uppoutua dekkariin. Minunkin piti, mutta dekkari unohtui reilun sadan kilometrin ja ruuhkaisen lossiväylän tuolle puolen. Tartuin siis vallan toisenlaiseen opukseen. Istuutuessani Raaseporissa laiturinnokkaan, ajattelin, että kaipa tätäkin luen ennen kuin työntelen tikkuja kynsieni alle. - Vaikka kyseessä olikin ammattikirjallisuus ja kustantajana SanomaPro.

Lukeminen

Kirja imaisi mukaansa niin, että hotkaisin sen. Olo tuli kylläiseksi ja lämpimäksi, eikä jälkiruokaa tehnyt edes mieli.

Suljettuani viimeisen sivun en voinut muuta kuin ajatella: ”Wow! Näihän tämä jo osin on, ja näin se on oleva.” 

Seuraavaksi ajattelin, että tässä on kirja, joka johtoryhmämme on ehdottomasti luettava. (Olettehan lukeneet, olettehan?) Jokaisen työntekijämmekin pitäisi. Mutta kilpailijoidemme ei välttämättä tarvitsisi.

Suuresti kunnioittamallani lukioni äidinkielen lehtorilla oli tapana sanoa että, jos suomalaisella on hyllyssään vain yksi kirja, sen on oltava Seitsemän veljestä. Tästä kirjasta voisi sanoa, että jos yrityksellä on toimisto ja siellä vain yksi kirja, olkoon se tämä. Kirja on arkijärkisen selviytymisopas digitaaliseen ympäristöön. Se kertoo, miten yrityksen täytyy muuttua, jos se aikoo menestyä ”diginatiivien hallitsemassa maailmassa”.

Helsingin Sanomat heräsi kirjoituksessaan verkkokaupan kasvuun kivijalkakauppojen kustannuksella. Siitäkin kesälomalukemiseni kertoi -  jo paljon aikaisemmin. 

Suitsuttamani kirja on Petteri Kankkusen ja Pär Österlundin ”Tykkäämistalous”. Kirja, josta filosofi Esa Saarinen sanoi näin: ”Sytyttävää säkenöintiä ja analyyttisiä oivalluksia tulevaisuushyökkäävästi: inspiroiva hätkähdyttävyysopus."

Liiketaloustieteen professori Alf Rehn sanoi: ”Jos jokainen suomalainen yritysjohtaja sisäistäisi kirjan sanoman, tulevaisuutemme olisi heti paljon valoisampi. Minä tykkään!”. 

Kun Markkinointiviestinnän Toimistojen Liitto MTL palkitsi alaa kehittäneitä kirjoja toukokuussa, meni Kultasulka tälle kirjalle. Eikä syyttä. Minäkin tykkään. Tykkään niin paljon, että aion lukea kirjan vielä uudelleen. Tykkään niinkin paljon, että suosittelen kirjaa kaikille. Silläkin uhalla, että sinäkin - rakas kilpailija -  luet sen.

Ja juu ei. En saa tästä kirja-arvostelustani provikkaa, mutta se on mainittava, että toinen kirjan kirjoittajista on meillä töissä. 

 


Johanna Suomela Johanna Suomela toimii Bisnode Finlandissa avainasiakaspäällikkönä. Hän tuli Dun & Bradstreet Finlandiin suoraan Italiasta vuonna 2004 myytyään sitä ennen toimistotekniikkaa ja telekommunikaation yritysratkaisuja.
Lue lisää »

Tulosta

Läs mer om våra tjänster på www.bisnode.com Bisnode