Menu
Blogi: Maarit Pirinen

Loistoristeilijä: tuotteistusta ja asiakaspalvelua loppuun asti

Pääsin ensi kertaa kokemaan, millaista on lomailla maailman isoimmalla risteilyaluksella, joka oli vieläpä Suomessa valmistettu. Kolmasti maailman kiertäneenä olin ehkä hieman skeptinen ”kökkimään” viikon laivalla, mutta toisin kävi.

Netissä matkavarausta vasta tehdessä tulevaa lomailijaa oli mietitty loppuun asti. - Hyttiluokkaa valitessa pystyit tietyllä summalla nostamaan jo aiemmin valitsemasi hytin paremmalle tasolle ja tietenkin hyvin photoshopattujen tilavien hyttikuvien kera. - Ruokailun pystyi suunnittelemaan omalle aikataululle sopivaksi valitsemalla sen kymmenistä vaihtoehdoista – lisäsummalla saisi tietysti hieman parempaa. - Retket satamakohteisiin oli mahdollisuus suunnittella ja varata jo ennen matkaa. Myös ikärajat retkille oli hyvin kerrottu eli mönkkäriajelua 2-vuotiaan kanssa et pystyisi varaamaan. Hauskaa oli myös painoraja eli esim. yli 150 -kiloiselle ko. aktiviteetti ei tulisi onnistumaan.

Loistoristeilijä: tuotteistusta ja asiakaspalvelua

Kyllä, laivan matkustajista suurin osa oli amerikkalaisia.

Matkan varattua pääsit myös seuraamaan, mitä kaikkea laivalla pystyisi tekemään ja nämä tiedot tulivat pikku hiljaa, joten kiinnostus tulevaan matkaan oli koko ajan mielessä.

Itse laiva oli toki jo itsessään kokemus, mutta älykkyys siitä, miten konsepti oli rakennettu oli jotain aivan huippua. Kaikki maksaminen toimi ”seapassin” kautta eli käytänössä rahaa ei tarvittu, kun vasta laivasta poistuessa, jolloin omalta luottokortilta veloitettiin laivalla käytetty summa. Yhteenveto toimitettiin paperilla edellisenä yönä eli aamulla oli loppulasku kuittina hytissä. Luottokortilla maksaminen toki kertoo paljon Amerikasta. Siellä luottokortti on elinehto, muuten ihminen ei ole olemassa.

Laivassa oli oma tulostusyksikkö, sillä joka ilta saimme neljäsivuisen lehtisen seuraavan päivän ohjelmasta laivalla sekä maissa, ja tietoa tulevan päivän säästä.

Matkan lopussa täytettiin kysely, jossa jokaista henkilöä, joka oli sinua palvellut, arvotettiin palvelun laadulla, ystävällisyydellä ja nopeudella. Sain elävästi nähdä myös yhden varoituksen. Työntekijä oli vahingossa veloittanut asiakkaalta 5 dollaria liikaa eli virheisiin ei kenelläkään ollut varaa.

Mielestäni oli hienoa nähdä ja kokea, miten hyvin suunniteltu ja parhaaseen asiakaskokemukseen tähtäävää laivavarustamo pysyi palvelulupauksessaan sekä ylitti odotukset täysin. Bonuksena oli 300 dollarin säästö seuraavasta matkasta, jos matkan varaisi kolmen kuukauden kuluessa. Nice!

Esimerkkini kertoo Amerikasta, jossa palveluun satsataan ja siihen on totuttu. Kaikki on mietitty etukäteen ja aina on vaihtoehtona ottaa hieman parempaa, jos siitä on valmis maksamaan.

Myönnän, ehkä jo hieman fanitan heidän tapaansa palvella asiakasta.


Maarit Pirinen Maarit Pirinen vastaa Bisnode Marketing Oy:ssä nimetyistä asiakkuuksista.
Lue lisää täältä »

Tulosta

Läs mer om våra tjänster på www.bisnode.com Bisnode