Menu
Blogi: Pekka Raitala

Käyttäytyminen luo käyttäytymistä

Muistui mieleeni tuo vanha hyvä käyttäytymisohje – käyttäydy toisia kohtaan niin kuin haluaisit sinua kohtaan käyttäydyttävän. Ohje voi olla vaikka käyttäytyminen luo käyttäytymistä tai niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan.

Eräänä aamuna kuuntelin jälleen kerran Suomipopin Aamulypsyä. Juontajat kertoivat tarinan, joka on totta tai sitten ei, mutta tähän otsikkoon se tuntuu tosi hyvin sopivan.

Vanhainkodissa asuva mummo oli voittanut Aamulypsyn kilpailussa itselleen radion. Hän kirjoitti kiitoskirjeen ohjelmaan. ”Asun samassa huoneessa vähän yli 90-vuotiaan mummon kanssa. Hänellä on radio, jota hän kuuntelee oman halunsa mukaan. Kun hän nukkuu, olen joskus kysynyt häneltä, että saisinko minä nukkuessasi kuunnella radiotasi. Ei, on ollut aina vastauksena”, kertoo mummo.

Eräänä yönä kuului outoa kolinaa. Mummon huonetoverin radio oli pudonnut ja mennyt rikki. ”Onneksi minulla oli nyt tämä voittamani radio. Huonetoverini oli jo jonkin aikaa kiemurrellut tuskissaan ja eräänä päivänä hän kysyi minulta, että saanko kuunnella radiotasi. Arvatkaa tuntuiko minusta hyvältä, kun sain vastata hänelle: HAISTA HOME!”, jatkaa tarinan mummo.

Millaisen vastauksen sinä tässä tilanteessa saisin, MIETI SITÄ!


Pekka Raitala Pekka Raitala on tullut Bisnoden palvelukseen vuonna 2010, vastaten silloin Yriystele Oy:n liiketoiminnasta ja ennenkaikkea Yritystelen ”sulauttamisesta” Bisnode kokonaisuuteen.
Lue lisää »

Tulosta

Läs mer om våra tjänster på www.bisnode.com Bisnode