Menu
Blogi: Pär Österlund

Kauppatase kartalla

Oletko koskaan miettinyt, minkä maiden kanssa suomalaisyritykset tekevät bisnestä? Minä mietin ja päädyin ihmettelemään Tullin tilastoja. Jotta kansantaloudellisesti tärkeä asia ei jäisi pelkästään omaksi Excelin pyörittelyksi, päätin jakaa tiedot.

Alla näkyvät Tullin viimevuotisten tilastojen mukaiset viennit ja tuonnit kartalla.

Kauppatase kartalla-1

Tarkkaavainen lukija huomaa, että Euroopan lisäksi isoja palloja näkyy vain Venäjällä. Eikä isoja palloja ole kovinkaan montaa. Siispä päätin katsoa miltä tilanne näyttää, jos vuosittaisen viennin ja tuonnin yhteenlasketun alarajan asettaa noin miljardiin miljoonaan euroon. Kartta muuttuu olennaisesti, kuten näet alla.

Kauppatase kartalla-2

Voidaan siis vetää johtopäätös, että suomalaisyritykset tekevät merkittävää kansainvälistä kauppaa vain muutamien maiden kanssa. Yli miljardin miljoonan arvosta kauppaa tehdään Euroopan ulkopuolella vain USA:n, Kanadan, Venäjän ja Japanin kanssa. Tämän pitäisi olla päättäjille ilonaihe, sillä viennillämme on vielä valtavasti kasvupotentiaalia jäljellä.


Pär Österlund Pär Österlund vastaa Bisnodella digitaalisten markkinointipalveluiden kehittämisestä. Hän aloitti Bisnodella vuoden 2013 alussa, kun yhtiö osti Esendra Oy:n liiketoiminnan. Lue lisää

Tulosta

Läs mer om våra tjänster på www.bisnode.com Bisnode