Menu
Tapahtuma

seminaari asiakasanalyyseistä

Järjestimme seminaarin asiakasanalyyseistä 2.4.2014 Pörssitalolla. Julkistimme samalla uutuuskirjamme "Rypälepommista tarkkuuskivääriin – parempaa markkinointia asiakasanalyysin avulla".

Aamusseminaarissa runsaan aamiaisen lisäksi kuulimme kolme asiantuntijapuheenvuoroa päivän aiheesta. Vierailevina esiintyjinä olivat analyytikko Jan-Otto Malmberg - Bisnode Marketing Oy,  Direct Sales Manager Marie Bratani-Olsson - Bonnierförlagen ja Director, Planning & Analytics Ari Rantanen - Sanoma.

Alla yhteenveto puhujien puheenvuoroista.


Jan-Otto Malmberg
, analyytikko, Bisnode Marketing Oy

Jan-Otto Malmberg puhui tiedon tasoista ja valotti mm. yksilön ja talouden eroja tietojen kannalta. Oli tieto mitä vain, sen keräämiseen ja analysoimiseen pitäisi olla jokin tavoite. Tavoitteita on kahdenlaisia: kuvailevia ja ennustavia. 

Omia asiakkaita pitäisi verrata joihinkin muihin, mutta kehen? Jos vaikka valtaosa asiakkaista on Tampereelta, kannattaa verrata Tampereseen, eikä koko maahan. Omia tietokantoja voidaan rikastaa monin ennusteluokin. Voidaan esimerkiksi ennustaa asuuko asiakkaamme pientalossa vai kerrostalossa tai kuinka hyvin koulutettu hän on.

Marie Bratani-Olsson, Direct Sales Manager, Bonnierförlagen 

Marie Bratani-Olsson vastaa Bonnierin suoramyynnistä Pohjoismaissa. Hän kertoi, että suoramarkkinoinnista on tullut mielenkiintoisempaa, mutta vaikeampaa internetin myötä. Uusasiakashankinnan ensimmäinen askel on Marien mukaan analyysi. Sen tarkoituksena on löytää kaksonen, eli samanlainen henkilö kuin nykyinen, hyvä asiakas. 

Hyvien ja huonojen asiakkaiden eroja on vaikea löytää. He asuvat samoilla alueilla, he ovat samanikäisiä ja heillä on vastaavat tulot. Erot löytyvät kiinnostuksista. Pitäisi löytää esimerkiksi keräilijät, joka on jo paljon hankalampaa.

 

Ari Rantanen, Director, Planning & Analytics, Sanoma

Sanomien Ari Rantanen lupasi esityksessään faktojen lisäksi suuren määrän omia mielipiteitä. Hänen mielestään analytiikan ensimmäinen askel on priorisoida ja päättää mitä hyötyjä analytiikasta halutaan. Toiseksi jälkeen organisaation kyvykkyys hyödyntää analytiikkaa täytyy arvioida. Kolmanneksi tulee pitää miettiä säästöt ja rahan uudelleenallokointi. Neljäntenä tulee keskittyä käyttöönoton tehokkuuteen ja viidentenä katse käännetään rohkeasti tulevaan. 

Analytiikka ei rajoitu pelkkiin asiakkaisiin. Uusiin, digitaalisiin tuotteisiin ei synny WOW-efektiä ilman analytiikkaa. Eikä tosin pelkällä analytiikallakaan. Uusien tuotteiden kehittämisessä tarvitaan tuotteisiin suuntautunutta analytiikkaa.

Kuvia seminaarista

Tulosta

Läs mer om våra tjänster på www.bisnode.com Bisnode