Menu
PayEx

Nå skal lommeboken inn i mobilen – ikke i baklommen

Lommeboken i mobilen kommer for fullt, og den blir langt bedre enn lommeboken i baklommen, hevder PayEx – som daglig hjelper kundene med betalingsløsninger i alle kanaler, fra tradisjonell fakturering, reskontrohåndtering og inkasso – til fysiske betalingsterminaler, internetthandel og mobile betalinger. Med god hjelp av oppdatert informasjon fra Bisnode, tidligere AAA Soliditet.

Fruktbart samarbeid

Samarbeidet med forgjengerne til Bisnode strekker seg langt tilbake, anslagsvis 12-13 år, og de to samarbeidspartnerne har mange felles kunder. Nylig har også PayEx hentet inn en av Bisnodes dyktige medarbeidere, Lena Söderberg. John Martinsson er Region Sales Manager i  PayEx Norge AS. Han er godt fornøyd med at det lange samarbeidet nå videreføres med et ledende selskap som Bisnode:
– Akkurat som PayEx har jo også Bisnode en enorm bredde i sitt tilbud, med mye mer enn bare kredittopplysninger. Et utmerket eksempel er scorekortet som er utviklet spesielt for oss i PayEx. Det gir en veldig god effekt.

Suksess med Ruter-app

– Vi må innse at adferdsmønsteret er i endring og at kjøperen fremover kommer til å bestemme vilkårene for hvordan man skal kunne betale. PayEx fokusererer veldig mye på de mulighetene dette medfører. Vi ser kontinuerlig etter muligheter for nye, innovative tjenester, understreker John Martinsson. Og han har mange å vise til.
– Ruters billettapp, som ble lansert i Oslo i desember 2012, ble umiddelbart en suksess. Etter bare to dager overgikk appen målsettingen, da hele 20.000 brukere hadde lastet ned den nye appen for enkeltbilletter, RuterBillett. Suksessen sprer seg, forteller Martinsson:
– I tillegg til Ruter og NSB i Norge har vi blant annet inngått et samarbeid med Stockholms Lokaltrafikk. Vi leverer også betalingsløsninger til flere av de største aktørene og leverandører i mediebransjen, i Norge og Norden for øvrig.

Eksploderer i 2013

PayEx har i flere år levert betalingsløsninger for å betale med og på mobilen, men det er spesielt økningen i antall smarttelefoner som har åpnet dette markedet.
– 2013 blir trolig året når vi blir vant til å kunne betale når vi vil – og hvor vi vil – med mobiltelefonen, spesielt for billetter og medietjenester, tror John Martinsson. PayEx betyr Experts in Payments, og selskapet lever opp til navnet ved å satse på utvikling av tjenester som folk umiddelbart ser nytteverdien av.

– Dermed er vi en serviceprovider, som må utvikle det handelen etterspør. Nøkkelen er at alt vi gjør må være på kundens vilkår, samtidig som det gir oss business. Bredden i tjenester er hemmeligheten. Sluttkunden kan velge hvor hun/han vil betale, på nett, mobil eller i butikk, avslutter John Martinsson i PayEx Norge AS.

Om PayEx

PayEx er et privateid konsern med hovedkontor på Gotland i Sverige, grunnlagt av gründeren Max Hansson i 1972. Konsernet omfatter flere selskap, med omkring 500 medarbeidere i fire land: Sverige, Norge, Danmark og Finland. PayEx tilbyr betalingsløsninger for internett, mobil- og fysisk handel, samt administrative tjenester innen fakturering, reskontrohåndtering og inkasso. PayEx tilbyr også finansielle tjenester som factoring, avbetaling og lån.

For mer informasjon, vennligst kontakt:

Adam Malm
Adam Malm

Key account manager
92 40 10 18
adam.malm@bisnode.com

Läs mer om våra tjänster på www.bisnode.com Bisnode