Menu
Fjordkraft

Fjordkraft velger Bisnode som strategisk partner

– Fjordkraft har en svært offensiv strategi, og for å vokse er vi helt avhengig av våre strategiske partnere. Så mye som to tredjedeler av våre ressurser kanaliseres via våre partnere, og vi er derfor nødt til å velge de beste på markedet, forteller finanssjef Bjørge Pedersen i Fjordkraft.

fjordkraft-toppfoto-bisnode

 

Bjørge Pedersen Fjordkraft Bisnode NorgeStore forventninger

– Vi har store forventninger til samarbeidet med Bisnode, som leverte best og dermed vant vår tilbudskonkurranse høsten 2013, sier finanssjefen i Fjordkraft, Norges nest største energileverandør med over 400.000kunder.

Fjordkraft har erfaring med Bisnode fra før. Selskapet har fra tidligere en avtale med Bisnode-selskapet Matchit med hensyn til å skaffe nye kunder.

Vil si ”ja” til så mange som mulig

– Bisnode har gode scorekort som oppdateres kontinuerlig, sier Bjørge Pedersen.
– Fjordkraft ønsker i utgangspunktet å si ”ja” til et optimalt antall kunder og ”nei” til så få som mulig. Men dette innebærer at vi kommer til å akseptere kunder hvor risiko for mislighold er større. Derfor er det viktig at overvåkingen som Bisnode tilbyr er så god at vi raskt identifiserer de kundene som krever tettere oppfølging.

Les også: Norges største nettbutikk øker salget – uten økt risiko

Konstruktiv dialog

– I arbeidet med fastsettelse av cut-off i beslutningsmatrisene til Fjordkraft, har vi hatt en konstruktiv dialog med dem for å finne den optimale grensen mellom risiko og inntektsmuligheter, forteller Adam Malm, som har vært Bisnodes hovedkontakt i arbeidet med avtalen.
– Fjordkraft har gjort en svært god jobb med å beregne og synliggjøre kroneverdien av å ha best mulige scorekort/beslutningsmodeller, poengterer Malm.

fjordkraft-pris Bisnode Norge

Tema på AAA-dagene i Roma

Fjordkrafts Bjørge Pedersen skal sammen med Bisnodes Svein Michelsen holde et foredrag på AAA-dagene i Roma i september. Temaet for foredraget er Fjordkrafts forventninger til sine strategiske partnere og Bisnodes oppfyllelse av disse forventningene.

Les også: AAA-dagene 2014: Lær deg ledelse mens du vandrer rundt i historiske Roma

Best på kundeservice for fjerde gang

I 2014 fikk Fjordkraft for fjerde gang Kundeserviceprisen for beste strømleverandør.
I tillegg til i 2014 har Fjordkraft fått denne utmerkelsen i 2009, 2011 og 2013.
Årsaken til suksessen er en gjennomført satsing på kundeservice, blant annet med telefonservice alle hverdager fra kl. 08 til 20.

Les også: Scorekort: Jo flere riktige ”ja”, desto mer penger i kassa

Fornøydgaranti og gode tilbud

Fjordkrafts fornøydgaranti lover penger tilbake hvis man ikke er 100 prosent fornøyd. Månedlige tilbud fra samarbeidspartnere som Expert, Shell, XXL og SAS er andre fordeler ved å være Fjordkraft-kunde.
– Vi har heller ingen forskuddsbetaling, fremhever Bjørge Pedersen. – For oss er det en selvfølge at man ikke betaler for strømmen før man har brukt den.

Les også: Øk din lønnsomhet med ny Business Intelligence-løsning

fjordkraft Bisnode Norge

Nettleie og strøm på samme faktura for alle strømleverandører

Det er enkelt å bytte strømleverandør, og antallet som bytter er stigende. Men i praksis har den strømleverandøren som har et nært forhold til nettselskapet i det enkelte nettområdet en betydelig konkurransefordel, ved at de kan tilby strøm og nett på en felles faktura.
– Men denne situasjonen vil endre seg om ikke lenge, forteller Bjørge Pedersen.
– I løpet av de nærmeste årene vil det innføres en ny markedsmodell, Supplier Centric Model, som innebærer en grunnleggende endring i rollene mellom strøm- og nettselskaper.

Les også: Fortum – først ute med kredittsjekk i ElWin-integrasjonen

Strømleverandøren får hovedansvaret

For å gjøre det enklere for kundene, samt å skape forutsetninger for flere aktive kunder og større konkurranse, vil strømleverandøren få hovedansvaret for kontakten med kunden. Dette betyr at alle kunder vil få én samlet faktura med strøm og nettleie, og at kundeservice stort sett vil håndteres av strømleverandørene.

Interessant prosess

– Samarbeidet for å komme frem til en avtale med Fjordkraft har vært en god og interessant prosess både for meg og det Bisnode-teamet som har vært engasjert. Prosessen har vært konstruktiv, og jeg mener vi har forstått Fjordkrafts behov både nå og på sikt med hensyn til beslutning og overvåking, konkluderer Adam Malm i Bisnode.

Vil du vite hva Bisnode kan gjøre for din bedrift?

Vennligst kontakt Adam Malm, Key Account Manager i Bisnode Credit.
Mobil: 924 01 018. E-post: Adam.Malm@bisnode.no

Läs mer om våra tjänster på www.bisnode.com Bisnode