Menu
Stark autentisering

Vi ökar säkerheten i våra kredittjänster

Vi förbättrar nu säkerheten i våra webbtjänster för kreditinformation. För oss är det viktigt och självklart att värna både om våra kunders säkerhet och att hantera känslig information på ett tryggt sätt. Även Datainspektionen ställer nya krav på kreditupplysningsbranschen kring kontroll av användares identitet i samband med nyttjande av kreditinformation.

Ni som idag har ett gemensamt inlogg till våra system men som används av flera användare. Har du redan en personlig inloggning behöver du inte göra någonting och kan fortsätta logga in precis som vanligt.

Av säkerhetsskäl behöver varje användare numera ha ett eget personligt inlogg, ett sk BisnodeID. För att skapa detta ber vi er att vänligen följa instruktionen nedan och skicka in det till oss på bisnodesverige.se@bisnode.com 

Vi behöver användarens namn, mejladress samt vilken behörighet användaren ska ha. En sådan beställning ska göras av er kontaktperson.

När användaren är upplagd kommer inloggningsuppgifter att skickas till användaren per e-post.

Har du några frågor eller funderingar är du varmt välkomna att kontakta oss på bisnodesverige.se@bisnode.com eller 08-519 013 70.

Om Bisnode ID

Vi kommer att be dig uppgradera dina nuvarande inloggningsuppgifter till ett så kallat Bisnode ID. Ditt Bisnode ID är kopplat till din e-postadress kombinerat med ett lösenord som du väljer själv.

Stark autentisering

Vid hantering av kreditinformation som kräver kopia till omfrågad, kommer du dessutom att få identifiera dig i ett extra steg. Du kan välja mellan att använda Bisnode Secure-appen, länk via sms eller e-post alternativt engångskod som skickas via sms.

Kombinationen av ditt Bisnode ID och det extra identifieringssteget kallas stark autentisering. Det säkerställer identiteten hos dig som användare och gör det svårare för någon obehörig att komma åt dina tjänster och dina data.

Förbättringen införs successivt från februari 2016.

Vid frågor kan du gärna ta kontakt med vår kundservice via e-post bisnodesverige.se@bisnode.com. Det går även bra att nå oss via telefon 08-519 013 70.

Skriv ut

Läs mer om våra tjänster på www.bisnode.com Bisnode