Menu
TeliaSonera

HÅRD KONKURRENCE FORSTÆRKER BEHOV FOR KREDITVURDERING

Der er få brancher, hvor konkurrencen er lige så hård som i telebranchen. Derfor er det nødvendigt med et stramt fokus på top- og bundlinje og med bl.a. at sikre sig mod at tabe penge på dårlige betalere. Her har TeliaSonera i 10 år brugt oplysninger fra Bisnode.

"Vi anvender flere af Bisnode's produkter til at hjælpe os i det daglige salgsarbejde og i forbindelse med kreditvurdering af vores kunder. Og det hjælper os i allerhøjeste grad med at finde nye kunder og ikke mindst i at kreditvurdere både nye og eksisterende erhvervskunder," siger Head of Credit Management Anne Marie Dalen hos Telia i Danmark. Hun er ansvarlig for selskabets kreditfunktion i Danmark.

Hundredvis af opslag dagligt

TeliaSonera står bag det noget mere kendte telefonselskab Telia, der alene på det danske marked har 1.6 millioner privat- og erhvervskunder. For erhvervssegmentet betyder det, at sælgerne hver dag slår virksomheder op, der er interesseret i at blive kunder. Det gælder både selskaber og enkeltmandsvirksomheder. Også eksisterende kunder bliver kreditvurderet, hvis Telia skønner det nødvendigt.

Hvis der sker ændringer i en virksomheds økonomiske situation, adviserer Bisnode's Business Monitor straks Telia om det. Dermed kan Telia tage sine forholdsregler, som kan afværge et eventuelt tab. Bisnode's erfaringer viser, at 80% af alle tab opstår på eksisterende kunder.

"Når vi modtager opdaterede oplysninger fra Bisnode kombinerer vi dem så vidt muligt med den eventuelle viden, vi selv har om den pågældende kunde. Dermed er vi i stand til hurtigt at foretage en bedre kreditvurdering af kunden, og det mindsker i sidste ende vores tab," siger Anne Marie Dalen. Telia afviser indimellem virksomheder som kunder på baggrund af, at deres kreditværdighed simpelthen er for lav.

Adresseoplysninger skal være up-to-date

Foruden kreditvurderingerne henter Telia også dagligt opdaterede adresseoplysninger på deres erhvervskunder. Det er afgørende for at sikre, at kunderne får deres regninger til den rette adresse og dermed kan betale til tiden.

Den tætte integration mellem Telia og Bisnode's systemer er en stor fordel i det daglige arbejde. Det samme er en fastprisaftale, der gør at Telia kender sine udgifter på dette område. Head of Credit Management Anne Marie Dalen er da også meget tilfreds med sit valg af samarbejdspartner:

"Integration med vores egne systemer gør, at vi med begrænsede ressourcer bedre kan sikre, at vi får de rigtige kunder, og dermed begrænse tabet."

TeliaSonera leverer netværks- og telekommunikationstjenester, der hjælper mennesker med at kommunikere på en enkel, effektiv og miljøvenlig måde.

 

Læs mere om TeliaSonera:

www.teliasonera.com

Läs mer om våra tjänster på www.bisnode.com Bisnode