Menu
Energi Danmark

EN BALANCERET KREDITPOLITIK OG KREDITMODEL HAR MINIMERET TABENE HOS ENERGIHANDELSSELSKAB

Sammen med Bisnode har Energi Danmark udviklet en balanceret model til at kreditvurdere kunderne. Det har minimeret tabene væsentligt uden samtidig at sige nej til de gode kunder. I takt med at behovene er vokset, er selskabets løsning blevet endnu mere tilpasset.

"Vi er meget opmærksomme på vores kunders kreditværdighed," siger Økonomidirektør Henning Müller Carlsen hos Energi Danmark. Energiselskabet har selv en AAA-rating fra Bisnode.

Energi Danmark er ejet af en kreds af danske energiselskaber og er markedsledende inden for handel med el i Danmark. I dag er virksomheden også ekspanderet til Sverige, Finland og Norge. Kunderne er primært erhvervssegmentet, hvor kreditvurdering er accepteret som en naturlig del af et aftaleforhold.

Kreditvurdering i hele Norden

"Når man som vi har et sælgerkorps i fire lande, er det meget væsentligt, at sælgerne uanset geografien hurtigt kan få svar på, hvor kreditværdige kunderne er," siger Henning Muller Carlsen.

Via en onlineportal kan sælgerne lægge forespørgsler ind i systemet for at få at vide om en kunde ud fra Energi Danmarks kreditpolitik er kreditværdig. Det sker ud fra Bisnodes rating og historik på kunden. Energi Danmarks kreditpolitik er udviklet i samarbejde med Bisnode og det er en af styrkerne, mener økonomidirektøren.

"Jeg betragter meget vores løsning som en individuel løsning frem for en standardløsning. Af samme årsag sætter jeg stor pris på det tætte samarbejde. Det har gjort, at vi har kunnet vokse sammen," siger Henning Müller Carlsen.

Tilpasser sig hinanden

"Ligesom vi lytter til Bisnode, så lytter de også til os. Vi var ikke begejstrede for den måde, man tidligere styrede adgangsrettigheder til systemet på, men det er ændret nu. Den del er blevet mere dynamisk og der er etableret en tilfredsstillende adgangsstyring og sikkerhed ved brug af systemet," siger Økonomidirektøren.

Energi Danmark har nu haft et årelangt samarbejde med Bisnode. År for år er energiselskabets løsning blevet udvidet til at kunne dække flere og flere af selskabets behov. Sigtet har været at få en samlet koncernløsning, hvor alt er integreret og nemt for brugerne.

"Vores tab er minimale i dag, og det kæder vi sammen med vores kreditpolitik og kreditmodel. Vi er nu på vej med endnu en fornyelse. Her får vi endnu mere interaktivt samspil med Bisnodes databaser og i det hele taget ser vi mange muligheder i det fremtidige samarbejde," siger Henning Müller Carlsen.

Energi Danmark er markedsleder inden for handel med el i Danmark og samtidig en aktiv markedsdeltager inden for handel med olie- og gasprodukter.

Henrik Müller Carlsen, Økonomidirektør

 

Læs mere om Energi Danmark:

www.energidanmark.dk

Läs mer om våra tjänster på www.bisnode.com Bisnode