Menu
Air Liquide

AIR LIQUIDE BRUGER BISNODES NORDISKE LØSNINGER

Air Liquide Norden, der indgår i det internationale industrigasselskab, bruger Bisnodes produkter Nordic Business Key og Nordiske Kreditrapporter, ”fordi vi ønsker nogle standardiserede kreditinformationer for hele Norden,” siger Robin Jørgensen, Nordic Shared Service Center Manager. ” Vi har f.eks. valgt nogle enkle kriterier for forhåndsgodkendelse af kredit til nye kunder.”

Air Liquide Norden indgår i det internationale industrigasselskab, der er repræsenteret i 80 lande med 46.200 medarbejdere og en omsætning på knap 14,5 mia. € og et overskud på 1,5 mia. € (2011). Air Liquide Norden bruger kreditvurderingsbureauet Bisnodes produkter Nordic Business Key og Nordiske Kreditrapporter, "fordi vi ønsker standardiserede kreditinformationer for hele Norden," siger Robin Jørgensen, Nordic Shared Service Center Manager.

Air Liquide leverer produkter og services til kunder i 80 lande inden for brancher som industri- og procesmarkedet, storindustri, elektronik, sundhedssektoren, engineering og services fra skæreprocesser til kosmetik. Koncernen har 52 procent af sin omsætning i Europa, 22 procent i Amerika, 24 procent i Asien-Stillehavsområdet og 2 procent i Afrika og Mellemøsten. I Norden er der selskaber i Danmark, Norge, Sverige og Finland, der siden 1999 har været samlet i én organisation med godt 500 medarbejdere og 23 produktionssteder.

"I Air Liquide arbejde vi nordisk. Derfor er det vigtigt, at vi har samme forretningsgange i alle de nordiske lande. Brugerne er vores medarbejdere i salg, kundeservice og økonomi i hele Norden. Vi har f.eks. valgt nogle enkle kriterier for forhåndsgodkendelse af kredit til nye kunder, hvor informationen er direkte tilgængelig i Nordic Business Key," siger Robin Jørgensen.

Klare fordele

"Der er klare fordele ved anvendelse af Nordic Business Key: Samme forretningsgang i hele Norden. Indkøbsmæssig fordel ved én leverandør til alle virksomhedens funktioner i hele Norden. En betydelig besparelse i forhold til flere leverandører. Og mindre tab på debitorer, fordi kriterierne for godkendelse af kunder og senere opfølgning på dårligere betalere er enkle og let forståelige," understreger Robin Jørgensen.

Hurtig risiko-indikation

Air Liquides Nordic Shared Service Center Manager mener, at "Bisnode har et godt produkt. Informationerne er klare og opdaterede. Kredit ratingen ("AAA" – "C") giver en hurtig indikation af risikoen ved en eventuel kredit til den pågældende virksomhed".

"Samarbejdet med Bisnode har været relativt problemfrit, og reaktionstiden har været hurtig på spørgsmål fra os. Yderligere har vi værdsat de konferencer og kurser, som er blevet tilbudt," konstaterer Robin Jørgensen.

Gas i Danmark siden 1918
Air Liquides danske aktiviteter startede i 1906, da Niels Hede Nielsen grundlagde Horsens Cykellager. Fra 1918 fulgte Jydsk Ilt og Acetylengasfabrik A/S, fra 1928 radioer og fra 1934 rør, det hele samlet under Hede Nielsens Fabrikker. De øvrige aktiviteter blev lukket undervejs. Tilbage var produktionen af gasarter, som i 1990'erne blev overtaget af Air Liquide, som i 2001 købte den resterende aktieandel i Hede Nielsen A/S. I 2003 skiftede virksomheden navn til Air Liquide.

Læs mere om Air Liquide:
www.airliquide.dk

Läs mer om våra tjänster på www.bisnode.com Bisnode