Menu
Advarsel!

Verdens dårligste betalere

Når din virksomhed får bestillinger fra udlandet, kan det måske være en god idé lige at tjekke landekoden inden du bare sender varerne afsted. Der er nemlig stor forskel på, hvor gode virksomhederne er til at betale sine regninger rundt om i verden.

Af Michael Duelund, Børsen 2. juli 2014 Det viser en rapport, der er udarbejdet af dataindsamlingsfirmaet Cribis D&B, som drives af virksomheden Bisnode i Norden. Rapporten gennemgår, hvorvidt virksomhederne i 16 europæiske samt seks ikke-europæiske lande får betalt regningerne til tiden, og det er ikke i alle lande, der er lige gode til at få betalt til tiden.

Værst står det til i Portugal, hvor det kun er 16,5 pct. af virksomhederne, der får betalt regningerne til tiden. I hele 12,8 pct. af tilfældene går der over 90 dage fra forfaldsdatoen, før betalingen falder.

Efter Portugal på listen over de værste betalere er Storbritannien og Polen, hvor det kun er henholdsvis 28,7 pct. og 30,5 pct. af virksomhederne, der får udfyldt girokortene til tiden.

Danmark er den bedste betaler

I den anden ende af skalaen er det værd at bemærke, at Danmark ligger nummer ét på listen over de bedste betalere. 87,6 pct. af de danske virksomheder er flinke til at få betalt til tiden, mens det i kun 0,1 pct. af tilfældene går over 90 dage efter betalingsfristen, før pengene går ind på sælgerens konto.

Danske virksomheder kan i øvrigt berolige sig selv med, at vores største handelspartner, Tyskland, ligger lige efter Danmark på listen. Her er det 75, 3 pct. af virksomhederne, der betaler til tiden. Nummer tre er Taiwan med 74,5 pct.

Via børsen.dk

Läs mer om våra tjänster på www.bisnode.com Bisnode