Menu
Pressemeddelelse

Top 5 vækst brancher i DK

Det hævdes ofte, at forskning og udvikling skal drive fremtidens vækst i Danmark. En ny undersøgelse fra Bisnode sætter tal bag udviklingen og viser, at virksomheder inden for forskning og udvikling ligger absolut højest, når det drejer sig om at skabe vækst og positive økonomiske resultater. Også virksomheder inden for brancherne drikkevarer, el-, gas- og fjernvarmeforsyning, IT og farmaceutiske præparater er med i toppen, når det handler om at skabe vækst.

20 okt, 2015Videnskablig forskning og udvikling

De absolutte højdespringere er virksomheder inden for videnskabelig forskning og udvikling, som i gennemsnit har haft en vækst i bruttoresultatet på hele 198 pct. det seneste år. Samtidig er der kommet 4 pct. flere virksomheder i branchen, som nu tæller knap 700 virksomheder i alt.

Martin Stabell, Risk Management Specialist hos Bisnode, der er Nordens største leverandør af kredit- og forretningsinformation, udtaler på baggrund af analysen:

”Økonomien er generelt set i bedring, men nogle brancher klarer sig markant bedre end andre. De meget høje vækstrater indenfor forskning og udvikling viser tydeligt, at Danmark i øjeblikket fastholder og udbygger positionen som et af de førende lande indenfor grundforskning. Videnskabelig forskning og udvikling er en branche i vækst, som i øjeblikket helt klart har førertrøjen på sammenlignet med de øvrige brancher.”

Nye aktører og nye produkter giver vækst i drikkevare-branchen

 Med et antal nye aktører og øget efterspørgsel efter nye produkter bl.a. energidrikke kommer drikkevare-branchen ind på andenpladsen, når det gælder vækst-skabelse. Således er den gennemsnitlige stigning i bruttoresultatet for de 144 virksomheder i branchen på 67 pct.

Branchen el-, gas- og fjernvarmeforsyning ligger dog tæt efter på en tredjeplads med ligeledes en stigning i bruttoresultatet på 67 pct. Her er det Danmarks position som et af de førende lande i verden inden for vindkraft og andre grønne energiformer, som afspejler sig i både væksten og antal nye virksomheder i branchen.

Martin Stabell, Risk Management Specialist hos Bisnode, udtaler:
”Både drikkevarer og energi er tradtitionelle styrkepositioner og eksportområder for Danmark, og det er godt at se, at der fortsat er høj vækst og udvikling i disse brancher.”

IT og farmaceutiske præparater er fortsat store vækstområder

IT-branchen er også et af de store vækstlokomotiver og har haft en gennemsnitlig vækst i bruttoresultatet på 37 pct. Siden sidste år er der desuden kommet flere end 300 nye virksomheder til, og branchen er nu med næsten 8.000 virksomheder den største branche i analysens top-5.

Anført af flagskibe såsom Novo Nordisk, Lundbeck og Leo Pharma er den farmaceutiske branche med i toppen, når det gælder vækst. Målt på antal virksomheder er branchen den mindste branche på top-5, men med en vækst i bruttoresultatet på 34 pct. er det ligeledes en branche i vækst.

Martin Stabell, Risk Management Specialist hos Bisnode, udtaler:

”Vi ser, at moderne højteknologiske brancher som IT og farmaceutiske produkter er blandt de store vækstbrancher i Danmark. Det er godt nyt for dansk økonomi, for der er brug for at spille på alle tangenter for at få gang i hjulene igen.”

Sådan har vi gjort

Med udgangspunkt i 84 hovedbrancher har Bisnode undersøgt hvilke brancher, der har klaret sig bedst det seneste år målt på to parametre:

Vækst i bruttoresultat

Tilgang af nye virksomheder

Brancherne er herefter rangordnet ud fra den gennesnitlige vækst i bruttoresultatet i hver enkelt branche.

Top 5 brancher med størst vækst

 

Branche

Vækst i bruttoresultat

 Vækst i antal virksomheder 

Antal virksomheder*

1

Videnskabelig forskning og udvikling 198 % 4 % 699

2

Fremstilling af drikkevarer 67 % 4 % 144

3

El-, gas- og fjernvarmeforsyning   67 % 4 % 855

4

Computerprogrammering og IT-konsulentbistand 37 % 5 % 7964

5

Fremstilling af farmaceutiske råvarer og farmaceutiske præparater 34 % 4 % 114

Læs også:

3 tips til vækst

Mere af den slags? Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få det direkte i din indbakke

Läs mer om våra tjänster på www.bisnode.com Bisnode