Menu
Pressemeddelelse

Superligaklubber pressede på økonomien

Op til forårssæsonen viser en ny analyse fra Bisnode Credit, at mange af klubberne har ondt i økonomien. Analysen viser også, at der umiddelbart ikke er en sammenhæng mellem økonomisk formåen og sportslige resultater.

13. januar 2014 Transfervinduet i Superligaen er åbent, og klubberne i Danmarks bedste fodboldrække har nu mulighed for at investere i nye spillere. Ifølge en ny analyse fra kreditvurderingsbureauet Bisnode Credit er det dog ikke mange penge, klubberne har at gøre godt med. Analysen viser nemlig, at otte ud af 12 klubber i det senest afsluttede årsregnskab havde tab på deres primære drift. Derudover placerede et flertal af klubberne sig i de mest risikofyldte rating-kategorier B og C (kredit mod sikkerhed og kredit frarådes).

Værst så det ud for Brøndby IF og FC Vestsjælland, der oplevede markante tab i sidste regnskabsår. Hos de børsnoterede klubber, AaB, AGF og F.C. København, så det heller ikke godt ud. Her var det kun sidstnævnte, der formåede at komme ud af det seneste regnskabsår med en positiv afkastningsgrad.

"Det er dystre regnskabstal, vi ser hos størstedelen af klubberne. Hos FC Vestsjælland og Brøndby IF var det negative økonomiske resultat for den første klubs vedkommende primært forårsaget af øgede udgifter til spillere, mens det for Brøndby IF’s vedkommende skyldes store nedskrivninger på både spillerrettigheder og stadion. I forhold til klubbernes kreditværdighed, ser det også dystert ud. En række klubber fraråder vi simpelthen, at man yder kredit til," siger Martin Stabell, Risk Management Specialist hos Bisnode Credit.

Ingen sammenhæng mellem sportslige resultater og økonomi

En interessant pointe i analysen er, at der ikke kan spores en sammenhæng mellem klubbernes økonomiske resultater og deres efterfølgende sportslige resultater. F.eks. har de to førende hold i Superligaen, FC Midtjylland og AaB, begge haft økonomiske udfordringer i deres seneste regnskabsår med tocifrede negative afkastningsgrader, og med en soliditet på henholdsvis fire og syv procent – og dermed ikke meget at stå imod med.

De dårlige nøgletal har også en mærkbar indflydelse på klubbernes rating – Aab ligger i kategorien B (kredit mod sikkerhed), og med FC Midtjyllands C-rating fraråder Bisnode Credit helt at yde klubben kredit.

Modsat er FC Nordsjælland klubben med den bedste kreditværdighed - og er den eneste klub der har opnået en AAA-rating (højeste kreditværdighed). De sportslige resultater er dog ikke fulgt med. Klubben var op mod slutningen af efterårssæsonen nedrykningstruet med en 11. plads, men har op til pausen kæmpet sig op på en 6. plads. Dette på trods af, at klubben havde en stærk indtjening og god soliditet i seneste regnskabsår som følge af mesterskabet i forrige sæson og deltagelse i Champions League.

F.C. København er en af de få klubber, der kan bryste sig af en sund økonomi og tilfredsstillende sportslige resultater, idet klubben ligger på en tredjeplads og samtidig har en AA-rating (høj kreditværdighed).

"Økonomi har tilsyneladende ikke den store effekt på de sportslige resultater. FC Nordsjælland har haft det svært på grønsværen, men ikke problemer med regnskaberne, mens det modsatte er tilfældet for FC Midtjylland og Aab. Den eneste klub, der skiller sig markant ud, er F.C. København, der her i sæsonpausen ligger pænt i tabellen – og har kontrol over finanserne", siger Martin Stabell, Risk Management Specialist hos Bisnode Credit.

Læs analysen her

Download

Kontakter

Bisnode
Bisnode

Business Support
+45 3673 8184
business.support@bisnode.dk

Läs mer om våra tjänster på www.bisnode.com Bisnode