Menu
Pressemeddelelse

Største fald i konkurser i juli i fem år

Antallet af konkurser faldt for anden måned i træk til 377. Det er det laveste antal i juli måned de sidste fem år og svarer til et fald på 6 % sammenlignet med juli 2012, hvor antallet af konkurser var 400. I løbet af 2013 ses en generel faldende tendens i antallet af konkurser i dansk erhvervsliv, hvilket tyder på en stærkere og mere stabil dansk økonomi.

Der er gode nyheder for dansk erhvervsliv, når man ser på udviklingen i antal konkurser. Målt på årets første syv måneder er tendensen, at det samlede antal konkurser har været støt faldende siden antallet af konkurser toppede i 2010, da finanskrisen var på sit højeste. På brancheniveau er det især landbrug, jagt, skovbrug og fiskeri, fremstillingsvirksomhed, overnatningsfaciliteter og restaurationsvirksomhed samt undervisning, der har oplevet fremgang.

Martin Stabell, Risk Management Specialist fra Bisnode Credit, mener, at der er grund til optimisme: "Vi har registreret et faldende antal konkurser inden for landbrug, jagt og skovbrug, og i løbet af det sidste år er antallet af konkurser inden for denne branche faldet fra 17 til 10. Fremstillingsvirksomhed er faldet fra 35 til 22 konkurser og
overnatningsfaciliteter og restaurationsvirksomheder fra 18 til 8, mens undervisning er gået fra 13 til 5. Flere steder er der fald på op mod 40 % siden sidste år, og det viser med al tydelighed, at dansk erhvervsliv er inde i en positiv udvikling," fortæller Martin Stabell.  

Pengeinstitutter og forsikring- og finansvirksomhed
halter bagefter

De brancher, der har oplevet et stigende antal konkurser, er hovedsagligt pengeinstitut
og finansvirksomhed, forsikring samt kultur, forlystelser og sport. Det er særligt pengeinstitutter, forsikring- og finansvirksomheder, der er udfordret, og her har branchen oplevet en stigning i konkurser på 15 i forhold til juli måned sidste år. Dermed går antallet af konkurser op fra 20 til 35, og niveauet for konkurser er nu højere end i juli 2010.

Tallene illustrerer ifølge Martin Stabell, at finanskrisen ikke helt har sluppet sit tag i dansk økonomi endnu: "På trods af den generelle positive udvikling, er der fortsat tegn på, at den økonomiske udvikling i udlandet og efterdønningerne af finanskrisen påvirker dansk økonomi. Det gælder særligt inden for den finansielle branche, som vi kan se har svært ved at komme på fode igen og hvor antallet af konkurser i juli 2013 faktisk er højere end da krisen toppede i 2010," forklarer Martin Stabell, Bisnode Credit.

Download

Kontakter

Bisnode
Bisnode

Business Support
+45 3673 8184
business.support@bisnode.dk

Läs mer om våra tjänster på www.bisnode.com Bisnode