Menu
Pressemeddelelse

Rekord lavt antal konkurser i 2013

Det lysner for dansk erhvervsliv. 2013 bød på det laveste antal konkurser i Danmark de sidste fem år. Årets sidste måned bød ligeledes på rekordlave 364 konkurser. Det er et fald på 39 procent i forhold til december måned sidste år. På trods af fald i antallet af konkurser i næsten alle brancher i 2013 kom finanssektoren ud af året med en stigning på 15 procent i forhold til 2012. Det viser nye tal fra Bisnode Credit.

3. januar 2014 Dansk erhvervsliv vejrer morgenluft ved indgangen til 2014. Det forgangne år bød nemlig på det laveste antal konkurser i fem år med sine 5.130 konkurser. Det er et fald på 20 procent i forhold til 2010, hvor antallet af konkurser toppede.

Årets sidste måned bød ligeledes på et lavt antal konkurser med sine 364. Det er et fald på 39 procent i forhold til samme måned sidste år. Ifølge Martin Stabell, Risk Management Specialist hos Bisnode Credit, der er Nordens største kreditvurderingsbureau, er der derfor grund til optimisme i erhvervslivet her ved indgangen til 2014:

"Det er rigtig positive tal for dansk erhvervsliv. Efter et par måneder med et stigende antal konkurser er den negative tendens brudt markant i december, og vi ender samtidig med et rekordlavt antal konkurser, hvis vi ser samlet på året der gik. Vi ser dels et stort fald siden 2010, hvor finanskrisen toppede, men også i forhold til antallet af konkurser for blot et år siden. Det viser med al tydelighed, at dansk erhvervsliv er inde i en positiv udvikling," fortæller Martin Stabell.

Fremgang i store brancher

Ifølge Bisnode Credits analyse var der også pæne fald i antallet af konkurser i en række store brancher i året der gik. Det drejer sig bl.a. om detailhandlen, fremstillingsvirksomheder og byggebranchen, der i forhold til året før bød på fald på 12, 7 og 6 procent.

Ifølge Martin Stabell er det positivt, at disse brancher oplever fald:

"Hvis vi ser på f.eks. detailhandlen, der byder på et fald på 12 procent i antallet af konkurser i forhold til 2012, så vidner det om, at forbrugertilliden så småt er på vej tilbage. Branchen har haft det svært under krisen på grund af forbrugernes svækkede købelyst. Faldet i antallet af konkurser det seneste år tyder dog på, at forbrugertilliden er på vej tilbage, hvilket tegner godt for den samlede danske økonomi", siger Martin Stabell.

Modsat bød året 2013 på en stigning i antallet af konkurser på 15 procent i finanssektoren. På trods af et fald i antallet af konkurser for branchen i årets sidste måned, har de store stigninger, branchen oplevede i de foregående måneder, sat deres præg på det samme billede af 2013.

Langt hovedparten af alle brancher oplevede derudover færre konkurser i december måned.

Download

Kontakter

Bisnode
Bisnode

Business Support
+45 3673 8184
business.support@bisnode.dk

Läs mer om våra tjänster på www.bisnode.com Bisnode