Menu
Pressemeddelelse

Markant stigning i konkurser i oktober

Efter en række måneder med faldende antal konkurser bød oktober måned på en stigning. Sammenlignet med september måned steg antallet af konkurser i oktober med 44 procent, mens antallet af konkurser sammenlignet med oktober måned sidste år steg med syv procent. Værst så det ud for finanssektoren, der havde 50 procent flere konkurser i oktober måned i år sammenlignet med samme måned sidste år.

Mange måneders fald i konkurser stoppede brat i oktober måned. Måneden er normalt kendetegnet ved et relativt højt antal konkurser sammenlignet med resten af årets måneder. I oktober måned i år sås dog en markant stigning på 44 procent i forhold til antallet af konkurser i september måned. Og stigningen var på syv procent sammenlignet med oktober måned sidste år.

Martin Stabell, Risk Management Specialist hos Bisnode Credit, der er Nordens største kreditvurderings-bureau, udtaler: "Allerede sidste måned så vi, at faldet i konkurser, som vi havde set i mange måneder, blev mindre. I oktober måned er udviklingen så gået i retning af en markant stigning i antallet af konkurser, og det vidner om, det økonomiske opsving, som vi i flere måneder mente, var på vej, måske ikke er så nagelfast som forventet. Det er dog værd at hæfte sig ved, at det samlede antal konkurser i 2013 målt på de første ti måneder stadig er lavere end de foregående år, og at faldet til dato ligger på tre procent", fortæller Martin Stabell.

Finanssektoren i problemer

På brancheniveau er det værd at hæfte sig ved pengeinstitutterne og finansvirksomhederne. Branchen trak nemlig det samlede konkursniveau i oktober måned op og havde således 19 konkurser mere i oktober måned i år sammenlignet med samme måned sidste år. Det svarer til en stigning på 50 procent og er det højeste antal konkurser i branchen observeret i oktober måned de sidste fem år. Ifølge Martin Stabell er det en voldsom udvikling:

"Finanssektoren er en afgørende forklaring på den store stigning i antallet af konkurser, vi ser i oktober måned. Stigningen i antallet af konkurser i sektoren er en fortsættelse af den tendens, vi har set de seneste måneder. Antallet i oktober måned er dog meget højt, og selvom denne måned traditionelt byder på mange konkurser, så er antallet for denne branche det højeste i fem år", siger Martin Stabell.

Modsat finanssektoren sås fald i antallet af konkurser i oktober måned i bl.a. bygge- og anlægsbranchen, engroshandlen og detailhandlen.

Download

Kontakter

Bisnode
Bisnode

Business Support
+45 3673 8184
business.support@bisnode.dk

Läs mer om våra tjänster på www.bisnode.com Bisnode