Menu
Nyhed

Mange nordmænd optager lån for at betale regninger

Mange nordmænd må øge deres lån for at kunne betale uforudsete udgifter, viser en ny norsk undersøgelse. De unge nordmænd kæmper mest med de store regninger. Blot fire ud af ti nordmænd under 30 år kan betale med opsparede midler, hvis de får en uforudset udgift på 25 000 norske kroner. Det viser undersøgelsen, som er udført af Sentio Research for Danske Bank Norge. Kilde: Newswire

De ældre er bedst

Andelen, som har pengene klar til store regninger, stiger med alderen. Blandt dem, som er 60 år og ældre, opgiver syv ud af ti, at de kan håndtere uforudsete udgifter.
– Lønniveauet slår også stærkt ud. Blandt dem med en indtægt på mellem 200 000 og 400 000 norske kroner mangler 56 procent en økonomisk buffer. Med en indtægt under 200 000 stiger denne andel til 67 procent. Det giver anledning til en vis bekymring, siger Monica Haftorn Iversen, privatøkonom i Danske Bank Norge. Hun mener gode sparevaner er løsningen på problemet, gerne i form af en fast, månedlig overførsel fra brugskonto til sparekonto.

To månedslønninger

– Det er let at bruge det op, man har på brugskontoen, og tilsvarende vanskeligt at styre udenom dyre, unødige vaner. For mange ville det faktisk være nok at undvære et besøg på kaffebaren og en kiosksandwich om ugen for at bygge sig langsomt men sikkert op, siger Haftorn Iversen.

Hun mener, at alle, som mangler en buffer, burde gennemgå sit månedlige forbrug og lave en langtidsplan for at nå op på en reserve på to netto månedslønninger. Samlet set klarer 54 procent at betale en uforudset udgift på 25 000 norske kroner med opsparede midler, viser undersøgelsen.

16 procent låner af familie eller venner

Syv procent øger et flexlån, og 12 procent optager forbrugslån. De øvrige sætter kryds i andet, som også kan indebære forskellige former for låneoptag.
– Andelen, som må låne sig ud af en knibe, er højere end ønskelig. Særligt urovækkende er det, at en god del optager forbrugslån. Det er verdens dyreste og dårligste finansieringsmåde, siger privatøkonomen i Danske Bank.

Foretager kredittjek af kunden, før arbejdet sættes i gang

I mange tilfælde er den uforudsete udgift knyttet til egen bolig. Ofte omhandler det også problemer, som må løses omgående, påpeger Einar Kjus, faglig leder i Rørlegger Sentralen AS. Firmaet tilbyder døgnservice i det norske hovedstadsområde og rykker ud for eksempel ved akutte vandskader, når varmtvandsbeholderen går i stykker eller ved andre typer VVS-tjenester, som kræver hurtig aktion.

– Stort set går afregningerne godt, men det sker, at vi møder kunder, som fortæller, at en ekstraudgift vil skabe problemer for dem. I enkelte tilfælde tilbyder vi også at dele regningen op. Når det er praktisk muligt, får Rørlegger Sentralen som regel udført et kredittjek af kunden, før arbejdet sættes i gang. – Vi ønsker jo at sikre os bedst muligt. Mange firmaer gør det samme. En god betalingshistorik og nul betalingsanmærkninger vil komme én til gode den dag, man trænger til gode og hurtige håndværkstjenester, siger Einar Kjus.

Kontakter

Bisnode
Bisnode

Business Support
+45 3673 8184
business.support@bisnode.dk

Läs mer om våra tjänster på www.bisnode.com Bisnode