Menu
Pressemeddelelse

Laveste antal konkurser i fem år

Den seneste måneds konkurstal er godt nyt for dansk erhvervsliv. August måned havde det laveste antal konkurser i fem år, og antallet er faldet med hele 17 % det seneste år. Særligt i detailhandlen ses der færre konkurser, hvilket tyder på en øget forbrugertillid.

Dansk erhvervsliv vejrer morgenluft. August måned i år var nemlig med sine 331 konkurser den måned i de sidste fem år, der har haft det laveste antal konkurser. Målt på årets første otte måneder er tendensen, at det samlede antal konkurser fortsat er faldende siden de toppede i 2010, da krisen var på sit højeste. Helt præcist er det samlede antal konkurser faldet fra 4.170 i 2010 til 3.263 i år. Endelig, hvis man sammenligner med august måned sidste år, er antallet af konkurser faldet med 17 %. 

Martin Hornsyld, Business Unit Director hos Bisnode Credit, der er Nordens største kreditvurderingsbureau, mener, at der er grund til optimisme på baggrund af de nye tal: "Det er rigtig positive tal for dansk erhvervsliv. Antallet af konkurser bliver ved med at falde. Vi ser et stort fald siden 2010, hvor finanskrisen toppede, men også i forhold til antallet af konkurser for blot et år siden. Det viser med al tydelighed, at dansk erhvervsliv er inde i en positiv udvikling," fortæller Martin Hornsyld.  

Forbrugertilliden på vej tilbage

På brancheniveau er det værd at hæfte sig ved engros- og detailhandel, som tidligere har haft et højt antal konkurser. Antallet af konkurser i branchen fortsætter nemlig med at falde; fra 77 konkurser i august måned 2010 til 69 i august måned i år. Tallene indikerer ifølge Martin Hornsyld, at forbrugertilliden så småt er på vej tilbage.

”Vi ser fald i konkurser inden for flere brancher, men det er værd at hæfte sig ved engros- og detailhandlen. Branchen har haft det svært under krisen på grund af forbrugernes svækkede købelyst. Faldet i antallet af konkurser i denne måned tyder dog på, at forbrugertilliden er på vej tilbage, hvilket tegner godt for den samlede danske økonomi”, siger Martin Hornsyld.  

Fald i konkurser i andre brancher sås især inden for brancherne landbrug, jagt, skovbrug og fiskeri, fremstillingsvirksomhed samt overnatningsfaciliteter og restaurationsvirksomhed. Mere negativt så det ud for brancherne pengeinstitut- og finansvirksomhed samt forsikring. For anden måned i træk sås her en stigning i antallet af konkurser.

Download

Kontakter

Bisnode
Bisnode

Business Support
+45 3673 8184
business.support@bisnode.dk

Läs mer om våra tjänster på www.bisnode.com Bisnode