Menu

hvor godt kender du egentlig dine kunder? Lad smart data hjælpe dig

Når erhvervslivet skal ud og erobre nye kunder, er det ikke længere nok blot at segmentere ud fra alder og køn. Det ved vi vidst allesammen godt. Men hvordan finder man så de rigtige kunder, uden at bruge al for megen tid og penge? Svaret er ved hjælp af smart data og analyser.

 

Det var nemmere dengang 

For én generation siden var det nemmere at forudsige, hvordan forskellige kundegrupper og segmenter ville opføre sig. Sådan er det desværre ikke længere - Vi oplever derfor, at der i stigende grad er behov for mere viden om ens kunder.  God kundedata er guld værd.

Smart kundedata

En måde at komme til at kende sine kunder på, er ved at benytte smart data. Korrekt anvendt, kan de store mængder af data der produceres i dag hjælpe din virksomhed med svar på mange spørgsmål om jeres kunder og deres forbrug. HUSK: Øget viden om dine kunder giver store muligheder for at øge både salg og lønsomhed i jeres virksomhed.

Læs også: Prøv Market Profile gratis - Danmarks bedste salg- og marketingværktøj

4 fordele ved smart data

 

Dine kunders reelle købekraft

Indtægten hænger ikke altid sammen med købekraften. Med smart data får du mulighed for at se om husholdningens købekraft er høj eller lav. Hvor mange penge har de reelt tilbage når alle regninger er betalt? Købekraften siger ikke meget om de enkelte forbrugers prisfølsomhed. 

Kundens styrker og drivkræfter

Kundens forbrugsmønstre hænger sammen med deres personlighed. Baseret på mængder af data har Bisnode inddelt befolkningen i forskellige personlighedstyper. "Livsnyderen", "den eventyrslystne" og "humanisten". Alle har forskellige præferencer og vurderinger som påvirker både hvad de køber og hvordan virksomhederne skal kommunikere med dem. 

Kundens interesser

Hvor i livet finder dine kunder sig? Nogle 30 årige har børn, hus og have - andre er single og lever i storbyen. Kundens livcyklus danner rammen for, hvad der er interesseret i og hvornår de er interesseret i det - Smart data kan hjælpe dig med, hvordan man bedst får de enkelte kunders opmærksomhed.

Kundernes næste køb

Ved at kombinere de store mænger af data der findes med historiske forbrugsmønstre, kan du finde ud af hvad kunden sansynligvis er villig til at købe næste gang, Det er i dag muligt at sige, at "Ole med 72% sansynlighed kommer til at købe en ny bil inden for ét år. Bilen han vælger, vil være en SUV. Ole vil ydermere være interesseret i en finansieringsløsning.

 

HVEM ER BISNODE?

Bisnode er Europas førerende leverandør af kredit – og forretningsinformation. I Danmark er vi 80 personer som hjælper virksomheder med at øge lønsomheden. Vores kunder hyrer os, for at opnå højere indtjening, besparelser og cash flow gennem strømlinede forretningsprocesser baseret på vores unikke forretningsløsninger.

DETTE ER NOGET AF DET BISNODE KAN HJÆLPE DIG MED:
  • Salg: Brug tiden på betalingsdygtige kunder.Vi finder dem for dig. 
  • Lønsomhed: Finde nye lønsomme kunder for dig. 
  • Undgå tab: KreditTjek dine kunder 
  • Tjek leverandører: Er de pålidelige? 
  • Nye leverandører: Vi finder de troværdige og solide 
  • Konkurrent analyse: Tjek hvordan dine konkurrenter klarer sig. 
  • Verificering: Vi kan identificere og kontrollere identiteten af alle dine kunder. Rating: Hvem er ved at gå konkurs?


VIL DU VIDE MERE OM HVORDAN SMART DATA KAN HJÆLPE DIN FORRETNING? 

Venligst kontakt Customer Care på  +45 7022 0410 eller customercare@bisnode.dk

Läs mer om våra tjänster på www.bisnode.com Bisnode