Menu
Konkurstal for januar 2015

Lavt renteniveau giver ejendombranchen optur

05.02.2015 

Det lave renteniveau smitter nu af på ejendomsbranchen og erhvervslivet generelt. 
 

Erhvervslivet har taget hul på 2015 med et relativt lille antal konkurser for en januar måned. Årets første måned bød med kun 337 konkurser på det laveste antal konkurser for januar måned i hele fem år. Det lave renteniveau er en af forklaringerne, der især har gavnet ejendomsbranchen, viser nye tal fra Bisnode.

Årets første måned startede ikke kun med vindstød for fuld kraft – også de danske virksomheder kom flyvende fra start. Januar måned sluttede med kun 337 konkurser og resulterede dermed i et fald i konkurserne på 12 pct., viser de nyeste konkurstal fra Bisnode. Det lave renteniveau tilskrives en stor del af æren.

Martin Stabell, Risk Management Specialist hos Bisnode, der er Nordens største leverandør af kredit- og forretningsinformation, udtaler om tallene: 

”Udviklingen i konkurstallene er mere positiv end vores prognoser, idet vi havde forventet at konkursniveauet ville stabilisere sig i starten af 2015. Det lave renteniveau er en af de forklarende faktorer på at færre virksomheder har måtte dreje nøglen om i løbet af januar. Det er en rigtig glædelig udvikling og en fantastisk start på året for de danske virksomheder, som vi ser i næsten alle brancher med enkelte undtagelser .” 

DEN LAVE RENTE HAR VÆRET GOD FOR EJENDOMSBRANCHEN

Når tallene nærstuderes står det klart, at hovedparten af de forskellige brancher klarede sig bedre i januar måned i 2015 end i samme måned året før. Ejendomsbranchen, der i særdeleshed påvirkes af det lave renteniveau, klarede sig ud af januar med 13 pct. færre konkurser end året før. I faktiske tal var der 14 konkurser i ejendomsbranchen i januar måned, hvilket er det laveste antal konkurser for denne måned i fem år. 


Ønsker du at læse mere om konkurstallet og det lave renteniveau kan hele analysen hentes nedenfor (PDF).

Kontakter

Bisnode
Bisnode

Customer Care
+45 7022 0410
customercare@bisnode.dk

Läs mer om våra tjänster på www.bisnode.com Bisnode