Menu
Pressemeddelelse

Er krisen for alvor ved at kradse af?

2014 bød på et rekord lavt antal konkurser for de danske virksomheder – det lave antal betyder at mange virksomheder igen tør være optimistiske omkring fremtiden. Antallet af konkurser er nemlig ikke set lavere de seneste fem år. Alle brancher har haft et fald i antallet af konkurser set over hele året, dog med store forskelle mellem brancherne, viser nye dugfriske tal fra Bisnode.

20 jan, 2015

Det nye år starter rigtigt positivt for de danske virksomherder, der igen tror på vækst og fremgang i stort set alle brancher. 2014 bød nemlig på det laveste antal konkurser i fem år med sine 4.019 konkurser. Det er et fald på hele 22 pct. sammenlignet med 2013. Sammenlignet med 2010, hvor konkurserne toppede, har der været et fald på hele 37 pct. i 2014.

Den hektiske december måned bød ligeledes på et lavt antal konkurser med 350 konkurser, hvilket er et markant fald på godt 38 pct. fra måneden før, men som dog skyldes, at november måned traditionelt ligger højt. Sammenlignet med december måned sidste år, er der tale om et mindre fald på 4 pct. Martin Stabell, Risk Management Specialist hos Bisnode, der er Nordens største leverandør af kredit- og forretningsinformation, udtaler om tallene:

”Det glæder mig at 2014 slutter positivt af for de danske virksomheder. Efter at have oplevet stigende konkurser tre måneder i træk er det godt at se, at december måned trækker markant i den modsatte retning, og at vi ender med et rekord lavt antal konkurser samlet set for 2014. Dansk erhvervsliv har således været inde i en positiv udvikling hvilket er glædeligt oven på de mange år, hvor ordet krise har været altdominerende. Vi forventer dog at se en mere neutral udvikling i 2015, da vi vurderer, at konkursniveauet efterhånden har ramt et normalt leje.”

Den tendens der er set hidtil, hvor faldet i konkursniveauet flader ud i fjerde kvartal, er desuden fortsat. Årets tre første kvartaler bød på fald i antallet af konkurser mellem 26-29 pct. sammenlignet med året før, mens faldet i det fjerde kvartal kun var på 6 pct.

KONKURSFALD I ALLE BRANCHER - MEN STORE FORSKELLE PÅ TVÆRS AF BRANCHER

Ifølge Bisnodes analyse har alle brancher haft et fald i antal konkurser set over hele året, dog med store forskelle mellem brancherne. De tre brancher, der oplevede det største fald i antal konkurser i 2014 var ejendomsbranchen, fremstillingsvirksomhederne og kultur, forlystelser og sport. Der var dog også en række brancher, der havde en mere kedelig afslutning på året. 

Ønsker du at læse resten af analysen, kan du læse den nedenfor:

Kontakter

Bisnode
Bisnode

Customer Care
+45 7022 0410
customercare@bisnode.dk

Läs mer om våra tjänster på www.bisnode.com Bisnode