Menu
Pressemeddelelse

I disse lande er risikoen størst for danske virksomheder

Det kan være en god ide at tjekke risikovurderingen for samhandel med andre lande, inden danske virksomheder kaster sig ud i nye væksteventyr. Ifølge Dun & Bradstreets månedlige risikovurdering er der dog flere positive udviklinger, som det er værd at lægge mærke til.

Hold jer væk fra grækenland

Ifølge den seneste risikovurdering for samhandel med andre lande fra Dun & Bradstreet, der i Danmark er repræsenteret ved Bisnode, er Grækenland det mest risikable land at handle med i Vesteuropa, og Tyskland er det mindst risikable land at handle med. Det viser Dun & Bradstreets vurdering for november måned.

Top tre over de mest  risikable lande at handle med i Vesteuropa er:

Grækenland

Cypern

Tyrkiet

De tre mindst risikable lande at handle med både i Vesteuropa og globalt set er Tyskland, Norge og Sverige. I Østeuropa topper Tajikistan listen over højrisikolande, hvorimod Tjekket hører til de lande, der er lavest risiko ved at handle med.

Martin Stabell, Risk Management Specialist hos Bisnode, der er Nordens største leverandør af kredit- og forretningsinformation, udtaler på baggrund af risikovurderingen:

”November måneds risikovurdering er interessant, fordi vi kan se, at der er positive takter, som det er værd at fremhæve i blandt andet Sydkorea, Cypern og Pakistan.Det ændrer naturligvis ikke ved, at der fortsat er risici forbundet med at handle med disse lande, men det understreger, at det er vigtigt at de danske virksomheder løbende følger med i, hvordan risikovurderingen er, for de lande de handler med.”

Gode udsigter for virksomhederne

Risikovurderingen viser, at der er positive udviklinger, som virksomhederne kan bruge i deres langsigtede planlægning, hvis de er opmærksomme på dem.

Danmark har indtil videre eksporteret for 4,6 mia. kr. til Sydkorea fra januar til august måned i år ifølge Statistikbanken, og i 2014 var de vigtigste eksportvarer hhv. maskiner og motorer samt tilbehør til industrien, medicinske produkter, kødvarer og kemiske materialer.

Martin Stabell, Risk Management Specialist hos Bisnode, udtaler:
”Danmark eksporterede sidste  år for 5,2 mia. kr. til Sydkorea, og det høje niveau skulle gerne fortsætte fremover. Det er derfor positivt, at Dun & Bradstreets risikovurdering for Sydkorea i november måned viser, at landet har en modstandsdygtig økonomi, der understøttes af en ekspansiv finanspolitik og en mangfoldig industrisektor.”

Ligeledes er risikovurderingen for Cypern nedsat, da landets økonomiske fremtid lysner med et øget forbrug i husholdningen og de faste bruttoinvesteringer, som nogle af de primære vækstfremmere.

Martin Stabell, Risk Management Specialist hos Bisnode, udtaler:
”Risikovurderingen kan være med til at sikre, at danske virksomheder ikke oplever alt for mange ubehagelige overraskelser i deres samhandel med andre lande. Vurderingen gør det nemmere for virksomhederne at afstemme forventningerne til indtjening og vækst, og ikke mindst forstå, hvorfor markedet udvikler sig som det gør.”

Dun & Bradstreets risikovurdering viste også, at der er en positiv udvikling at spore i Pakistan, da forbedringen af inflationen har givet anledning til at centralbanken har nedsat renten.

Global Heat Map

Ifølge D&B’s kort ”Global Heat Map”, der viser risikovurderingen for hele verden, er der en høj risikovurdering i Østeuropa, Afrika og visse dele af Sydamerika. Se kortet her.

Download

Läs mer om våra tjänster på www.bisnode.com Bisnode